E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAir Albania iptal mi edildi?---

Air Albania iptal mi edildi?

Air Albania iptal mi edildi?
13 Şubat 2019 - 16:32 borsagundem.com

Arnavutluk Başbakanı Rama’nın 2 yıl önce duyurduğu, geçen yıl da THY’nin büyük ortak olarak hissedar olduğu Air Albania, hala uçuşa geçemedi.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM /ÖZEL

Arnavutluk Hükümeti, 2017’den bu yana ulusal havayolu şirketi Air Albania üzerinde çalışıyor. Ülkenin Başbakanı Edi Rama’nın 2 yıl önce duyurduğu, geçen yıl da THY’nin büyük ortak olarak hissedar olduğu Air Albania, hala uçuşa geçemedi. Hatta Avrupa merkezli havacılık sitelerine göre THY, var olan uçağını da geri çekmiş durumda. Bilindiği gibi THY, geçen yıl mayıs ayında Arnavutluk merkezli MDN Investment ve Arnavutluk Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kamu şirketi Albcontrol ile birlikte Air Albania’yı kurmuştu. THY’nin yüzde 49, MDN’nin yüzde 41, Albcontrol’ün ise yüzde 10 hisse sahibi olduğu Air Albania, 30 milyon dolarlık bir sermaye ile hayata geçmişti.



AIR BOSNA’DAN ÇEKİLMİŞTİ

31 Ağustos 2018’de ilk uçuşu planlanan, projeksiyonda ise Türkiye’nin yanı sıra Kosova, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya ve Avrupa ülkelerinin destinasyon listesinde yer aldığı hedefler bir türlü hayata geçmedi. İsviçre merkezli havacılık şirketi CH Aviation’a göre ise THY’nin verdiği Airbus 319 tipi yolcu uçağı İstanbul’a geri getirildi ve parka çekildi. Air Albania’nın neredeyse 1 yıl olmasına rağmen uçuşa geçmemesi akıllara soru işareti doğuruyor. Resmi bir internet sitesi olmayan, bağlı olacağı beklenen Tirana International Airport Nene Tereza Havalimanı’nın kayıtlarında yer alan 15 havayolu şirketi arasında dahi görünmeyen Air Albania’nın uzaması ortaklığın olumsuz veya yavaş ilerlediğini de gösteriyor. Akla, THY’nin 2008 yılında Bosna-Hersek Hükümeti ile birlikte kurduğu ve yüzde 49 hissedar olduğu Air Bosna’daki ortaklıktan çıkışı getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 302,50
En Yüksek: 304,00
En Düşük: 291,75
Değişim 2,11 %
FK: 5,32
PD / DD: 1,22
İşlem Hacmi 11.613.929.854
Toplam Adet: 38.942.548
Ağırlıklı Ort.: 298,05
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)