E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAilenin yanında olabilmek---

Ailenin yanında olabilmek

Ailenin yanında olabilmek
07 Şubat 2023 - 08:51 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan 'Ailenin yanında olabilmek' başlıklı günlük bültende işte büyük acı, aile ve piyasalar...

Bugün yazı işini ben devraldım. Böyle acı günlerde yazmak sıkıntılıdır, yurtdışını anlatır geçerdik ama OLMAZ.  Bende size hissettiklerimi yazmaya çalıştım.

Profesyonel olarak çalışma hayatındayken  ilk depremle tanışmam Gölcük depremi ile 1999’da olmuştu. Ertesi gün piyasa kapalıydı galiba işe kapalı değilse bile ben işe gitmemiştim. Ortaköy’de bizim evde  hasar yoktu ama eve girmemiştik uzun bir süre. Bakkallar açıktı olanı almaya, karnımız doyurmaya çalıştık  ve kimse para sormuyordu zaten hepsi bizim mahallenindi senin mahallenindi.

Sonra Düzce depremini yaşadım işteydim 8’nci katta  tek başıma Dünya gazetesine yazı hazırlayıp grafiklere bakıyordum. O kolonun gelgiti sırasında neden evde değilim burada tek başımayım diye kendime kızmıştım. Ve bu iki olayda tek istediğim aileme birlikte olmaktı.

İki gün önce ise yani Pazar günü ailemin uçağı neden kalktı ?  neden İstanbul havalimanına inmek için ısrar ediyorlar bak Pegasus uçuşları iptal etti diye kızarken, yaklaşık üç buçuk saat rötarla kalkan uçakla birlikte ekran başında ben de onlarla birlikte kalktım ve onlarla birlikte ekran başında meşhur Landing’i yaptım. Çok şükür onların yolcuğu THYAO’nun harika bir kaptan pilotu  sayesinde çok çok rahat geçmişti. İsteğim yine ailemin  yanında olmaktı. Eve gelmesi 04.30 oldu ama olsun artık yanımdaydılar.

Demişlerdi ki Bembeyaz karlı bir sabaha uyanacaksın İstanbul ama hiç öyle değildi. Gözümü açtım ve twittera baktım aman tanrım aman tanrım. Bu nasıl şiddetli bir deprem?  bu nasıl 10 ili yıkmış böyle derken hemen yardım edebildiğim hepimizin yaptığı gibi yardım etmeye bir yandan da AÇIK olan BORSA’mızı takip etmeye çalışıyordum. Sol gözümde sıkıntı vardı ama olsun Yardım edebilmem yönlendirebilmem lazımdı. Kendi adıma bu sabah 03.20’ye kadar yapabileceğimi yapmaya çalıştım. Bu arada seans bittikten sonra arkadaşları aşağıdaki tabloyu hazırlar mısınız dedim.

81 ilimizin koskocama 10 güzide şehri . Toplam nüfusumuzun %15,7’si bu illerde yaşarken , 600 Milletvekilinin 91’i bu illerden çıkmıştı. Son zamanlarda rekor kırmasıyla övündüğümüz 4 milyonluk yatırımcı sayısının 381 bini  yani yaklaşık %10’u bu illerde yaşıyordu. Toplam portföy büyüklüğünün %3,4’ü bu şehirlerdeydi.  Ve piyasamız açıktı, Hani klişe lafımız vardır ya TCMB açıksa bizde açığız. Nüfusun %3’ü değil %5’i değil %8’i değil %10’u değil %12’si değil %15,7’si bir deprem etkilenmişti oysa.

Bir dizi önemle BIST  tutulmaya çalışıldı ama olmadı tabii ki, akşam da bu adımlarından geri adım atıldı. Dün açıklanan depo şartında geri adım atılırken SPK bülteninde yer alan duyuruya göre, yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanması ve mülkiyetinde herhangi bir pay bulunan yatırımcıların, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilmesi düzenlemelerinin kaldırılmasına karar verildi. Açığa satış işlem yasağı ve gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesi uygulamasının devam edeceği bildirildi.  İnsanlar ailelerinden haber alabilmek ve yardımcı olabilmek için çırpınırken, Toplam nüfusun %15,7’si için bunlar bir şey ifade ediyor muydu?

Günün önemli şirket haberleri 07/02/2023

 

26 saat sonra mucize kurtuluş

 

Binlerce yardım gönüllüsü İstanbul Havalimanı'na akın etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERDAL BUCAK07 Şubat 2023 14:58

    deprem mağduru küçük yatırımcının cebindeki parayı çalmak için yapılan bu satışlar öyle iğrenç bir şey ki yapacak bir şey yok . bütün vicdansızları Allah'a havale ediyorum...

  • Adnan can08 Şubat 2023 19:54

    15 gün kapansın bunlar doymaz dedikleri tarihte açsınlar o günde eksi 10