E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Çelik CHP'lilere seslendi: Bu telaşınız niye---

AK Partili Çelik CHP'lilere seslendi: Bu telaşınız niye

AK Partili Çelik CHP'lilere seslendi: Bu telaşınız niye
07 Nisan 2019 - 23:36 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria açıklamaları ve İstanbul'daki oyların yeniden sayımı ile ilgili konuştu. Çelik CHP'lilere "Madem kazandık diyorsunuz bu telaşınız niye" diye sordu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria ile ilgili açıklamaları ve İstanbul'da oyların yeniden sayımı hakkında konuştu. 

Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria ile ilgili sözlerine ilişkin, "İsrail Başbakanı, yine pervasız saldırganlığını ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun yaptığının büyük gerilimler yaratacak bir olay olduğunu belirten Çelik, şunları aktardı:

"İsrail Başbakanının yaptığı resmen dünyada büyük çatışmaları tetikleyecek, büyük gerilimlere imza atacak bir olaydır. Bütün bir Orta Doğu'yu ateşe verecek, bütün bir dünyayı ateşe verecek çılgınca sözleri seçim malzemesi olarak İsrail'in içindeki aşırı sağcılardan destek alma amacıyla söyledi. Bu ilhak kararı, dünyanın başka yerlerinde de başka unsurları tetikleyecektir."

"Hesap makinesiyle gezeceğinize Anayasa ile gezin"

İstanbul'daki seçim sonuçlarına yapılan itirazlara değinen Çelik, "İkide bir 'Biz kazandık' diyorlar. Peki bu kadar rahatsanız, oyların sayılması konusunda bu telaşınız niye?" iffadesini kullandı.

"15 seçimdir vatandaşımız bizi birinci parti yaptı, bu bir rekordur." diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı'nın ve partimizin birinciliğinin açıkça tescil edildiği bu durumda, CHP yöneticilerinin kendilerine bakması ve kendilerine verilen uyarıyla uğraşması gerekir. YSK'nın varlığına dönük tehdit açıklamasıyla esasında kendi varlığınızı da oluşturan siyasi partileri de oluşturan hukukla kavga ediyorsunuz, o hukuka meşruiyetini veren millet iradesiyle de kavga etmiş oluyorsunuz. CHP'ye ve adaylarına açık bir şekilde söylüyorum; hesap makinesiyle gezeceğinize Anayasa ile gezin."

Çelik, itiraz sürecine ilişkin, "Bu sürece saygı gösterme meselesi, demokrasiye kimin ne kadar saygılı olduğunu ifade etme sürecidir." şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'ın sözleri

Çelik, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'ın sözleri seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili sözlerine ilişkin, "İtiraz sürecinin Avrupa'daki birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de demokratik bir hak olduğunu, hukuki bir hak olduğunu, seçim sürecinin parçası olduğunu değerlendirmelidir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dunya08 Nisan 2019 02:36

    Birazda Türkiye ici ile ilgilenmek,tüm vatandaslarimizi kucaklayacak sözlere ihtiyacımız var.Halkin iradesi her şeyin üstündedir.Pazartesi Ysk nin gorevini yapmasını dört gözle bekliyor olacağız.

  • Bika08 Nisan 2019 00:16

    Orta Doğu'da ateşe verilecek durum yok, Arap ülkelerin tamamı Filistin davasında  kurusıkı.

  • Fadil08 Nisan 2019 00:04

    Size güvenmediğiniz için endiseleniyoruz!

  • Ali07 Nisan 2019 23:59

    Akp nin telaşı niye tabi zaman kazanıp dosya kaçırma. İstanbul hadi neyse Ankarada o kadar fark var itirazınız mazbatayı geçiktirip birşeyleri gizlemek. Memleketin dört bir yanında üç beş oyla akp nin kazandığı sandıklara itiraz eden chp iyi partinin itirazı kabul edilmiyor ama akp nereye itiraz ettiyle kabul ediliyor. Hesap verme zamanınız gelincede ekran başında bu kadar cesur olun.

  • Kaçan Grup07 Nisan 2019 23:54

    Oylar sayılmadan kazandım diyen Binali Yıldırım değil miydi? 

  • Bika08 Nisan 2019 00:05

    AKP il başkanlığında seçim kazanıldı diye davul zurna bile çalındı ve İstanbul'un sokaklarına afişler asıldı.