E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAk Yatırım 2016'ya olumlu bakıyor---

Ak Yatırım 2016'ya olumlu bakıyor

Ak Yatırım 2016'ya olumlu bakıyor
25 Aralık 2015 - 17:19 borsagundem.com

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş 2016 yılı için %3.8 büyüme beklediklerini makro dengeler açısından da olumlu olduklarını söyledi

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş Bloomberg HT'de Finans Merkezi'ne konuk oldu. 2016 beklentilerini anlatan Erdoğmuş, makro dengeler açısından olumlu beklentilere sahip olduklarını, %3.8'lik büyüme beklediklerini söyledi. 

Erdoğmuş, "Makro dengeler açısından olumlu beklentiye sahibiz, %3.8 büyüme bekliyoruz, bu yukarı doğru da revize edilebilir. Başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarının düşük seyredeceği beklentilerin oluşması enflasyonda stabil bir görüntü getirecek" dedi. 

Türk Lirası'nın sepet bazında devam ettiğini hatırlatan Erdoğmuş "Kurun da sepet olarak baktığımızda 3 ile 3.25 arasında devam etmesini bekleyebiliriz" dedi. 

"TCMB Ocak'ta değişiklik yapabilir"

TCMB'nin faizlerle ilgili ne yapacağı konusunda ise, "Ocak ayında bir miktar değişiklik olabilir, buna yönelik sinyaller veriyor. Bu belki kurun seyrini de, yönünü de belirleyici olacak" yorumunu yaptı.

Erdoğmuş önümüzdeki yıl özellikle yılın 2 yarısında halka arzların daha çok konuşulabileceğini belirterek "2015 halka arz açısından oldukça kısır bir yıldı. 2016 için bekleyen çok sayıda projenin olduğunu biliyoruz, hatta bunlardan bir tanesi de Borsa İstanbul'un kendisinin halka arzı. Kısaca makro anlamda bakacak olursak biraz daha iyi bir büyüme, faiz tarafında sakinleşme ve hafif sadeleşme, koridorun bir miktar daralması beklentilerimiz arasında" yorumunu yaptı.

"Borsa Ocak'ta 80 bine yükselebilir"

Ocak ayında hise senedi piyasalarında toparlanma beklediğini söyleyen Erdoğmuş, "Özellikle jeopolitik anlamda daha fazla kötü haber olmazsa bir miktar marj olduğunu düşünüyoruz. Ocak ayında 78, belki 80 binin üzerine yükseliş olabilir. Değerlemeler açısından Türkiye'deki hisse senedi piyasasının caizp olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)