E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Ünal'dan flaş anket açıklaması---

AK Partili Ünal'dan flaş anket açıklaması

AK Partili Ünal'dan flaş anket açıklaması
14 Mayıs 2018 - 10:56 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son anketlere ilişkin olarak açıklamada bulundu

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'Anketlerde durum ne?' sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz parti olarak her zaman sayısal olanla değil siyasal olanla ilgileniyoruz."

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'a Habertürk televizyonunda sorulan sorular ve yanıtları özetle şöyle:

Milletvekili aday adayları nasıl değerlendiriliyor?

Aday adayları başvuru sırasında gerekli evrakları sunarken bu evraklar arasında kişinin herhangi bir devletin kayıtlarında bir terör örgütü, FETÖ ya da benzer bir yapıyla hiçbir düzeyde iltisakı olmadığına dair belge bulunuyor. O yüzden burada tamemen 2007’de, 2011’de hangi kriterler uygulandıysa o kriterler uygulanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liste mesajı...

2011’de yaklaşık 167 kişi değişti, 7 Haziran ve 1 Kasım’da da 170 kişinin üzerinde değişiklik oldu. Üst kurul neye bakacak, temayül sonuçlarına bakacak. Mevcut milletvekillerinin Meclis performansına bakacak. Devamlılığına, komisyonlara katılımına, kendi ilinde yerel siyasete ne kadar katkı sunmuş, seçim bölgesinin memnuniyetine bakacak. Bütün bunları üst kurul değerlendirecek ve hem mevcut milletvekilleri hem de yeni adaylar değerlendirilecek. Bizim siyasetimiz biraz da bayrak yarışıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız DEİK toplantısında da açıkladı, iş adamlarımıza ‘Sizin aranızdan da ekonomi ile ilgili bakanlar çıkacak’ dedi. İş dünyasından, konusuna hakim insanlar da yeni sistem de bakan olabilecek. Meclis Başkanı şu mu olacak bu mu olacak konusu ise konuşulmadı.

AK Parti’nin resmen yaptırdığı anket var mı? Anketleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz parti olarak her zaman sayısal olanla değil siyasal olanla ilgileniyoruz. Sayısal olana takılırsanız siyasal olanı ihmal etmiş olursunuz. Son dönemde kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz ama daha çok seçmen algı haritasına yönelik araştırma yaptırıyoruz. Seçmen günlük yaşanan olayları, farklı kesimlerin taleplerini nasıl değerlendiriyor… Sorun alanlarını görüyoruz. İlgili bakanlığa diyoruz ki bununla ilgili bir çalışma hazırlayın. 16 yıldan beri AK Parti’nin bütün seçimleri nasıl kazandığını zannediyorlar. AK Parti dersine çalışıyor, toplumsal sorun alanlarını tespit ediyor. AK Parti bugünü ve geleceği doğru okuyor ve doğru değerlendiriyor.

Ortak miting yapılacak mı?

Henüz biz mitinglerimizi planlamadık. Neden gerçekleştirilmedi, çünkü zaten sürekli sahadayız. Cumhurbaşkanımız son İstanbul ve İzmir kongreleriyle birlikte aslında 51 ilde miting yaptı. Mesela Diyarbakır’da 80 bin kişinin üzerindeydi. Dolayısıyla biz zaten sürekli sahadayız. Önümüzdeki Ramazan ayında, Ramazan’ın sükunetine de uygun davranmak gerekiyor. Biz gürültülü bir seçim kampanyası düşünmüyoruz. Seçim bölgelerinde vatandaşlarımızla birlikte olmak istiyoruz. Çok şatafatlı, gürültülü, çevreye rahatsızlık veren bir kampanya değil, Ramazan’ın ruhuna uygun, insanları dinleyerek, sahada daha çok bunu yapacağız.

BBP’den kaç milletvekili adayı olacak?

BBP ile sayı konuşmadık. Bu ne bize ne BBP’ye yakışmaz. Otururuz seçim bölgelerine bakarız. Onlar bir çalışma yapacaklar, tamamladılar zannedersem. Onlar çalışmalarını bize verecekler, biz de adayları değerlendireceğiz ama şu kadar mı olsun bu kadar mı olsun diye bir görüşme olmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa14 Mayıs 2018 14:46

    Gerçekten anketlere inanıyor musun?

  • Okie Dokie14 Mayıs 2018 13:36

    Doları kim 5 TL yaparsa oyum ona.

  • tarik14 Mayıs 2018 12:38

    millet CHP,ye demokrasi dersi verecek bu secimlerde.daha bir secim kazanammis basarisiz kilictaroglu secmenini kandirmaktan hic usanmiyor..?

  • keklik14 Mayıs 2018 12:28

    ev kredi faizlerini indirdiler, tüm müslüman halk sevinç içinde. yükselen kurdan dolarlarını avrolarını bozdurup üstüne ramazan ayında faizle kredi çekip evlerinde oruç tutacaklar

  • düz ovada avlarlar14 Mayıs 2018 15:49

    Sen kimsin sanane milletin yediği faizden tutuğu oruçtan İSLAMIN tüm şartlarını biliyorsun anlaşılan o zaman bildiklerini uygula milletin ne yaptığını sorgulama seni kimse bu iş için görevlendirmedi...

  • vatandaş14 Mayıs 2018 12:05

    Anket sonuçlarında çok geride olduklarını bildiklerinden açıklama yapamıyorlar. Yeni gelecek hükümetin de işi çok zor maalesef. Tam bir kriz ve kaos teslim alacaklar. Olsun zararın neresinden dönülse kardır demiş atalarımız.

  • Bika14 Mayıs 2018 11:58

    AKP anketi bıraksın da Sayıştay denetiminin önünü açsın, devlet harcamalarının kayıtları incelensin ve sözle ifade edilen Suriyelilere harcandığı iddia edilen milyar dolarların belgeleri ortaya konulsun.

  • bu dünyadan biri14 Mayıs 2018 11:29

    Akp bin yıl daha iktidarda kalsa ne olur? Satacak şey kalmadığından, borçlanmada tehlikeli noktalara geldiğinden, cari açık azaltılamadığından, ihracat artmadığından, ithalatın ise arttığından dolayı ancak bütçeyi kontrol edebilir. Onu da benzinden ve diğerlerinden alınan vergilerle sıradan vatandaşa yüklenerek. Sonra küçük esnafa vergi salarak becerebilir. Büyük esnaf ve sanayiciye ise dokunamaz. Onun sermayesini ülke dışına kaçıracağından korkar. Eğer onlara yüklenirse büyük sermaye ülkeyi bir terk ederse ülkenin çöl olacağını bilir. O zaman bin yıl kalsan ne kalmasan ne? Ekonomiyi dışarıya gebe bırakman en büyük kabahatin. Vatandaşta dışarıdan gelen parayı zenginleşme sandı. Abd ve Avrupa karşılıksız bastığı paralarla senin ülkeni satın aldı. Sen hala masal peşindesin.

  • fafa14 Mayıs 2018 14:48

    Para mı kaldı zannediyorsun?Zenginler kaçırdı,yine bizim maaşlardan kalan küçük tasarruf kaldı.

  • Tam komedi14 Mayıs 2018 11:07

    Akp günlük anket yaptırıyor akp kadar hiç bir parti vatandaşı tanıyamaz !!! NEDEN ? Çünkü toplum mühendisliği yapmak için halkı iyi tanımak gerek işte bu sebeple 16 yıllık iktidarında yapmadığı imar affını şimdi yapıyor ( detayları çok karışıktır ) süleyman soylu yaylalara yapılan binlerce kaçak yapının yıkılacağını söylemişti hatta ordada kendini suçlamıştı ( başka birinin suçu varmı ki ) bu kaçak yapıları yapanlar akp seçmeni bunuda biliyorlar . Canım yaylaları hayvancılık için değil 1 yılda 1 ay kalmak için kullanıyorlar.