E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 38 maddelik yeni yasa teklifi---

AK Parti'den 38 maddelik yeni yasa teklifi

AK Parti'den 38 maddelik yeni yasa teklifi
20 Mart 2023 - 19:17 borsagundem.com

AK Parti, sağlık alanında düzenlemeler içeren 38 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu

AK Parti'li milletvekillerin imzasını taşıyan, 'İspençiyari Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair' 38 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifle, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde koruyucu uygulamalara öncelik verilecek. Yaşlı sağlığı konusunda maliyet ve hizmet sunumu ilk sıralara getirilecek. Bu kapsamda, tedbirlerin artırılması hedefleniyor. Teklifle, 'yaşlı nüfus' sağlık hizmetlerinde yakın takipte olacak.

BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN İZLENEBİLİRLİĞİ SAĞLANACAK

Teklifle; Aile Hekimliklerine, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin mevcut sisteme entegrasyonu sağlanacak. Böylece bu konudaki hizmetlere kolayca erişilebilecek ve belirli yaş aralığında tüm çocukların düzenli diş kontrolünün yapılabilmesi mümkün olabilecek. Piyasada bulunan beşeri tıbbi ürünlerin, Sağlık Bakanlığı tarafından izlenebilirliğini sağlamak için 'İlaç Takip Sistemi'ne bildirim zorunluluğuna uymayanlara idari yaptırım uygulanacak.

Öte yandan düzenleme ile; odalara üye olmayan 'Optisyen Gözlükçüler' mesleki faaliyette bulunamayacaklar.

45 bin yeni öğretmen ataması yapılacak

 

Afet Yeniden İmar Fonu teklifi TBMM'de kabul edildi

 

OSB ve enerji alanına yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.