E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAK Partili isimden enflasyon açıklaması: Stabil kalacak, sonra düşecek---

AK Partili isimden enflasyon açıklaması: Stabil kalacak, sonra düşecek

AK Partili isimden enflasyon açıklaması: Stabil kalacak, sonra düşecek
26 Mayıs 2022 - 22:05 borsagundem.com

AK Partili Hamza Dağ enflasyonla ilgili, "Amacımız önce stabil kalması sonra da düşüşe geçirmek" ifadelerini kullandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında enflasyonla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yüzde 70'e dayanan enflasyonun bir anda düşmeyeceğini düzelmenin adım adım olacağını belirten Dağ, "Enflasyonun çok hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etmek çok iddialı olur." dedi.

"ENFLASYON ADIM ADIM DÜŞECEK"

Yüzde 70'e dayanan enflasyon rakamlarının adım adım düşürüleceğini söyleyen Hamza Dağ, "Bizim en önemli gündemimiz ekonomidir. Bunu da birçok alt versiyonları var. Bir kısmında netice aldık. İstihdamla ilgili veriler iyi geliyor. En temel mücadelemiz enflasyon. Hem onu düşürmeye yönelik yapılacak hamleler önce stabil kalması sonra da düşüşe geçirmek. İkincisi de vatandaşın alım gücü. Enflasyonun çok hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etmek çok iddialı olur. Adım adım düşmesini sağlarken o süreçte de vatandaşın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE 2. ZAM İÇİN TOPU BAKAN BİLGİN'E ATTI

Asgari ücrete ikinci zam konusunda da konuşan Dağ, "Çalışma bakanımızın açıklamalarını takip etmek daha doğru olur" diye konuştu.

"SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"

Fahiş kira fiyatları sonrası yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi de veren Hamza Dağ, "Vatandaşın gündeminde olan her konu AK Parti'nin ve ilgili bakanlıkların gündemindedir. Ev fiyatlarındaki artış direkt gündemimize geldi. Bakanlıklarımız bu konuda bir çalışma yaptı. Çalışmayı da son noktaya doğru getirmeye çalışıyorlar. Burada nasıl bir çalışma olacağı kamuoyuyla paylaşılacak. Sıkıntıların farkındayız." ifadelerini kullandı.

Moody’s’in enflasyon beklentisi yüzde 30

 

'Enflasyonun zirve yaptığından emin olmak için çok erken'

 

ABD'de yüksek enflasyonun 2023'e kadar sürmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk31 Mayıs 2022 06:23

    Nasıl düşecek,plan nedir.bellu değil.tuik başkanı değiştire değiştire herhalde.simdiye kadar tek yapılan bu.

  • acacu26 Mayıs 2022 23:58

    Adam hukuk mezunu, kalkmış bize enflasyon anlatıyor. Ama inananı da çıkar nasılsa.

  • mustafa26 Mayıs 2022 23:14

    şimdi sana güzel şeyler yazarımda yayınlamazlar o yüzden anla ve tahmin et de bari bunu yayınlasınlar.,,

  • Bik26 Mayıs 2022 22:30

    2023 yılı haziran ayında enflasyon tek haneye düşeceği iddia ediliyordu yakın zamana kadar.

  • M.kara26 Mayıs 2022 22:24

    Hep aynı hikayee

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 22:17

    Şaka mı bu ? :D Yahu enflasyon nasıl düşer ? nasıl düşmüştür... enflasyon gider.. gider.. gider.. giderr yavaşlar.. yavaşlar.. duraksamalı yavaşlar... sende devlet olarak zam yaparsın ücretlere, zam yaparsın ücretlere zam yaparsın ücretlere.. sonra sıfırları atarsın :D ya şimdi Sayın vekil ne planı programı anlattı ? yani iktisatta olan durum belli. hep böyle olmuştur. şimdi bu nasıl bir açıklama :D Allah akıl fikir versin : )) Ben böyle saçma bir açıklama görmedim duymadım... şimdi biz tl korumalı kurları ne diye fakirlik olarak çektiriyoruz millete? madem aynı bilinen sonuç oluşturulacak ? ne diye faiz inatlığına gidiyoruz? fikirsiz ve mantıksız açıklamalarda bugun. Bugunda başkaları adına utandık hadi yarın ne olacak :D