E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAk Yatırım Aksa'nın dev tahvil ihracına aracılık etti---

Ak Yatırım Aksa'nın dev tahvil ihracına aracılık etti

Ak Yatırım Aksa'nın dev tahvil ihracına aracılık etti
01 Temmuz 2016 - 14:38 borsagundem.com

Ak Yatırım, Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin , TRLIBOR ve Gösterge DİBS endeksli toplam 200 milyon TL’lik tahvil ihraçlarına aracılık etti.

Türkiye'nin halka açık en büyük serbest elektrik üretim şirketi olan Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği, TRLIBOR ve Gösterge DİBS endeksli, sırasıyla, 3 yıl ve 2 yıl vadeli, toplam 200 milyon TL'lik tahvil ihraçları, 28 Haziran’da başarı ile tamamlandı.

200 milyon TL'lik ihracın 100 milyon TL'lik kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ("EBRD") tarafından alındı. Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin tahvil ihracına yapılan yatırım, EBRD'nin Türk Lirası cinsinden çıkarılan tahvil ihraçlarını destekleyen ve yeni onaylanan programı kapsamında yapılan bir işlemdir.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden, Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin 200 milyon TL’lik ihracını, Brexit referandum sonuçları sonrası, çok zor bir piyasada, başarı ile tamamlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Aksa Enerji Üretim A.Ş., yurt içi ve yurt dışında toplam 2,2 gigawattlık doğal gaz, akaryakıt, linyit, hidroelektrik ve rüzgar santralleri ile birlikte, Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üretim şirketidir. Aksa Enerji, 2015 yılında, Türkiye’nin toplam yıllık elektrik tüketiminin %4,8’ini ve serbest elektrik üreticilerinin toplam hacminin %10,4’ünü gerçekleştirmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)