E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAk Parti'de dershane istifası---

Ak Parti'de dershane istifası

Ak Parti'de dershane istifası
16 Aralık 2013 - 18:15 borsagundem.com

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı..

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İstifasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Şükür, " AK Parti’den üzülerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum. Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hürmetlerimi sunuyorum." dedi.
Şükür'ün yazılı açıklaması şöyle: "Son günlerde yaşanan ve vicdan sahibi herkesi derinden üzen bir kısım gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti hâsıl oldu. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki politika benim hiçbir zaman birinci önceliğim olmadı. Ama Sayın Başbakan’ın samimi davetini geri çevirmek temsil ettiği makama ve şahsına olan saygımdan ötürü yakışık almazdı. Ailemin de destek ve dualarını alarak Sayın Başbakan’ın davetini kabul ettim. Ak Parti son 11 yılda Türkiye’de çok önemli başarılara ve reformlara imza attı. Ancak dersanelerle başlayan süreçte takınılan anlamsız tavırlar pek çok vicdan ehlini rencide etti.
Türkiye’de eğitimin halledilmesi gereken onlarca problemi varken, sanki sorunun tek kaynağı dersanelermiş gibi göstermek hakperest bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşım tarzı partinin 11 yıldır temsil ettiği çizgiyle örtüşmemektedir. Daha önce, gösterilen tepkilerden ötürü bazı kararlarından dönme erdemi gösteren Sayın Başbakan’ın bu konudaki bütün ısrarlı anlatımlara, sitemlere ve taleplere kulaklarını tıkamasını anlayabilmiş değilim.
Dersaneler konusunun samimi insanların taleplerine kulak verilerek olumlu bir noktaya geleceği ümidini bugüne kadar besledim. Bunu beklerken dersanelerin benim de bulunduğum bir ortamda KCK yapılanmasına benzetilmesi ve özür dilenmek bir yana bu açıklamalara Sayın Başbakan ve parti yönetimi tarafından bir tepki verilmemesi vicdanımı derinden yaralamıştır. Bu tartışmanın daha sonra başka alanlara çekilmesi de hiç hoş olmamıştır.
Ben yirmi seneden fazla bir süredir hizmet hareketini ve Muhterem Hocaefendi’yi tanıyor ve seviyorum. Referandum başta olmak üzere milletin hayrına gördükleri bütün meselelerde hükümeti var güçleriyle destekleyen, kapı kapı dolaşıp insanları ikna eden, yurt dışından binlerce insanı fedakârca oy kullanmaları için taşıyan, AK Parti kapanmasın diye dualar eden bu samimi insanların şimdi düşman muamelesine tabi tutulması en hafif tabirle vefasızlıktan başka bir şey değildir.
Dersaneleri kapatılan, mensupları devlet dairelerinden tasfiye edilen, parti yöneticilerimiz tarafından ahlaksızlık olarak nitelenen fişlemelere ve baskılara maruz kalanlar bu milletin evlatlarıdır. Buna rağmen bu insanların sanki karanlık işler içinde olduklarını ima eden yayınlar, bu yönde atılan iftiralar, ithamlar maalesef bir aymazlık örneği olarak tarihe geçecektir. Hele yeni yeni tedavüle sokulmaya çalışılan 'örgüt' kelimesinin bu gönüllüler hareketi için kullanılmaya çalışılması amacın sadece dersaneleri kapatmak olmadığı düşüncesini de akıllara getirmektedir.
Bazı çevrelerce moda bir tabir haline getirilen, 'Bazıları rahatı görünce değiştiler' ifadesiyle hizmet hareketi mensuplarının kastedildiğine dair yorumlar yapıldı. Ben Sayın Başbakan’ın böyle bir kasıt içinde olacağına ihtimal vermek istemiyorum. Ama bu yorumlar doğruysa milyonlarca fedakâr insanın hakkına girilmiş olmaktadır. Dünyanın dört bir yanında milletimizi, bayrağımızı temsil adına karın tokluğuna bir bursla, dünyevi hiçbir beklentiye girmeden hizmet veren insanlar mı rahatı bulmuşlardır. Ya da yirmi metrekarelik hasırla kaplı odasında on beş senedir gurbet hayatı yaşayan ve ziyarete gelen misafirlerin ağırlandığı vakıf binası bir kısım medya tarafından insafsızca 'malikâne' gibi sunulan Muhterem Hocaefendi mi rahatı bulmuştur? Hayatı boyunca dinine, milletine ve insanlığa hizmetten başka bir gayesi olmayan bu müstesna gönül insanını olmadık iftiralarla, ithamlarla karalamak, gönlünü yaralamak ehl-i imanın ve insaf sahibi hiçbir insanın gönülden onaylayacağı bir tutum değildir.
Bu millete ve insanlığa hizmet etmekten başka amacı olmayan bu hareketin milyonlarca gönüllüsünden biri olarak hizmete ve Muhterem Hocaefendi’ye karşı takınılan hasmane tavırları, atılan mesnetsiz iftiraları, yapılan bütün hakaretleri ben üzerime alıyorum. Beni tanıyan herkes, özellikle Sayın Başbakanımız bilir ki, siyasi hayatım boyunca hiçbir dünyevi beklenti içinde bulunmadım. Şahsım, ailem ve yakınlarım adına hiç kimseden herhangi bir talebim olmadı. Amacım sadece eğer bir faydam olursa doğru işler yaptığını düşündüğüm bu siyasi harekete mütevazı bir katkı sunmaktı. Fakat bu noktadan sonra bunun mümkün olmadığı da ayan beyan ortadadır.
Ayrıca dost bildiğim pek çok çevrenin bu 'cemaati bitirme' korosuna gönüllü ya da baskıyla katılmış olduklarını veya hiç ses çıkarmadıklarını görüyorum. Bu da maalesef beni derinden üzmektedir. Hocaefendi’yi defalarca ziyaret eden, toplantılarına, olimpiyatlarına katılan, iyi günde hizmete övgüler yağdıran insanların bir anda susmaları oldukça şaşırtıcıdır. Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu benden daha iyi bildiklerine inandığım bu dostların yapılan haksızlıklara, atılan iftiralara karşı tavır almak yerine sessizliği tercih etmeleri anlaşılır gibi değildir. Gerek gazeteci, gerek ilim adamı, gerek din adamı veya milletvekili, bakan, bürokrat vesaire, kim olurlarsa olsunlar o insanlardan bir kaçının en azından ortamı yumuşatmak ve bu yanlıştan dönülmesini sağlamak için yüreklice çıkıp tavır belirtmelerini beklerdim. Ama maalesef sınırlı sayıdaki insaflı ve vicdanlı kanaat önderinin ve gazetecinin dışında bu yürekliliği gösteren de olmadı.
Açıklayacağım bu karardan sonra şahsıma yönelik bir kısım karalama kampanyalarının da başlayacağını biliyorum. Sporculuk hayatımdan beri, benzerlerini defalarca yaşadığım bu duruma alışkınım. Daha 2002 yılında merhum M. Ali Birand’a 32. Gün programında Hocaefendi’yi sevdiğimi söylemiş ve bunun bir suç olduğu algısını oluşturmak için DGM’de ifadeye çağrılmıştım. İfademde de söylediğimi inkâr etmeden aynı duygularımı belirtmiştim. Bugün de düşüncemde hiçbir değişiklik olmamıştır. Bu duygularla açıklamama son verirken büyük umutlarla girdiğim AK Parti’den üzülerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum.
Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hürmetlerimi sunuyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • taraf17 Aralık 2013 10:40

    ne oldu sayın şükür.hocan mı kızdı.git o zaman kardeşinle beraber.mübareklerin yanına milleti senin adını kullanarak dolandırssınlar

  • sebo17 Aralık 2013 09:39

    İstifasına çok sevindim,umarım ve dilerim milletvekilliğinide bırakır, ayrıca spor yorumcuğunuda bırakması gerekir.

  • mali17 Aralık 2013 09:31

    AKP içinde durumdan vazife çıkaran şahin lere, bana da ölüden bir şey var mı diye bekleyenlere gün doğdu. Akbabalar aç kalacaksınız.

  • KAFU17 Aralık 2013 09:12

    H.ŞUKÜR senin yatacak yerin yok...daha ne talebin olacak...cemaate sırtını dayayıp hes lisansından tut almadıgın kalmadı.adapazarının yarısı senın...daha ne talebin olacak:)))TRT den aldıgın aylık 150 bin tl git bağışla....milli takımdada F.Terine yapmıştın jiplerimizi vermediler diye....

  • cemaat disi bi vatandas17 Aralık 2013 08:57

    Ne diim abi bu ne ya yok efendi yok bilmem ne allah yolunda olan bi insan kendine bole bi sifati layik gorurmu ..yazik vay benim ulkem vay

  • ibrahim özbek17 Aralık 2013 08:51

    Hakn Şükür millete mal olmuş bir insandır söyledikleri tamamıyle vicdanının sesidir ülkenin iyiliği adınadır her iki tarafta bu konuya dikkat etmeli aradaki kırgınlıkları gidermelidir istifasının içi iyi okunmalı değerli insanlar bilip bilmeden karalanmamalıdır sonra pişmanlıklar oluyor zaman geçmeden herkes üzerine düşeni yapmalı.

  • asiliyasno boş konuşmuşsun17 Aralık 2013 07:36

    senin gibi enbesliller nekadar asmaya kesmeye meraklıusınız,ne yani darbe oluncamı kurtuluyo devletler .hadfi ordan u-c-ub-e

  • herkes17 Aralık 2013 02:58

    cesaretinden dolayı kutluyorum kral keşke herkes düşündüğünü söyleyebilseydi fakat monarjik yönetimlerde buna izin verilmez.

  • dik dur17 Aralık 2013 00:47

    akp li değilim ama dik dur tayip bunlara karşı sanki dersaneler hayrına öğrenci okutuyorlarmış gibi konuşuyo ya ayar oldum ilk defa bu konuda seni haklı buldum

  • hure wanabe17 Aralık 2013 00:20

    paralel devlet olmaz, dükkan içinde dükkan açamazsın anla artık hakan

  • asiliyano16 Aralık 2013 23:59

    körü körüne parti tutanlar,,,dikkkaaaaat,,,,,pak parti uçurumuna dogru sürüklanmektisinniiiiiiiiiiz,mıssır ve irran kenmdinimi kurptardi,,biz derns allamaduuuuk,,cidiyozzz üçürümaaaa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,aaaaiiiaaaaiaaaaiaaaaa,the end,,

  • BİLGİN16 Aralık 2013 23:04

    KAVUN DEĞİL Kİ KOKLAYIP MİLLET VEKİLİ YAPASIN BUNUN GİBİ KELEKLERDE ÇIKABİLİYOR DURMAK YOK YOLA DEVAM

  • Millet16 Aralık 2013 22:59

    Dialogcular RTE nin ipini çekdi. Ama ipin diğer ucu milletde. Millet RTE yi yedirmez.

  • Şaban16 Aralık 2013 22:36

    Top oynarken Şaban dın.Vekil oldun ancak gereksiz anlamsız boş yere sandalye işgal etmiş mecliste siyasetten çok TV de spor yorumculuğu yapmış boş biş insan....

  • hakkı16 Aralık 2013 22:34

    hata başbakanda böyle adamları !! m.vekili adayı yaptığı için..iyi oldu başbakana

  • DEMEDİ DEMEYİN.16 Aralık 2013 22:15

    Daha bunlar akp nin iyi günleri seçimlerden önce dha neler olacak göreceksiniz.çoğu vekil kendini zor tutuyor hapside bir anda istifasını verirse sakın ŞAŞIRMAYIN derim.çünkü hepsininde erdoğana karşı kırgınlığı vede kızgınlığı var.

  • Cesur Yürek16 Aralık 2013 22:04

    Başbakanımız böyle şeylere bapuç bırakmaz.

  • asım16 Aralık 2013 21:47

    sayın hakan şükür demekki çomak size dokundumu hemen yaygarayı kopardınız yanlış anlamayın bende cemaati sever yaptırklarını güzel şeyleri takdir ederim ama yanlış genelkurmay başkanını bile terör örğütüne bağladılar içeri attılar keşke bu erdemii o zamanda göstersydiniz

  • hacı16 Aralık 2013 21:35

    akp ye oy veren biri olarak bundan sonra oy yok

  • anonymous16 Aralık 2013 21:19

    Cemaatçiler diye bir kavram yok artık..AKP nin yeni fişleme kodu f-tipi

  • zxt16 Aralık 2013 21:04

    Bir tarafta cemaatçılar...öbür tarafta rabiacılar... Türkiye'nin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil.

  • ahmet16 Aralık 2013 21:01

    olsun be sen yokkende akp vardı.yinede olacak.chp ye gundogdu.artık cukurları eseler durur.

  • anonymous16 Aralık 2013 20:48

    Sırada ne var ? Ben söyleyim cemaatin destekleyeceği bir parti kurulur yada tekrar örgütlenir..Recep efendi yandın ki ne yandın.. Hatta bakarsın Arınç genel başkan olur..demedi demeyin :))

  • yok mu16 Aralık 2013 20:33

    başka cemaatçi yok mu? hepsi bu kadar mı?

  • bülent16 Aralık 2013 20:22

    Futbol dünyası üzerinden bile önemli bir gelişmeki iktidarın kodları artık çözülüyor İktidarın kodlarının GEZİ de iflas ettiği gibi...

  • anonymous16 Aralık 2013 20:16

    Recep efendi ateşle oynuyor, hakan şükür kimki sadece fetonun ufak bir mesajı..Fetoya ve cemaate sırtını dönmek recepe baya baya pahalıya mal olacak demedi demeyin.Seçimler sonrası okyanus ötesine selam gönderiyordun zamanında şimdi okyanus ötesi senin sonun olacak haberin yok..

  • ali dayı16 Aralık 2013 19:58

    darası tüm akp milletvekillerinin başına

  • ahmet ateş16 Aralık 2013 19:53

    Memleketi değil de dershaneleri düşünen biri olarak istifa etmesini beyan etmesi üzücü. Hakan efendi sen Fetullah hocayı sevebilir ve saygı isteyebilirsin, ama bizde Tayyib beyi seviyor ve aynı saygı sevgiyi bekliyoruz. Alternatifi olmayan ve dünyada Müslümanların Allah için sevdiği Tayyib beye yapılan saygısızlık tüm Müslümanları üzer ve ülkeye zarar verir. ama sizin için memleket değil dershane önemli. sizin için dünyada bir Müslüman var oda Fetullah gülen. ama bize göre öyle değil. Allah'ın bir dostu olduğunu , onun dışındakileri kabul etmeyip saygı göstermeyenler Rabbime iftira ediyorlar ve yanıldıklarını anlayacaklar. sizin onlarca dostunuz var da hakan efendi Allahın sadece bir dostu mu var. yazıklar olsun. geri adım atmakmış. o bugüne kadar geri adım atsaydı. şimdi Suriye gibi, Mısır gibi, Irak gibi perişanları oynuyorduk. O yükselmenin bedelini aşağıların aşağısına düşerek göreceksin. Urdan istifanın size ne getireceğini zaman içinde göreceksiniz. İslami siyasetten yoksun şuursuzlar yüzünden bizleri zor imtihanlara sokma Yarabbi..

  • evettt16 Aralık 2013 19:22

    Dersanelerdeki organize yapılanmaların KCK dan farkı yokki. Adamlar çıkarlarını din kisvesi altında yapıyor. Hakan şükür müküre bu ülkenin ihtiyacı yok. hakan sen fatocuğunun yanına git...

  • xxxxxxx16 Aralık 2013 19:12

    tayyıp suyun ısınıyo sıcakmı olsun ılıkmı

  • VATANDASSS16 Aralık 2013 19:02

    gemiyi ilk fareler terkedermiş

  • İŞTE O KADAR16 Aralık 2013 19:01

    BAZI İNSANLAR TEK BAŞINA BİR MİLLETTİR. BU ONURLU DAVRANIŞINLA SEN DE TEK BAŞINA BİR MİLLETİ TEMSİL ETTİN. TEBRİKLER...

  • Ayla Akcak16 Aralık 2013 18:51

    Vergilerimiz kimlere gidiyor yarabbi.

  • tv 16 Aralık 2013 18:48

    biz senin yanındayız hakan abi olumlu olumsuz herkez birşey söyler sen dikduryeter

  • futbolcudan milletvekili de olmaz.16 Aralık 2013 18:46

    demokrasiler hacılar,hocalar,papazlar,hahamlara danışıp iş yapılmaz.herkes kendi işini yapar demokrasilerde.Tersi durumda o devletler batar.

  • Asiye16 Aralık 2013 18:40

    İslami siyasetin genlerinde birbirlerinin kanıyla beslenmek vardır.Dün de öyleydi,bugün de böyle...Sonradan olup bitenleri gayri müslim olan Batı nı üstüneatıp rahatlanır...

  • dlbyz16 Aralık 2013 18:30

    yorum yok sadece millet vekilliğini aldı ne yaptı hiç hiç hiç

  • güzel116 Aralık 2013 18:29

    dershane meselesi luzümsuz bir mesele. kapansa ne olur, kapanmasa....

  • şemsettin karabay16 Aralık 2013 18:29

    işte sizin siyaseti ne için yaptığınızın görüntüsü,sizmi 70 milyonu düşüneceksiniz yukarısı akp,aşşağısı cemaat, ortadada ezilen halkıııımız.

  • Hakan 16 Aralık 2013 18:27

    Onurlu duruş.

  • sonunda16 Aralık 2013 18:24

    Doğru yolu sende buldun

  • cevval16 Aralık 2013 18:23

    ister akp li ol ister olma ama gereksiz bir milletvekilisin