E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin oyları yüzde 6 yükseldi mi?---

AK Parti'nin oyları yüzde 6 yükseldi mi?

AK Parti'nin oyları yüzde 6 yükseldi mi?
09 Temmuz 2015 - 07:15 borsagundem.com

AK Parti'nin yaptırdığı seçim anketinde oylarının yüzde 6'ya kadar yükseldiği ortaya çıktı

AK Parti'nin son yaptırdığı anketlerde bugün seçim olsa oyunu vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 46'yı buldu. Yönetim, olası erken seçim için yeni bir dil oluşturacak.

Sabah'ın haberine göre, AK Parti, muhalefetin koalisyon tutumuyla ilgili erken seçimin zorunlu hale gelmesi ihtimaline karşı seçim hazırlıklarına başladı. AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini vermesi ile birlikte koalisyon kurmak için gelinden gelen tüm gayreti göstereceği ifade edildi. Ancak muhalefetin son dönemdeki söylem ve çıkışları erken seçim ihtimalini güçlü bir seçenek haline getirdiği için seçim hazırlıkları da başladı. AK Parti, seçim sonrasında anket yaptırdı. Anketler, vatandaşların bir bölümünün kullandıkları oydan pişman olduklarını ortaya koydu. Bugün seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 46'yi buldu. AK Parti'nin erken seçim stratejisinin ana ayakları şunlar olacak:

ÇÖZÜM VE DEMOKRATİKLEŞMEYE DEVAM: AK Parti, muhtemel bir seçim öncesi her alanda söylemini yenileyecek. Kürt kökenli vatandaşlara dönük yanlış anlamalara neden olabilecek bir dil kullanılmayacak. Kamuoyunda oluşmaya başlayan "çözüm sürecinden vazgeçiliyor" algısının önüne geçilecek. "Çözüm sürecine devam" mesajı verilirken süreç ile demokratikleşmenin ayrı şeyler olduğu vurgusu yapılacak.

KAMPANYA EKONOMİ VE DEMOKRASİ AĞIRLIKLI: AK Parti kurmayları oy kayıplarının nedenlerinden birinin de demokratikleşme ve ekonomik anlamda geleceğe dönük umut verici proje ve vaatlerin bulunmaması tespiti yaptı. Erken seçimde ise kampanya 2002, 2007, 2011'de olduğu gibi "ekonomi ve demokratikleşme" ağırlıklı olarak yapacak. Halka umut verecek vaat ve projelere yer verilecek. Ekonomik vaatler dar gelirli, emekliler gibi sıkıntılı kesimlerin durumlarının düzeltilmesine yönelik olacak.

ORTAK SÖYLEM KOMİSYONU: Partide bir böylem birliği oluşturulacak. Bunun için AK Parti bir komisyon kurdu. Komisyonda Kültür Bakanı Ömer Çelik, Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Grup Başkanvekili Mahir Ünal gibi isimler görev aldı. Önemli gelişmeler karşısında nasıl tavır takınılacağı ve yapılacak açıklamaların çerçevesi komisyonda belirlenecek. Her telden ayrı ses çıkmasının önüne geçilecek.

SEÇİM GÜVENLİĞİ: Doğu ve Güneydoğu  Anadolu bölgelerinde seçim güvenliğine dönük adımlar atılacak. Taşımalı oy kullanma düşünülüyor ancak bu zor görünüyor. Çünkü bunun için yasa ve  Anayasa değişikliği gerekiyor. Ayrıca vatandaşları taşımak için bin 500 civarında araca ihtiyaç var. Vatandaşlardan biri kendisinin oy kullanmak için alınıp sandığa götürülmediğini belirtip başvuruda bulunursa seçimlerin iptali de gündeme gelebilecek. AK Parti'nin üstünde durduğu ikinci düzenleme ise sandık başkanlarının seçim kurulları tarafından devlet memurları arasından yapılması.

KASIM HAZIRLIĞI: AK Parti'de olası bir erken seçimin Kasım ayında yapılacağı konuşuluyor. Ancak AK Parti, bu seçimin 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak G-20 zirvesi nedeniyle bu tarihten önceki Pazar 8 Kasım ya da sonraki Pazar olan 22 Kasım tarihlerinden biri olarak belirlenmesini istiyor. Çünkü G20 gibi büyük bir organizasyonun olduğu hafta seçim yapılmasının ülke açısından doğru olmayacağını düşünüyor.

18 İL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA: AK Parti, tüm illeri tek tek masaya yatırıp neden oy kaybettiğinin değerlendirmesini yaptı. Erken seçimde bu değerlendirmeler kapsamında adım atılacak. Özellikle kıl payı kaybedilen 18 il üzerinde durulacak. Aday listeleri yenilenecek. AK Parti'nin hesaplamalarına göre 18 ilde 45 daha oy alınsa tek başına iktidar çıkabilirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akpp09 Temmuz 2015 23:38

    Bundan once akapeye verdim 4 kez. Ama bundan sonra yok ulkemizi hukumrtsiz birakmak, koalisyon yapmamal icin ugrasiyor. Birde yonetimi Davut joca almali. Basbakan o .

  • Akpp09 Temmuz 2015 23:38

    Bundan once akapeye verdim 4 kez. Ama bundan sonra yok ulkemizi hukumrtsiz birakmak, koalisyon yapmamal icin ugrasiyor. Birde yonetimi Davut joca almali. Basbakan o .

  • tekrar secim olsa...09 Temmuz 2015 20:30

    38 ile 42 arasinda alir konjonkture gore 2 puan artar ya da duser hepsi budur...ak partili

  • cinconzede09 Temmuz 2015 16:40

    sabah mı?yani havuz gazetesi.Seçim öncesi yüzde kaç diyordu acaba?Bu milleti bu kadar da saf yerine koymayın.Ne olduda bu kadar yükselecek.Kendi söylediğinize kendinizde inanmıyorsunuz ki.ABV.

  • kurgu çoktan yapılmış 09 Temmuz 2015 14:29

    ağustos sonrası ülke seçim sathı mahalline girer kasım sonu seçim olur akp % 45 le tek başına geri gelir

  • Mert09 Temmuz 2015 14:06

    Oy kullanımı sadeceilçe merkezinde olmalı. ve 9 gun boyunca oy kullanılabilinmeli

  • musa09 Temmuz 2015 13:52

    he ya he... 7 haziran öncesi de akp %55 alacak diyordunuz. 41 i zor gördünüz!

  • seçmen09 Temmuz 2015 12:58

    koalisyon görüşmesi olmadan anket hazırlatmak seçmene saygısızlıktır yunanistan kadar oluruz aç kalsakta yolumzdan dönmeyiz

  • fatih09 Temmuz 2015 12:03

    Maşallah istedigi yuzdelik kadar artmış. Biraz daha arttırın sayın anketciler, düşeceğini hesap etmiyorsunuz herhalde % 38 e inecek.....

  • ampul09 Temmuz 2015 11:57

    Seçimler banka şubelerinde yapılsın. En güvenlisi güvenlik kameraları da mevcut. kimlik tespiti kameralar önünde yapılmış olur şahibe olmaz. Banka şubesi olmayan belde ve mezralarda banka şubesi olan ilçelere taşınsın. Hem beldede fişleme olmaz taşıma için devlet araçları ücretsiz olsun. kendi araçları ile gelenlerede km üzereinden harcırah verilsin. taşınmadım götürülmedim derdide olmaz. aracı olmayanda taksi tutsun parasını devlet ödesin bu nada yok diyen oy moy kullanmasın.Zararı yok.

  • hakan277209 Temmuz 2015 11:02

    MHP diyenler kusura bakmayın.Daha seçim sonuçları açıklanmamış kalkıp seçim konuşması yapıyor ak partiyle asla olmaz diyor.Git ozaman HDP-CHP- ile kur hükümeti o da yok akıl veriyor.Aklını kendine saklasın

  • hakan277209 Temmuz 2015 10:59

    SEÇMEN rumuzlu kardeşim.Kusura bakma bu muhalefet partilerinin hiç biriyle de koalisyon olmaz ve hepsini toplasan 1 erdoğannı yarısının yarısı dahi etmez

  • Hayriye09 Temmuz 2015 10:58

    Böyle şeyleri duyunca hayalimde fıldır fıldır gözleriyle hile Peşinde Koşan Şark kurası tipler canlanıyor oysa ki İslam. Yüzeysel zekayı vealdatmayı itici bulur

  • hakan277209 Temmuz 2015 10:57

    Adaylar çok önemli.daha önce amir ve yöneticileri tehdit eden sürerim gibi laflar eden kim olursa olsun vekil yapılmamalı seçim yapılırken kişilerin sevilen ve karekterli olmasına dikkat ediiilmeli.Bir çok ilde bundan kaybetti

  • hakan277209 Temmuz 2015 10:50

    Ak Parti bir anap değil.Erdoğan olduğu müddetçe de bitmeyecek ve bitiremiyecekler.Emperyalist ve siyonistlerin korkulu rüyası olacak

  • hakan277209 Temmuz 2015 10:49

    sandıkta güvenlik görevlisi bulundurulmalı ve vatandaş pkk nın tehdidine karşı korunmalıdır

  • kartalkara09 Temmuz 2015 09:50

    %1 bile ar tı ra maz. akp bitti yeni trend hdp

  • ALP09 Temmuz 2015 09:46

    anlaşılan siz hala dersinizi alamamışsınızç, gidin de alın boyunuzun ölçüsünü.... anket yaparak milleti ve kendinizi kandırıyorsunuz... ayıp ya....

  • SEÇMEN09 Temmuz 2015 09:45

    bu yapılan seçmene büyük saygısızlıktır, oyunbozanlıktır, daha hükümet kurma görevi verilmeden erken seçimin gündeme taşınması sinsiliktir. demokrasiye inanmamaktır. ayıptır... ne derseniz deyin sinir bozucu bir durumdur... bu kadır mı aciz kaldık yoksa biri istiyor diye mi bu konuşuluyor...

  • samet09 Temmuz 2015 09:06

    Yine algılarla oynamalar.1 ayda ne değişti de. ben kararsızdım.ilk defa geçen seferde mhp ye oy vermiştim. şimdi aklımda hiç bir tereddüt yok ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Oyum yine mhp ye.

  • Seçmen09 Temmuz 2015 09:03

    10 gün sonra AKP nin oy oranı %50 nin üzerinde çıkarsa kimse şaşırmasın!

  • dlbyz09 Temmuz 2015 09:02

    erken seçim mhp ve akp yi bitirir hdp yi yükseltir chp aynı olur yemeyin milleti maymun gözünü actı

  • DOĞRU SÖYLE09 Temmuz 2015 08:34

    SEÇİMDEN ÖNCEDE BUNA BENZER ÇOK ANKET YAPTIRDILAR YİYİN MİLLETİN PARASINI

  • çınar09 Temmuz 2015 07:20

    yine bir vekil çıkar abuk sabuk konuşur oylar yine düşer.