E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 'ikinci asgari ücret artışı' açıklaması---

AK Parti'den 'ikinci asgari ücret artışı' açıklaması

AK Parti'den 'ikinci asgari ücret artışı' açıklaması
21 Mart 2022 - 19:20 borsagundem.com

AK Parti MYK toplantısı sonrası ikinci asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konu. Uygun koşullar oluştuğunda duyurulacak" ifadelerini kullandı

AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği "Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve uygun koşullar oluştuğu zaman açıklayacaklarını belirten Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki gelişmeler ve alım gücünün düşmesinin ardından son günlerde asgari ücrete yeni zam yapılacağı iddaları gündemde yerini koruyordu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'den ikinci asgari ücret artışı açıklaması: Uygun koşullar oluştuğunda duyurulacak

"UYGUN KOŞULLAR OLUŞTUĞUNDA AÇIKLARIZ"

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrette ara zamla ilgili konuştu.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve uygun koşullarda açıklanacağını söyleyen Çelik, "Bu tip çalışmalar hangi takvimle, zeminle gerçekleşir ilgili bakanlığın yapacağı açıklama. Prensip olarak şunu söyleyeyim çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerimizin korunması, kollanmasıyla ilgili stratejilerin geliştirilmesi gündemimizdedir. Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." dedi.

"ÜZERİNDE ÇALIŞILAN BİR KONU"

Öte yandan Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak. Kamuoyuna Cumhur ittifakına ortak irade olarak sunuldu. MYK'da bu ve benzeri konularda değerlendirme yaptılar. Ortaya koyulan sorulara cevaplar arkadaşlarımız tarafından olgunlaştırıldı." ifadelerini de açıklamalarına ekledi.

Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücrete yeni zam geliyor mu?

 

Cumhurbaşkanlığı kanadından 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş22 Mart 2022 11:36

    Enflasyon nedenini  yine dış ve iç güçlere bağladı saray bir türlü kendi hatasını kabul etmiyor. Bu rejim kaldıkça daha bu ülkenin ve halkının çok çekeceği var.

  • Yorum 22 Mart 2022 09:08

    Enflasyona ezdirmem ezdirmeyecegiz. Gerçekten samimiyseniz Halkbank 5 yıl önceki maliyetlerimize bile yaklaşmadı. Bırakın enflasyonu ana para bile eridi sayenizde. Gerçekten sizler hayal aleminde yaşıyorsunuz? Uyanamadınız maalesef.

  • Misafir 22 Mart 2022 05:53

    Bence zam yapılmasın bu sıkıntılı zamanlarda vatandaşların daha duyarlı olup devlete yardımcı olması gerekir

  • acacu21 Mart 2022 23:53

    Uzun süredir üzerinde çalışıyorlarmış, sanırsın nükleer füzyon santrali yapacaklar. Alt tarafı para basıp insanlara dağıtacaksınız, millet de 1-2 aylığına bir parasal serap yaşayacak hepsi bu.

  • Hamsi21 Mart 2022 23:41

    Ben markete gidince migdeme üzüntüden ağrılar giriyor sa bunun sebebi beni hiç ilgilendirmiyor, seçimi büyük bir ümitle bekliyorum

  • Dobra21 Mart 2022 23:21

    Buyurun sizi tutan mı var, millet geçim derdinden dertli oldu.

  • Vatandaş..21 Mart 2022 23:11

    Özellikle Ssk ve Bağkur Emeklilerini bitirdiniz..Hep aynı masalları dinlemekten sıkıldık..

  • baturayersin 21 Mart 2022 22:53

    asgari ceplerindenmi çıkıyor emekliye adam gibi maaş versinler önce

  • Yilmaz goynu21 Mart 2022 22:45

    Milletvekilleri ve bakanlarin tuzu kuru halk parasizliktan ihtiyaclarini gideremiyor herseyin fiyati uctu gitti.memura ve emeklilere verilen zamlar eridi biz emeklilerin gunahi ne hep asgari ucretli dusunuluyor.asgari ucret altinda maas alan emeklilerin hali ne olacak diye soran bile yok ulkeyi mahvettiniz.

  • Halkın sesi21 Mart 2022 22:09

    Yahu Reis sana çok kızıyorum eleştiriyorum sonra diğer 6 benzemeze bakıyorum ne içerde nede dış politikada çapları yok umut da vermiyorlar! Şimdilik senden daha tecrübelisi hayırlısı yok gibi! Ak partili falanda değilim senden sonraki başkan adayım Dr Fatih Erbakan / Yeniden Refah Partisi diğerlerinden köy kasaba olmaz!

  • xyz21 Mart 2022 20:39

    Enflasyonu gariban ve orta gelirli halk iliklerinde hissediyor. Bu politikalarla düşecek gibi görünmüyor.

  • Mucise Reis ; ) 21 Mart 2022 20:37

    şuan emekli 3 depo dolduruyor..işçi 4 kes depo dolduruyor... göreceğiz bakalım eskiyi aramasın ücretli...

  • CAN21 Mart 2022 20:04

    SPK BASKANI BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ GZNMI HİSSESİ TAVAN GİDİYOR  MANİPÜLASYONU SİZMİ YAPIYORSUNUZ  BİR HAFTADA % 100 YUKSELDİ  NE BÜRÜT NE TEDBİR GETİRDİNİZ SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜN İSTENİZE BÜRÜT GETİRİYORSUNUZ İSTEDİNİZİ TOLERANS YAPIYORSUNUZ EGER BU GÜN TEDBİR BÜRÜT GETİRMEZSENİZ SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜN GETİRİRSENİZ DUA EDERİM

  • Yani21 Mart 2022 22:59

    Çünkü hisse toplu ve büyük yatırımcıda ky de 50-100 lot varda ondan gidiyor yoksa bir yere gitmez

  • Mustafa Tunç 21 Mart 2022 19:54

    Yeni anayasa yapılsın hemen. Bir çok sorun kendiliğinden çözülür

  • Mustafa Tunç 21 Mart 2022 22:59

    Xyz kardeşim bu millet kendi anayasasını kendisi yapmadığı için trilyon dolar büyüklüğünde pkk ve fetö olaylarına para harcadı.yeni anayasa yapılırsa bir çok sorun sorun olmaktan çıkar. Darbe anayasalarıyla yönetilmek bu millet için hakarettir

  • xyz21 Mart 2022 20:35

    Senin karnın tok galiba. Milletin karnı aç. Aç mideyi anayasa doyurmuyor. Birde anayasa yapanlar kendilerini yasaların üzerinde görmeyecek. Anayasa Mahkemesini kaldıracak olanlar Anayasa yapacak komik olma. O,zaman anayasaya uyulup uyulmadıĝını kim denetleyecek.