E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Bozdağ'a saldırı!---

AK Partili Bozdağ'a saldırı!

AK Partili Bozdağ'a saldırı!
16 Ağustos 2013 - 11:50 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi konuşma sonrası arbede çıktı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi.
Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Hüseyin Satı adlı bir kişi Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yumruk atmaya çalıştı. Yakın korumaları bunu önledi. Yaşanan arbededen sonra çevik kuvvet ekipleri Bozdağ'ın çevresinde etten duvar ördü.
Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerinde yaptığı konuşma sırasında protesto edilen, kürsüden indiği sırada da yumruklu saldırıya uğrayan Bekir Bozdağ’ın, suratına darbe aldığı ortaya çıktı.
Hurriyet.com.tr’ye konuşan yetkililer, kürsüden indiği sırada Hüseyin Satı isimli kişi tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Bozdağ’ın suratına ve göğsüne darbe aldığını belirttiler.
Korumaların saldırıdan sonra müdahale ettiği açıklanırken Bekir Bozdağ’ın saldırgandan şikayeti olacağı ifade edildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ'a bugün katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde saldırı girişiminde bulunan Hüseyin Satı adlı kişi gözaltına alındı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuşurken bazı kişiler protestoda bulundu. Bekir Bozdağ, kendisine 'yuh' çeken ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ve ıslıklı protestolar altında kürsüde konuştu, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum'' diye başlayınca protestoların dozu arttı. Bozdağ konuşmasını tamamlayıp protokol tribünündeki yerine giderken, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki Hüseyin Satı, ''Buraya ne yüzle geldiniz'' diyerek, yumruklu saldırıda bulundu. Hemen müdahale eden Bakan Bozdağ'ın korumaları tarafından etkisiz hale getirilen Hüseyin Satı'yı gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ’ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı’nı protesto ettiği görüldü.
İşte Bozdağ'ın açıklamaları:
"Hacıbektaş’ı Veli’yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır
Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya’dan Anadolu’ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz’dan Balkanlar’a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır.
Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

KONUŞMA SONRASI ARBEDE

Pek çok Hacı Bektaş’ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız.
Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ’a saldırmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Makas Buraj16 Ağustos 2013 18:04

    Protesto bu şekilde olmaz.İzin alınan meydanlara çıkarsın, düşüncelerini söylersin.Kendin ve düşüncene destek veren insanların sayısını arttırmaya çalışırsın.Bu tür eylemlere ve kırma dökme durumlarına başvurmaları, kendilerine halk diyenlerin, halktan destek göremeyeceklerini, bilmelerinden kaynaklanıyor

  • xxx16 Ağustos 2013 17:54

    bu olay alkışlanmaz,kınanır,yuhlanır.

  • Ektiğinizi Biçiyorsunuz16 Ağustos 2013 17:47

    Korkunun ecele faydası yok. Halkından korkan İktidarın sonu gelir. Korkudan korumaları, polisi Halkın üzerine şiddet ve zulüm uygulamaya salan Sen ve senin başbakanının bu ülkede işi bitti.

  • rıf1516 Ağustos 2013 17:02

    gezi olayları polis marafetiyle bastırıldı ama o öfke aynen yerinde duruyor çünkü ondan sonra hep gerilim arttırıcı bi söylem tarzı benimsendi.. ve işte sonuç böyle istenmeyen olaylar.

  • hakan277216 Ağustos 2013 15:58

    Ya Nasıl bir koruma.Biz derdimizi anlatmak için yaklaşamadığımız bakanlara bu adamlar nasıl yaklaşıyor.Demek ki içerden birileri yardım ediyor.

  • hakan16 Ağustos 2013 15:31

    yapılan bizim örf ve adetlerimize yakışmıyor protesto ayrı saldırmak ayrı, saldıran arkadaş insanlıktan nasibini almamış demek k, insan misafir olarak gelene bu hareketi yapmaz seversin sevmezsin.

  • Cemalmızıkacı16 Ağustos 2013 14:43

    Bunlar yalancı. Utanmadan yalan söyleyip gizlediği amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Sonuçtan kendileri de memnun değil. Yumruğa dua etmeleri gerekir.

  • oflaz16 Ağustos 2013 14:16

    editör yorumları istedin gibi yayınlıyorsun.çifte standat yapma.

  • anonymous16 Ağustos 2013 13:52

    Ne güzel söylemişsin, Alevi Bektaşı kültüründe bütün yaratılanlara sevgiyle merhametle davranılır bir hoşgörü vardır. Ayrılık gayrılık senlik benlik yoktur.. Bide selamını getirdiğin başbakanının yaptıklarına bak. Oda 4X4 lük bir alevi olduğu için herkese sevgiyle merhametle hoşgörüyle bakar, sen ben ayrımı yapmaz !!!

  • HALKI ÖTEKİLEŞTİRDİNİZ16 Ağustos 2013 13:00

    HAİN PKK'LILARLA AYLARDIR GİRDİĞİNİZ KİRLİ PAZARLIKLARDAN SONRA HALK SİZİ HER YERDE PROTESTO EDECEKTİR. ÜLKENİN BÖLÜNMESİ, KÜRTÇÜ PKK'LILARA HER GÜN YENİ TAVİZLER VERMENİZİ, GÜNEYDOĞU'DAN ASKERİ POLİSİ GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ÇEKMENİZİ, O BÖLGEDE ASAYİŞİ KALLEŞ PKK'LILARA BIRAKMANIZI HALKIMIZ GÖRMÜYOR MU SANIYORSUNUZ? BU İHANETLERİN BEDELİ ER VEYA GEÇ ÖDENECEKTİR.PROTESTOLAR DOĞRUDUR,YERİNDEDİR.

  • Kendiniz Önce Aynaya Bakın16 Ağustos 2013 12:56

    Protestoları içinize sindirin. Halka korumalarla, polisle şiddet ve zulüm uygulayarak bir yere varamayacağınızı artık görün.Başbakan şiddet ve zulümü aylarca uygulattı. Netice koca bir sıfır. Mısır'ın içişleriyle uğraşacağınıza, kendi ülkenizde Halka yaptırdığınız zulüme önce bakın.

  • Bunların Atatürk'le işi olmaz16 Ağustos 2013 12:52

    Bunları protesto eden herkes Ergenekoncu, Marjinal güçler, Faiz Lobisi...Yıllardır Halkı aptal yerine koyup bunları anlattılar. Kusura bakmayın Halk artık uyandı, ne olduğunuzu anladı. Bu protestoları her yerde bekleyin. Demirel'l, Ecevit'i, Erbakan'ı, Özal'ı ve diğerlerin zamanında Halk çok protesto etti. Sizlerde alışın artık. Herkes sizi poh pohlamayıcak.

  • TR16 Ağustos 2013 12:17

    Bu da mı "Ergenekon" hocam:)

  • ASİL16 Ağustos 2013 12:15

    salih sen insanların suratınabakarak değerlendiriyorsan senin o ğüzel ismin e yazık sana mübeccim deseler daha layık olurdu .

  • salih16 Ağustos 2013 12:03

    adamın suratına bır bakın sonra ne soylersenız soyleyın ben başka bir sey demem