E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Göksu: 'İmara değil halka açıyoruz' demek büyük vicdansızlık---

AK Partili Göksu: 'İmara değil halka açıyoruz' demek büyük vicdansızlık

AK Partili Göksu: 'İmara değil halka açıyoruz' demek büyük vicdansızlık
25 Ekim 2019 - 14:53 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Esenler Belediye Başkanı Göksu "'İmara değil halka açıyoruz' demekle sanki önceki yönetim bu ormanı imara açmak istemiş gibi bir algı yaratılıyor. Bu büyük bir vicdansızlıktır" dedi.

AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kemerburgaz Kent Ormanı' açılışında kullanılan sloganlara tepki gösterdi.

Göksu, "Mesele açılış meselesi değil. Açılış yapıyor olsa teşekkür ederiz ve İstanbul halkına üretilmiş bir hizmetin açılmasından daha doğal ne olabilir. Tepkimiz, ‘imara değil halka açılıyor’ şeklindeki slogana. Burada gerçekten bir yanlış değil yalan ve iftira var" diye konuştu.

Açılışla ilgili 3 'yalan ve iftira' olduğunu öne süren Göksu, şöyle devam etti:

"3 TANE BÜYÜK YALAN VE İFTİRA VAR"

"Öncelikle Kemerburgaz Kent Ormanı'nın bir hikayesini söylemem lazım. 2012 yılında İstanbul' a devrediliyor. Zaten kullanılan bir orman. Devredildikten sonra 2015 yılında İBB orada gerekli iyileştirme çalışması yapıyor. 2018 yılında iyileştirme çalışmasını bitiriyor. Bitirdikten sonra, 7 Temmuz 2018'de 'bitirdik hayırlı olsun' diyor ve açılış yapıyor. Bu açılışla ilgili 3 tane büyük yalan ve iftira var. Birincisi burası kent ormanı. Orman vasfındaki bir yeri hiç kimse imara açamaz. Söz konusu alan devlet ormanı.  Birinci yalan bu.  İkincisi buraları imara açmaya çalışan birileri var da siz mi engellediniz? İmara açmak isteyen kim? Üçüncüsü bu kent ormanının iyileştirmesini siz yapmadınız ki. Zaten 7 Temmuz 2018'de açılmış.

Yapılmak istenen şey şu: Bir algı operasyonu yapılıyor. Bu dönem bizim stratejik plan dönemimiz. Galiba sayın başkanın önüne şöyle bir stratejik plan konulmuş: 5 yıllık çalışma takvimi değil 5 yıllık çatışma takvimi koymuşlar. Hani biz yeni nesil siyasetçi olacaktık. Hani yeni nesi belediyecilik yapacaktık. Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönemde bu kadar büyük bir alanı iyileştirerek İstanbul halkının hizmetine sunmuş. Siz belediye başkanı olsanız ne yaparsınız? Teşekkür edersiniz. Niye? Sizi seçen halka hizmet üretilmiş. Ama öyle bir algı operasyonu kurgulanmak isteniyor ki bu kurgu sanki 10 gün önce İBB meclisinde yeşil alanlara ‘hayır’ diyen CHP değilmiş gibi. 10 gün önce siz İBB meclisinde biz bazı kamu kurumlarının alanlarının yeşil alana alınması gerektiğini söylediğimizde hayır oyunu siz verdiniz. AK Partinin ‘evet’ oylarıyla yaklaşık 300 bin metrekarelik yeşil alan ürettik. Bu yapılan nedir biliyor musunuz en basit ifadesiyle vicdansızlık ve vefasızlık.”

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Basın Müşavirliği konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Kemerburgaz Kent Ormanı'nı, yeni yapılmış veya daha önce imara açılıyormuş gibi lanse ederek, 'İmara değil, halka açıyoruz' şeklinde sosyal medya paylaşımları yapmanın halkı yanlış bilgilendirmekten öte başka bir amacının olmadığı aşikardır."

Kemerburgaz Kent Ormanı'nın 22 Ağustos 2012 tarihinde imzalanan sözleşme gereği 10 yıl süre ile kiraya verildiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu alan devlet ormanı olması sebebiyle Belediye Başkanlıklarının veya başka bir kurumun bu alanı imara açmaya yetkisi olmadığı, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır” denildi.

İBB, 'Kemerburgaz Kent Ormanı'nı 'İmara değil halka açıyoruz'  sloganı ile bir kampanya başlattı. Konuyla ilgili ana caddelere pankartlar asıldı, bazı gazetelere tam sayfa ilanlar verildi. Gazetelere verilen ilanda,  bir milyon 600 bin metrekarelik alanı kapsayan 1. Etabın 26 Ekim 2019 tarihinde açılacağı vurgulanan ilanda 'Açıyor ve size teslim ediyoruz' denildi.

İmamoğlu: Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkının olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • n.kemal26 Ekim 2019 15:14

    Bu kişiyi akrabalarını belediye ye işe sokmasından tanıyoruz. Yaptığı bir hizmeti duymadım. Sadece partizanlık ve polemik yapıyor. İmamoğluna 2 yıl zaman veriyorum. Hizmetlerini beğenmezsem, babam olsa eleştiririm.

  • Avşaroğlu 25 Ekim 2019 23:59

    Bu esenler belediye başkanı eski Ankara büyükşehir belediyesi DEVRİK BAŞKANI İ..... Melih Gökçek'in degişik versiyonu bu zihniyette utanma arlanma sıkılma diye bir kavram yok . 25 yıldan beri İstanbul ve Ankara'yı yönet 17 yıldan beri ülkeyi yönet yapmadığınız hırsızlık arsızlık yolsuzluk peşkeş kalmasın hala utanmadan arlanmadan sıkılmadan insan içine çıkın sızın bu yaptıklarınız JAPONYA 'da yapılsaydı bunu yapanlar kendine HARAKİRİ yaparlardı. Köprünün halatı koptu diye sorumlusu benim diye intihar etti JAPON MÜHENDİS be ahlasız hazımsız ezikler toplulugu

  • mtu25 Ekim 2019 22:08

    imamoğlu geldi bunların kafaya kan geldi. istanbula çeki düzen geldi

  • misafir25 Ekim 2019 17:31

    İmamoğlu seçimden önce boy boy camilerde fotoğraf, video paylaşımları yapıyordu. Seçimden sonra göremez olduk. Hayırdır. Yoksa köprüyü geçene kadarmıydı.

  • mtu25 Ekim 2019 22:06

    seni ilgilendirir mi kişinin ibadeti yapsa ne olur sana ne faydası var? senin için bir şeyler yapıyor mu ona bak kestane

  • efsane kestane4425 Ekim 2019 17:24

    Hiç bir akıllı sormamış bir orman niçin 10 yıllığına kime kiraya veriliyor diye? :D 

  • Sebati Simez25 Ekim 2019 16:26

    imamoğlu hazıra geldi kondu fakat istanbul öyle bir şehir ki her partinin her başkanın bunun altından kalkabilecek bir yer değil.bunun altından ancak ak parti anlayışı kalkabilir.imamoğlu da bunun farkinda olduğu için ve elinden hiç bir iş gelmeyeceği için sürekli eksikliklerini örtmek için bir takım ayak oyunları oynuyor fakat millet er ya da geç uyanacaktır.

  • imar25 Ekim 2019 15:54

    zeytinburnundaki gökdeleni imamoglumu dikti....

  • Keklik25 Ekim 2019 15:48

    Ormanların değeri anlaşıldı sonunda. Kimse ormanı imara açmasın, daha da büyütsün

  • kamil25 Ekim 2019 15:45

    görünen köy kılavuz istemez. 20 yıldır İstanbul' u yönetenler ortada ve İstanbul' da ortada iken birde adama laf söylemenize şaşırıyorum. İstanbul beton şehre dönmüş be.... her yer beton binalar ve yollardan ibaret... 

  • Ali25 Ekim 2019 15:39

    imamoğlu 4 aydır ibb başkanı 4 aylık süre 5 yılın %7 sını oluşturuyor şimdi imamogluna oy vermiş biri olarak sormak isterim imamoğlu 5 yılın %7 sını bitirdi peki istanbulun sorunlarının %7 sını çözümü hayır çözmedi imamoğlu varsa çözüm var dediler oy verdik hata yapmışız

  • Vatandaş26 Ekim 2019 19:49

    Hizmet işi matematik değil şu küçük beynine sokuver

  • Cem25 Ekim 2019 15:33

    imamoğlu varsa çözüm varmış imamoğlu 120 günde neyi cozmus

  • tokatçı25 Ekim 2019 15:05

     10 gün önce İBB meclisinde yeşil alanlara ‘hayır’ diyen CHP değilmiş gibi. 10 gün önce siz İBB meclisinde biz bazı kamu kurumlarının alanlarının yeşil alana alınması gerektiğini söylediğimizde hayır oyunu siz verdiniz. AK Partinin ‘evet’ oylarıyla yaklaşık 300 bin metrekarelik yeşil alan ürettik.