E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAK Parti'den, faiz indirimi sonrası dolardaki rekora ilk yorum---

AK Parti'den, faiz indirimi sonrası dolardaki rekora ilk yorum

AK Parti'den, faiz indirimi sonrası dolardaki rekora ilk yorum
21 Ekim 2021 - 19:12 borsagundem.com

AK Parti'den faiz indirimi sonrası dolardaki rekora ilk yorum Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan geldi. Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Meseleye anlık artışlar üzerinden bakmamak lazım" ifadelerini kullandı

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından 9,49'la tüm zamanların rekorunu kıran dolarla ilgili AK Parti'den ilk değerlendirme geldi.

AK Partili Özkan, konuya ilişkin, "Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Buna uzun vadeli bakmak lazım" yorumunu yaptı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Özkan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti.

"EN DOĞRU KARARLARI ALMAK ZORUNDA"

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özkan, Merkez Bankası'nın iki puanlık faiz indirimine ilişkin, "Merkez Bankamız kararını alırken finansal istikrar ve fiyat istikrarını sağlamak ve bu çerçevede Türk ekonomisinin beklentilerine cevap vermek üzere adımlar atıyor, kararlar alıyor. Böylesi bir karara baktığımızda Merkez Bankamız üretim, istihdam, ihracat ve fiyat ve finansal istikrarı sağlayacak en doğru kararları ülkemiz ve milletimiz için almak zorunda. Bugün tabii Merkez Bankası yönetimi bu kararı alırken Türkiye'nin menfaatine olan ve yine kendi kuruluş kanununda kendisine verilen görevleri yerine getirmek ve Türkiye'nin ekonomik gücünü, kudretini artıracak bir anlayışla kararlarını almıştır. İnşallah bu kararların ekonomimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"UZUN VADELİ BAKMAK LAZIM"

Özkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

Diğer taraftan da bu kararların anlık döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil, uzun vadeli Türkiye ekonomisine neler getiriyor? Üretimde, istihdamda, ihracatta, özellikle gelişen küresel salgınla ortaya çıkan sosyoekonomik sorunların ortadan kalkmasında nasıl bir etken ortaya koyacak? Buna uzun vadeli bakmak lazım. Henüz kararların açıklanmasının üzerinden bir saat bile geçmedi. Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Bu anlamda inşallah Türk ekonomisinin kalıcı istikrarı çok daha güçlü şekilde yatırım, üretim, istihdam, ihracat çerçevesinde emin ve kararlı adımlarla tabiri caizse adeta bir tren yolunda trenin nasıl kararlı şekilde gidişi varsa o şekilde geleceğe hazırlanmasının en önemli kararlarından biri olarak görüyoruz.

 

Ekonomistler, Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi

 

Kurumlar faiz kararını nasıl yorumladı?

 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: 200 baz puan indirim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.