E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAk Portföy'e ödül---

Ak Portföy'e ödül

Ak Portföy'e ödül
12 Haziran 2017 - 12:32 borsagundem.com

Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım’ın ülke ekonomisine destek sağlayan yenilenebilir enerji yatırımı “Günışığı Temiz Enerji Projesi”, EMEA Finance'in En İyi Güneş Enerjisi Proje Finansmanı Ödülü’nü kazandı

Uluslararası finans dergisi EMEA Finance’in “2016 Proje Finansmanı Ödülleri” kapsamında verdiği "Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Güneş Enerjisi Proje Finansmanı Ödülü"nü Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım Holding’in ortak olarak gerçekleştirdiği Günışığı Temiz Enerji Projesi kazandı. EMEA Finance’in ödül töreni, küresel bankacılık ve finans çevrelerinden profesyoneller ve yöneticilerin katılımıyla Londra’da yapıldı.

Londra’da 7 Haziran’da düzenlenen törende EMEA Finance’in ödülünü, Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar ve Erikoğlu Yatırım Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Erikoğlu aldı.

Türkiye’nin ilk girişim sermayesi yatırım fonu olan Ak Portföy Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun (GSYF) ilk yatırımını tüm dünyanın odağında olan temiz enerji alanında yaptıklarının altını çizen Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar: “EMEA Finance Ödülleri kapsamında, bu ödülü kazanmış olmak gurur verici. Ak Portföy olarak kurduğumuz ‘Türkiye’nin ilk Girişim Sermayesi Fonu’ Ak Portföy GSYF ile ilk önemli yatırımı, artık tüm dünyanın yeni enerji politikalarının odağını oluşturan ‘Yenilenebilir Enerji’ alanına yaptık. Bu yatırım ile ülke ekonomisine ve çevre dostu projelere de destek veriyoruz. Bizim EMEA Finance ödülünü kazanan bu projemiz, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra finansmanı yönünden de Türkiye sermaye piyasalarının derinleşmesine önemli bir katkı sağlıyor.”

Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar, Erikoğlu Yatırım Holding ile yüzde 50-50 ortak olarak kurdukları Günışığı Temiz Enerji A.Ş. üzerinden gerçekleştirdikleri fon ile Türkiye’de ilk kez emeklilik yatırımcısının güneş enerjisi üreten bir tesisin gelirlerine ortak olmasını sağladıklarını da vurguladı.

Erikoğlu Yatırım Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Erikoğlu ödül töreninde; Türkiye’nin ilk girişim sermayesi yatırım fonunun, ilk yatırımını Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanına yaptığının altını çizerek Ak Portföy gibi lider bir portföy yönetim şirketi önderliğinde sektöre yapılan sürdürülebilir ve çevreci yatırımı çok değerli bulduklarını ve bu güzel işbirliğinin birçok girişime örnek olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Erikoğlu sözlerine söyle devam etti: "Denizli Bekilli’de kurulu 5.6MW büyüklüğündeki tesisimiz, an itibariyle enerji üretiyor. Ayrıca 2.3MW’lık tesisimiz ise inşaat halinde. Günışığı bir sonraki aşamada 10MW lisanslı ve 14MW lisanssız olmak üzere toplamda 24MW büyüklüğünde projeleri de geliştirmekte. Bu kapasitesiyle, Günışığı’nın 2016 yılı sonu itibariyle toplam 936 MW olan ülkemiz güneş enerjisi santrali kapasitesinin % 3’üne; diğer bir deyişle geliştirdiği ve finansman anlaşması aşamasında olan ek 24 MW portföyüyle beraber toplamda yaklaşık 32 MW büyüklüğüne ulaşmasını hedefliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)