E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler---

AK Parti'den sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler

AK Parti'den sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler
12 Mayıs 2022 - 19:41 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sığınmacı sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, "Burada sığınmacı olarak bulunanlar sonsuza kadar kalmayacaklar. Günü geldiğinde ölümden korunmuş bölgeler ortaya çıktığında zaten gidecekler" ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kuşkusuz burada sığınmacı, mülteci olarak bulunanlar sonsuza kadar kalmayacaklar. Günü geldiğinde karşı tarafta güvenli, katillerden korunmuş, ölümden korunmuş bölgeler ortaya çıktığında zaten gidecekler" dedi.

AK Parti MYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

Göçmenler üzerinden bir takım provokasyonlara şahit oluyoruz. Turizm sezonunun yaklaştığı bu dönemde daha kışkırtıcı yaklaşımlar görüyoruz. Türkiye'nin içerisine tercüme ederek bir provokasyon unsuru haline getirmek isteyenleri görüyoruz. Türkiye'nin göç yönetimi konusunda bir politikası vardır.  

Göçmenlerle ilgili asayiş sorunları olduğunda bunlara en etkili şekilde müdahale edilmektedir. Hiçbir zaman bir yanlış olduğunda vatandaşlarımız kendileri müdahale etmesinler. Doğru olan yöntem güvenlik güçlerine haber verilmesidir. Göndereceğiz, yollayacağız dendiğinde bunun bir yöntemi olmalıdır ya da karşıda katiller varken onları göndermemiz doğru değildir. Sonsuza kadar burada kalmayacaklar.

Katillerden korunmuş bölgeler ortaya çıktığında zaten gidecekler. O bölgelerde alt yapı kurulması bu geri dönüşleri sağlayacaktır. Vatandaşlarımız birçok yerden fotoğraf atıyorlar emin olsunlar ki bunlar gerekli makamlara iletiliyor. Ülkemizde ilgisi olmayan başka ülkelerin sınırlarından geçişlerin videolarını yaymamak gerekir. Birilerinin bizi zayıflatmak için kullandığı yöntemlerdir. Bu yöntemleri kullananlara karşı gerekli duyarlılık gösterilmelidir. 

Hiç kimse bir olumsuzluk gördüğü zaman kendi kendine müdahale etmemelidir. Hemen güvenlik görevlilerine haber vermelidir. Emniyet, jandarma, bekçi hemen gereğini yapacaktır.

Suriye rejimi normalleşsin, kendi vatandaşlarına siyasi haklar versin diye uğraşan Türkiye'ydi. Ne zaman katliamlar başladı o zaman Türkiye tepki gösterdi.

Ukrayna'da bir kaç ayda yaptıklarını uluslararası güçler Suriye'de yıllardır uygulamadı. Güvenli bölge kurulmadığı zaman Türkiye sınırını kapatsaydı Türkiye milyonlarca insanın ölümüne neden olacaktı. Kendimize yakışanı yaptık.

Ermenistan ile olan normalleşme sürecini yakın bir şekilde takip ediyoruz ama son zamanlarda yine bu Ermeni diasporası içindeki bazı lobilerin bunu sabote etmek için de özel bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz.

Suriye tarafından sınır karakoluna saldırı: Yaralılar var

 

Bakan Soylu açıkladı: Kaç Suriyeli vatandaşlığa geçti?

 

Erdoğan'dan 'Suriyeli sığınmacı' açıklaması

 

Suriye'de genel af ilan edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 144312 Mayıs 2022 23:04

    Son 80 yılış gelen mültecileri giderse Nüfus 20 milyon azalır

  • corleone12 Mayıs 2022 22:52

    nere gidiyorlar insanlar hayat kurdu burada

  • mustafa12 Mayıs 2022 22:41

    o zamana kadar al evinde bak ben mülteci görmekden hoşlanmıyorum.....kaldı ki herşeyiniz yalan.

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 22:20

    Günü geldiğinde, çok gidecekler var .... :D vaziyet onu gösteriyor... Geldikleri gibi gidecekler...

  • Mg12 Mayıs 2022 21:29

    Fırıldıklar, ışıldaklar, aklımızı koru allahım…

  • yorum12 Mayıs 2022 21:11

    ülkemde her yabancı gördüğümde onları bu ülkeye getirene ve getirmekte sorumluluğu olanlara ve onları geri göndermeyenlere lanet ediyorum yunanistan gibi olamadık seçimle beraber giden giden artık

  • azmi12 Mayıs 2022 21:08

    Arap Milliyetçiliği üstündür. Arapça konuşacaksınız ve yazacaksınız. İbadetinizi bizim dilimizle yapıyorsunuz. Bize Suriye'ye dönün diyorsunuz. Siz önce Suriye'den çıkın .. diyorlar kaçak sığınmacılar. Hadi bakalım buyurun buradan yakın :(  :( Briket evleri kimiz parasıyla yapıyorsunuz ? Türkiye'de o evlere ihtiyacı olan milyonlar var ,onları neden gözetmiyorsunuz ? Ülkemde ev sahibi olmuşlar, Türk'e kiraya vermiyorlar,  işyeri sahibi olmuşlar ,vergi yok,ssk primi hiç yok, Türk yabancı sayılıp iş vermiyorlar. Benim beş katım çoğalıyorlar,demografik yapım bozuluyor, ekonomim berbat , uğraşılan konulara bak. Yarabbim ne uykum var ne huzurum. Bu ne ya

  • reserpin 12 Mayıs 2022 20:51

    Günü geldiğinde yani 2023' de sizde gideceksiniz Inşallah.

  • Serkan12 Mayıs 2022 20:12

    Günü geldiğinde biz gitmesek bari