E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAk Portföy'ün fonu Turkuaz Sağlık'a ortak oldu---

Ak Portföy'ün fonu Turkuaz Sağlık'a ortak oldu

Ak Portföy'ün fonu Turkuaz Sağlık'a ortak oldu
05 Aralık 2017 - 16:42 borsagundem.com

Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Türkiye’nin lider Ultrason jeli ve sağlık ürünleri üreticisi Turkuaz Sağlık’a ortak oldu

Ak Portföy Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) 112 ülkeye ihracat gerçekleştiren, Türkiye’nin lider ultrason jeli, medikal ve OTC ürünleri üreticisi Turkuaz Sağlık ile % 20 ortaklık anlaşması imzaladı. Ortaklar, şirketin ulusal ve uluslararası pazarlarda gelişimi için birlikte çalışacak.
Mehmet Kayabaş ve Osman Nurhan Irmak tarafından 2000 yılında kurulan ve bugün 100’den fazla ülkeye başta ultrason jeli olmak üzere hastanelerin kullandığı medikal kimyasallar, reçetesiz ürünler, dermokozmetik ve kişisel bakım alanlarında 170’den fazla ürünü ihraç eden Turkuaz Sağlık, üretiminin %85’ini 112 ülkeye ihraç ediyor. Kurulduğu günden bu yana katma değerli üretim ve Ar-Ge’yi ön planda tutan, aldığı FDA ve EC onaylarıyla müşteri memnuniyetine her zaman öncelik veren Turkuaz Sağlık, kendi ürünlerinin yanı sıra hem yerel hem de uluslararası birçok firmaya da katma değerli üretim yapıyor. Turkuaz Sağlık, yeni dönemde hem bölgesel hem de uluslararası genişlemesini artırmaya odaklanıyor.
Turkuaz Sağlık Kurucu Ortakları Mehmet Kayabaş ve Osman Nurhan Irmak “Bu ortaklık ile şirketin ürün portföyünün ve faaliyet gösterdiği coğrafyaların daha da artacağını ve hem Ar-Ge odaklı üretim anlayışlarının hem de kurumsal kimliklerinin gelişimi konusunda yeni ortaklarıyla birlikte önemli adımlar atacaklarını” paylaştılar. Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar ise “Çok geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren ve kullanıcılarının hayatına değer katan böyle bir şirkete ortak olmaktan mutluluk duyuyor ve şirketin gelişimi için beraber çalışma konusunda heyecanlanıyoruz. Ar-Ge’ye ve kurumsallaşmaya daha da önem vererek, Turkuaz’ın büyümede ve yeni ürün geliştirmede global rakiplerinin önüne geçmesini hedefliyoruz” dedi.
Ak Portföy, yönettiği 24 milyar TL’lik varlık büyüklüğü ile Türkiye’nin lider portföy yönetim şirketi. Ak Portföy Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Ak Portföy tarafından 2016 yılında kuruldu ve kurulduğu günden bu yana, yenilenebilir enerji platformu şirketi Günışığı Temiz Enerji; ve nesnelerin interneti konusunda faaliyet gösteren ve bir Deloitte Fast50 şirketi olan Trio Mobil’e yatırım yaptı. GSYF, inovatif ve yüksek büyüme potansiyeli olan KOBİ’lere yatırım yapmaya devam ediyor.
%100 Akbank iştiraki olan Ak Portföy’ü, dünyanın önde gelen finans dergilerinden World Finance, “Emeklilik Fonu Ödülleri 2017 – (Pension Fund Awards 2017) ” kapsamında, “Türkiye’nin En İyi Emeklilik Fonu Yöneticisi” unvanına layık buldu.
Ortaklık sürecinde Turkuaz Sağlık’ın danışmanlığını Ernst & Young (M&A ve Hukuk); Ak Portföy’ün danışmanlığını ise Çetinkaya Avukatlık Ortaklığı ve Deloitte üstlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)