E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAK Portföy’den ilk gayrimenkul yatırım fonu ---

AK Portföy’den ilk gayrimenkul yatırım fonu

AK Portföy’den ilk gayrimenkul yatırım fonu
15 Nisan 2016 - 14:54 borsagundem.com

Ak Portföy, ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu ile yatırımcılara yepyeni fırsatlar sunacak bir enstrüman kazandırıyor

Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin SPK tarafından yayınlanmasının ardından, Türkiye’nin ilk gayrimenkul fonu Ak Portföy tarafından kuruldu. Ak Portföy tarafından hayata geçirilen GYF’ler ile Gayrimenkul Sektörü ve Finans Sektörü arasında yeni bir köprü kurulmuş oluyor.
“GYF’ler 10 Milyar TL büyüklüğe ulaşabilir”

Ak Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alp Keler, “Bu yeni varlık sınıfı ile kurumsal ve bireysel tasarruf sahipleri için yepyeni bir yatırım aracı doğarken gayrimenkul sektörüne dolayısıyla Türkiye ekonomisine çok önemli bir kaynak sağlanacak. AK Portföy GYF ile kurumsal ve bireysel yatırımcılar, köklü ve kurumsal bir portföy yönetim şirketinin detaylı yatırım süreçlerinden geçerek fona dahil edilen yüksek kaliteli bir gayrimenkul portföyüne kolayca yatırım yapabilecek. Yatırımcılar bu yolla gayrimenkul piyasasındaki değer artışlarının yanı sıra özellikle ticari gayrimenkullerdeki görece yüksek kira gelirinden de faydalanma imkanına ulaşacaklar. GYF’lerin, hızla büyüyerek birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını mümkün görüyoruz.” dedi

“GYF’ler Yatırımcılar Açısından Önemli Bir Fırsat”

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, gayrimenkul’ün bir varlık sınıfı olarak Türkiye’de oldukça talep görmesine karşın, buna dayalı finansal ürünlerin yeterli olmadığına ve GYF’lerin önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çekti. Keler, “Gayrimenkul tıpkı altın gibi yatırım geleneğimizin önemli bir parçası. Son 10 yılda gayrimenkul piyasasındaki gelişmeler ve fiyat artışları tasarruf sahiplerini yatırımlarını bu alanda değerlendirmeye teşvik ediyor. Ancak her enstrümanda olduğu gibi gayrimenkule yatırım yapmak da ciddi bir uzmanlık gerektiriyor. GYF’ler Portföy yönetim şirketlerinin yatırım tecrübesi ile gayrimenkul sektörünün fırsatlarını birleştiren yepyeni bir enstrüman.” dedi.

Fon, kurumsal ve bireysel tasarruf sahiplerinin uzmanlarca seçilmiş, yüksek değer artışı ve kira potansiyeli olan bir gayrimenkul portföyüne tek bir işlemle yatırım yapmasına olanak verirken, Türkiye ekonomisine ciddi bir kaynak sağlamayı hedefliyor. Keler, Ak Portföy’ün 16 milyar TL varlık yöneten bir şirket olduğunu hatırlatarak “Gayrimenkul Yatırım Fonu’umuzun kısa sürede 100 milyon dolar’lık bir büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)