E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'de revizyon hazırlığı---

AK Parti'de revizyon hazırlığı

AK Parti'de revizyon hazırlığı
14 Ağustos 2013 - 08:31 borsagundem.com

AK Parti’de 2014’teki yerel seçimler nedeniyle revizyon heyecanı yaşanıyor

Parti tüzüğündeki üç dönem engeli nedeniyle parlamento dışı kalacak bakanlar yerel yönetimlere kaydırılacak.
Vatan'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarını, eylül ayı ile birlikte yoğun bir gündem bekliyor. AK Parti, başta büyükşehirler olmak üzere her il için en “uygun” adayı belirlemek üzere 2009’dan bu yana yerel düzeyde sürekli anketler yaptırıyor.
AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan son yerel seçimlerde bazı illerde adayların geç, bazı illerde ise erken açıklanmasının çeşitliği olumsuzluklara yol açtığını düşünüyor. Erdoğan’ın bu kez aday açıklamasının zamanlaması konusuna özel önem verdiğini vurgulayan AK Parti kurmayları, isimleri üzerinde “gözden çıkarıldılar”, “başarısız oldular” şeklinde spekülasyonlar yaşanmaması için adaylık açıklamalarına mevcut belediye başkanları ile yola devam edilecek illerden başlanılmasının düşünüldüğünü bildirdiler.
Bakanlık heyecanı
Eylül ya da en geç ekim ayı içinde yeniden aday gösterilecek mevcut başkanların adaylıklarının ilan edilebileceği ifade edilirken, parti tüzüğündeki 3 dönem sınırlaması nedeniyle genel seçimlerde yeniden aday olamayacak bazı bakanlarını büyükşehir belediye başkanlığına kaydırmayı düşünen Erdoğan’ın, kabinede buna yönelik eylül-ekim gibi revizyona gitmesi de bekleniyor. Üç dönem engeline takılacak milletvekilleri arasında ise, kabine revizyonu ile parlamentoya “bakan” olarak veda etme heyecanı yaşanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇAPULCULAR.15 Ağustos 2013 20:49

    Ne tesadüfki bizlerde sandıkta RAVİZYONA gidiyoruz zamanında akpyi hepberaber destekledik şimdide CHP tisini destekleyeceğiz yani bizlerde tam zamanında revizyona gitmiş olduk sen geçbile kaldın başbakan.

  • ÖNDER 14 Ağustos 2013 14:02

    ANTALYA DA 36 SAAT ARALIKSIZ ORMAN YANGININA MÜDAHALE ETTİK.UYKU VE YORGUNLUK NEDİR BİLMEDEN ÇALIŞTIK.ORMAN BAKANININ BUNLARDAN HABERİ VAR MI.5 AY 29 GÜN ÇALIŞIYORUZ.KADRO HAKKIMIZIN VERİLMESİNİ ENGELLEYENLERE TÜM MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİLERİ OLARAK HAKLARIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ.TÜM MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİLERİNE SELAM.

  • önder14 Ağustos 2013 13:54

    Sayın BAŞBAKAN MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİ lerinin KADRO almalarını engelleyen ORMAN BAKANI Veyel EROĞLU nu da değiştirse MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİLERİ de 5 ay 29 GÜN ÇALIŞMAKTAN KURTULUP İNSAN GİBİ YAŞAMA HAKKI KAZANSA.

  • yorumcu14 Ağustos 2013 13:00

    mıllet gezı olayları ıle kımlerın pusuya yattıgını kımlerın vatanı satma noktasına geldıgını ıyı gordu turkıyeyı mısır gıbı yapmak ıstedıler ama ALLAH CC musade etmedı etmeyecek

  • Sonu Anap gibi olacak14 Ağustos 2013 11:14

    Başbakan Akp'nin alayını değiştirse nafile. Gezi Direnişi Akp'nin sonu olmuştur.Halkımız Akp'nin ne olduğunu Gezi'de görmüştür. Yakında Akp diye bir parti bile kalmayacaktır. Sonu Anap gibi olacaktır.

  • erdem14 Ağustos 2013 10:51

    belediye başkanları milletvekili,,,milletvekilleri ise belediye başkanı olsunlar.