E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den flaş MHP ile ittifak açıklaması---

AK Parti'den flaş MHP ile ittifak açıklaması

AK Parti'den flaş MHP ile ittifak açıklaması
11 Ocak 2018 - 13:42 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MHP ile ittifak konusunda, "AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmesi için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelmesinin ardından Sözcü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

21 ilden 54 milletvekili ile bir araya gelen Erdoğan'ın MHP ile ittifak konusunda milletvekillerinin görüşlerini dinlediğini ifade eden Ünal, "Milletvekillerimiz düşüncelerini paylaştılar. 24 milletvekilimiz söz istedi ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda 13 milletvekilimiz konuşabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantıda söz hakları baki olmak üzere az önce toplantımızı bitirdik. Bu konu uzunca bir zamandan beri Türkiye'nin gündeminde. 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin sürdürdüğü 4 terör örgütü ile mücadelesi var. Sınır güvenliği, sınır illerini korumak için, Suriye ve Irak'ta sürdürdüğü ciddi bir mücadele var. Fırat Kalkanı Harekatı gibi, Kuzey Irak'taki zaman zaman ortaya çıkan harekat gibi. Türkiye bir milli mücadele veriyor. Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir" dedi.

Üçer kişilik komisyon kurulacak
"Önümüzdeki süreçte oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalıştırılacaktır" diyen Ünal, "AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burak11 Ocak 2018 15:54

    Arkadas niye komisyon kuruluyor ki? MHP zaten en basindan beri AKP yi savunan, onun himayesinde varligini surduren, yavru AKP`dir. Ne zaman AKP nin ihtiyaci olsa MHP hep destek verdi. MHP secmeni at gozlugunu cikarmali ve Meral Aksener`e destek vermelidir.

  • gobel6611 Ocak 2018 17:00

    Ben o kadar milliyetciyim ki, Dışardan organize edilen her türlü oluşumu desteklerim Milliyetçi Hareket Partisi de bunu yapsın diyorsun yani.

  • hayri11 Ocak 2018 14:39

    Hani başkanlık gelince koalisyonlar sona erecekti? başkanlık sistemi geldi akp-mhp koalisyon çalışmalarına başladı hemen

  • TURAN11 Ocak 2018 14:35

    SEÇİM BİR BİTSİN NASIL TRENDEN İNDİRECEKLER SENİ :)

  • devlet bahçeli, yine milliyetçiliğini ortaya koydu11 Ocak 2018 14:09

    aslında ülke bir nevi koalisyon tarafından yönetiliyor olacak, yani bir mhp li olarak mhp'nin de söz sahibi olacağını düşündüğüm bir sistem olacak. ülkenin ateşlerle çembere alındığı bir zamanda birlik olmayı başarabilenleri tebrik ediyorum.

  • bu dünyadan biri11 Ocak 2018 13:59

    Kürt açılımından milliyetçi cepheye savrulan bir politika. Tek amaçları iktidarda kalmak. Ekonomi kötüye gidiyor. Enflasyonu engelleyemiyorlar, cari açık kapatılamıyor. Tefe+Tüfe ortalaması15,68 olmuş. Uyumaya devam millet, uyutulmaya da.

  • gobel6611 Ocak 2018 16:57

    Ekonomi kötüye gidiyorsa tavsiyem acilen Dolar al zulaya koy.