E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti Kongresi için binlerce kişi Arena'da---

AK Parti Kongresi için binlerce kişi Arena'da

AK Parti Kongresi için binlerce kişi Arena'da
12 Eylül 2015 - 09:54 borsagundem.com

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena'da yapılıyor. Salon hınca hıç dolu. Başbakan ve eşi geldi...

Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten Ak Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılacak. Parti yönetiminin yeniden şekilleneceği kongrede, tüzükte de değişiklikler yapılıyor. Türkiye'nin son 13 yılına damga vuran AK Parti'den, kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan ile kurucular kurulu üyesi Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilirken, Bülent Arınç, Köksal Toptan,Mehmet Ali Şahin ve Cemil çiçek, İsmet Yılmaz TBMM başkanı oldu. Gül ve Erdoğan'ın ardından Ahmet Davutoğlu başbakan olarak 62. hükümette yer aldı.

AK Parti, 14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara gelerek kesintisiz 5 hükümet kurdu. 13 yıl tek başına iktidara gelen AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, biri olağanüstü, dördü olağan olmak üzere 5 kongre yaptı.

Binlerce kişi giriş kapılarında Salonda, partililere ayrılan bölümler hırca hınç doldu. Dışarda da kurulmuş dev ekranlardan kongreyi izlemek üzere binlerce kişi halen giriş kapılarında bekliyorlar. Müzik yayını yapılmayacak Kongrede şehitler için saygı duruşunda bulunulacak. Terör saldırılarına yönelik tepkinin pankartlara ve sloganlara da yansıması bekleniyor. Kongrede müzik asgari düzeye çekildi, belli bölümler dışında müzik olmayacak.

KİMLER DAVET EDİLDİ

Demokrasi şölenine dönüşmesi beklenen AK Parti kongresine Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika kıtasından ülkelerin siyasi parti liderleri, Türkiye'deki büyükelçiler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri davet edildi. Bunlar arasında Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Brezilya eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Celso Nunnes Amorin, Fas Eski Hükümet Başkanı Abbas El Fassi, Irak Devlet Başkan Yardımcısı Ayad Allawi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako gibi isimler bulunuyor. Kongreye, Almanya ve Belçikaparlamentolarından Türk asıllı vekiller de davet edildi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN" SLOGANLARI

AK Parti Kongresi'nde, tribünlerdeki partililer zaman zaman slogan atıyorlar. En çok atılan slogan ise "Recep Tayyip Erdoğan". Partililer, tempo tutarak AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı'nın adını sürekli tekrarlıyorlar.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU GELDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, saatler 10.25’i gösterirken Kongre'nin yapıldığı Ankara Arena spor salonuna geldi. Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Hanım'la birlikte dışarıda kurulan platformda salona giremeyen partilileri selamladı
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongre salonuna girdiği anda, salonun ışıkları karartıldı. Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, salona partililerin cep telefonlarının ışıkları eşliğinde girdiler.

"TASALANMA YİĞİDİM..."

Konya Milletvekili de olan Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi. Davutoğlu çiftinin salona girdiği anda kürsüden de Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden dizeler okundu:

"Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır Külümüzden yükselen duman bizden yanadır Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır..."

ALTI DİLDE CANLI YAYIN, İNGİLİZCE KİTAPÇIK...

AK Parti Kongresi'ndeki konuşmalar, aynı anda altı dile çevriliyor. Konuşmalar, İngilizce, Arapça, Rusça, Türkçe, Fransızca ve Almanca simültane tercüme ile hem salondaki yabancı konuklar için, hem de yabancı medya organları için anında çevrilecek. 

AK Parti Kongresi'nde ilk kez bir de İngilizce olarak, partiyi tanıtan bir kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun dışında, AK Parti'nin kurucu Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan dışında, AK Parti'li ilk Başbakan Abdullah Gül'ün de fotoğrafı yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ESKİ AKP Lİ/12 Eylül 2015 17:31

    BU YALAKALIĞIN VEDE YAĞCILARIN SONU sandıkta belli olacaktır bizlerki ta kurulduğundan beri akp için çalışırken hiçbir çıkar düşünmedik sadece erdoığanın verdiği sözler vede ağzından çıkan laflar karşılığında çalıştık neydi o sözler benden 4 sene birşey beklemeyin çünkü bu ülkenin halini gördünüz ancak ilk 4 yıldan sonra yavaş yavaş kendimize geleceğiz ve ilk senede dediğini yaptı neydi onlar birkere gıda maddelerine kesinliklen zam yaptırtmadı ama ikinci seçimlerde gene bizleri kandırdı KAT MİLKİYET kanunu çıkartacağım dedi yani TOPRAKTAN HİSSELİ yerlere tapulara kat mülkiyet kanunu çıkartıp sizleride rahata erdireceğim dedi ve bizlerde bekledik dediklerini yapsın diye ama ne çareki verdiği sözleri unutup sadece kendi adamları para kazansın zengin olsun diye KENTSEL dönüşüm diye nirşey ortaya attı genede zengin olan kendi adamları şimdi kaldıki bizler akp nin ilk çalışanlarıydık ama şimdi yapılanları gördükçe kendimden utanıyorum nasılda sizlere inanarak ve birçokta insanı kandırıp sizlere oy vermesini sağladık hatta sandıkta bile oy pusulasına mühür basamıyanblara bile onlar şu partiye basın derken bizler genede akp ye mühürü bastık ama şimdi çok pişmanım ALLAH beni affetsin.o yaptığım işlerden dolayı halkımdan ÖZÜR DİLİYORUM hiçdeğilse gerşekleri sayenizde görmüş olduk.

  • Marko paşa12 Eylül 2015 15:55

    Taner yıldızın kedisi ışıkları sondurmustur veya parelel yapmıştır

  • Pargali ibrahim12 Eylül 2015 14:04

    Evet ülkeye demokrasi ve evrensel hukuku getirdiniz ya o yüzden kongrenizı iyi kutlayin ama Barzani Soma devlet başkanı ve Kıbrıs cumhuru yok Obama'yı ve Putini kuzey Kore başkanı davet rtseydiniz ya onlarda gelseydi