E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 'hilafet' tartışmalarıyla ilgili açıklama---

AK Parti'den 'hilafet' tartışmalarıyla ilgili açıklama

AK Parti'den 'hilafet' tartışmalarıyla ilgili açıklama
27 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hilafet tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çelik'in, Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir.

Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir. Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada “bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz.

Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz. Cumhuriyetimiz, milletimizin asırlara dayanan büyük devlet geleneğinin birikimi ve billurlaşmış halidir. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz milletimiz, insanlık ailesinin seçkin ve saygın mensubudur. Buna layık olmak hepimizin borcu ve kaderidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atam kalk 28 Temmuz 2020 11:41

    Adamlar hilafet isteriz diyor, diyanet işleri başkanı Atatürke lanet okuyor, tv de en az 50 kişiyi keseriz diyorlar sosyal medyada kafa kesiyorlar ve cumhuriyetin savcıları ve adalet bekliyor görmüyor gördürmüyorlar. Hele bir adalet bakanı varki fiziki görüntü hükmü hiç yok. İşte ülkenin geldiği hall ve Bahçeli ve onun uçuruma sürüklediği MHP sadece seyrediyor ve hatta destek veriyor.

  • Yargıç27 Temmuz 2020 16:39

    Cumhuriyeti korumakla mükellef olan Cumhuriyet Savcıları acaba ne yapmaktadır.

  • bahaneci27 Temmuz 2020 15:24

     selcuk,canin cok mu acidida bu kadar panilklemektesin ve eceli gelmis it sekline almissin

  • Giray27 Temmuz 2020 15:56

    Türk ordusu kıçına tekmeyi vurduğu zaman anlarsın kim paniklemiş görürsün. aynı dedelerini denize döktüğümüz gibi.

  • Selçuk27 Temmuz 2020 13:25

    akp ateşle oynuyorsun dikkat et yoksa hepiniz tarihin tozlu sayfalarına karışırsınız. Ülkenin değerleri kanla kazanıldı kanla değişir. Bir ülkeyi degistirmek GTA oyununa benzemez. Türkiye Cumhuriyeti, 2500 yıllık Türk devletinin ve 5000 yıllık Türk gelenek ve örfün devamıdır. Türk milleti ve devleti, İslamiyetle doğmadı İslamiyet öncesinde de varolan bir kadim devlettir. Bilge Kağanın sözlerine hatırlatmama gerek yoktur herhalde. Yine de yazayım Bilge Kağan der ki :" Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, Senin ilini ve töreni kim bozabilir".. İmkansızı denemeyin aklınızı alırız..Sizin istediğiniz gibi araplaşmayacağız.

  • HALK27 Temmuz 2020 13:31

    O blader senin bu tehditlerin karşısında artık ülke tekrar 10. yıla döner... Hatsiz. 

  • mucize reis ;)27 Temmuz 2020 12:15

    .Aman kanmayın da.... hukumet elden gidiyordu feto baskını ile.. bu millet aldı anahtarı seçim sistemi sonucuna göre ilgili kişilere teslim etti. O geçen yıllarda da rejim elden gidiyor deniyordu, feto kumpasları çıktı.memleket karıştı.... Umarız bu sefer gerçekten hilafet tartışmalarının içi bomboştur... Ne lafınıza ne sözünüze... Neyse şimdide z kuşağı var, gençler pırıl pırıl, kimsenin peşinden koşmuyor... ne diyor z kuşağı? sağ+sol fark etmez, peşlerinden koşmam. derdimi dinleyen kimse gelsin ayağıma çözümlerini anlatsın. çözüm üretene oy veririm... Bizim kuşak koyun kuşa, ya sağ peşinden yada sol peşinden koştuk. Z kuşağı çok acabip. koşmuyor, ayağına gelip derdine çözüm üretene oy veriyor. sen koş z kuşğaın ğeşinden mesajı veriyor

  • BİR DOST27 Temmuz 2020 13:35

    Merak etme blader siz kanmazsanız kimse kanmaz; Cumhuriyet elden gidiyor, laiklik elden gidiyor diye kullandılar durdular sizi. Hala akıllanmadınız. Kandırııyorsunuz. 

  • vatansever27 Temmuz 2020 12:04

    Yarabbim sukur turbandan kurtulduk. simdiide layiklik cumhurriyet vay elden gidiyor ,ulan sizin hepiniz cumhurriyet olsa ne neyazar hepiniz ,bu cumhurriyet elden gidiyor diyenlerin tek derdi kendi cikarlarinin kohnemis zihniyet sayesinde kaybediyor olmalari ..

  • türkoğlutürk27 Temmuz 2020 13:59

    sadece cumhuriyet mi.adalar gitti.hukukun üstünlüğü gitti.güven zaten yoktu.

  • fafa27 Temmuz 2020 11:12

    Sayın Çelik,sizler yaratıyorsunuz bu ortamı,Hilafet söylentilerine ,Cumhuriyete küfredenlere dur demiyorsunuz.Ülke her yönden tehlike altında,insanlar tedirgin.

  • Emirhan 27 Temmuz 2020 10:35

    Atatürk ayasofya yı müze yaptı, ama biz ayasofya yı camii yaptık showu. Bu kadar gereksiz yere tribunlere oynanalar veya cumhuriyet ile hesaplaşmalar. Çok eski bir yapı ve müze olarak korunma ve de dünyayanın anladığı evrensel bir anlayışın değerşni Ve ülkemiz için önemini anlayamıyorlarsa, yapsınlar yapacaklarını, ve kulıç hakkımız diye kılıçlarla show yapıp dursunlar.

  • oğuz27 Temmuz 2020 10:27

    Ne oldu idam istiyordunuz idam demek şeriat kanunlarının geri gelmesi demek kısasa kısas en iyi kanun şeriattır batı nın kadınlara şiddeti her türlü tecavüz olaylarını insan hakları diye savunduğu kanunlar sizin olsun İSLAMIN kanunları bizim olsun....

  • halkın sesi27 Temmuz 2020 10:02

    Atamıza lanet okuyanların ettikleri tüm lanetler kendi başlarına dolansın. İki cihanda da huzur bulmasınlar.

  • pala27 Temmuz 2020 10:23

    Atatürk şanlı türk ordusunu peşine takıp, türkiyeyi tekrar geri aldı. Fatih'in ne kadar kılıç hakkı var idiyse, onun da var

  • ÖYLE İSE?27 Temmuz 2020 10:01

    Türkiye cumhuriyeti, Laik, sosyal bir hukuk devleti ise, erbaş bu cumhuriyetin kurucusuna hakaret etme cesaretini kimden alıyor?  Bu ülkenin cumhurbaşkanı neden imam rolüne hevesleniyor?  bu şovlar neden?

  • Türkoğlutürk 27 Temmuz 2020 11:54

    Finanşör kılıçtaki hac armasının anlamı ne.

  • ÖYLE İSE?.27 Temmuz 2020 11:22

    FİNANNSŞÖR  denen dangalak, yazımın neresinde islamiyete dil uzatmak var? Avrupanın hangi ülkesinde papaz kılığına girip ayin yapan lider var?

  • FİNANSŞÖR27 Temmuz 2020 11:00

    ulan hırt abd veya diiğer ab ülkelerinde milletvekilleri yemin edince papaz önderliğinde ve incil e el basarak yemin ediyorlar bunları eleştirmiyorsun.bizi eleştiriyorsun.İslam  düşmanlığı neden yapıyorsun.İslamiyete inanmaya bilirsin fakat dil uzatmanıza karsıyız.

  • oğuz27 Temmuz 2020 10:25

    Laiklik elden gidiyehhh chpkk artık türbanlılarıda pm ye alıyor ne oldu sizin laikliğinize? çakmalar sizi...Bide Atatürkçü olacaklar... öztrak 9 kuşak chpkk ya belini bağlamış sorsan ülkeyi ondan başka herkes yiyor....

  • tekin27 Temmuz 2020 10:01

    Kurbanlıklarda kesilmeden önce sevilir okşanır.

  • Türkoğlutürk 27 Temmuz 2020 11:58

    Ben bu ülkenin sahibiyim. Abd askerine secde edip Arap kucağından inmeyen hainler den hesap sorulmalıdır. Bu hesabı ümmetçi yalakası, iktidar yandaşı çakma milliyetçiler soramaz.

  • EKRİST27 Temmuz 2020 11:01

    bu güzel ülkemizi beğenmiyorsan git abd ye covit 19 yakalan hastane masrafları olarak 1 000 000$ üzerinde öde o zaman.sana rahatlık batıyor.

  • ekonomist/stratejist27 Temmuz 2020 09:41

    Libya, Suriye, Irak, Azerbaycan v.b ülkelerde sorunlar yaşarken, düşmanlara karşı bir ve beraber olmamız gerekirken, 1982 Anayasanın ilk 4 maddesi kabak gibi ortadayken içerde Laik-Dindar iç savaşına döndürmeye çalışmak hiçkimseye yaramaz. Kaybeden Türk milleti ve devleti olur. Ayasofya'nın Camiye döndürülmesi bazı kesimlerde heyecanla başka hayallere kapı aralasa da onlara tavsiyem o rüyadan bir an evvel uyanmaları eğer ki o rüyadan uyanmazlarsa kâbusu yaşayacaklardır. 100 yıllık Cumhuriyetimizin temelleri sağlamdır şu an hiçkimse geçmişe dönmek istemez. Velev ki Halifelik ilan edildi hangi Müslüman ülke tanıyacak nerdeyse hepsiyle düşmanız. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı kazanmasının en önemli sebebi askeri dehası dışında farklı kesimleri birleştirip düşmana karşı bir ve beraber savaştık.. Bir ve beraber olmaya devam

  • FİNANSŞÖR27 Temmuz 2020 11:02

    bugün imana gelmissin.

  • Mhmmd27 Temmuz 2020 10:10

    Bide ekonomist stratejist diye bilmiş bilmiş konuşuyorsun. Hayal kuran artik sen ve senin gibi ruhsuzlar. Hilafette gelecek ve batıya tekrar galebe çalacaz. Siz öfkenizden tırnaklarınızı yiyip kendinizi yerken Osmanlı'nın 10 katı gücünde olacağız Allah'ın izniyle...

  • turan27 Temmuz 2020 09:39

    YALAN SÖYLÜYORSUZUN 

  • Saban27 Temmuz 2020 09:53

    Sana oyle geliyor bu memleket laiklik tartismalariyla surekli geri gitti