E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAhmet Kaya'ya ödül verilmesini eleştirdi---

Ahmet Kaya'ya ödül verilmesini eleştirdi

Ahmet Kaya'ya ödül verilmesini eleştirdi
28 Ekim 2013 - 20:22 borsagundem.com

Bahçeli, Ahmet Kaya'ya Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesini eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ahmet Kaya'ya Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesini eleştirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin, ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacağını belirtti. 
Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yıl dönümünü karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecan ve coşkusunun yaşandığını kaydederek cumhuriyetin, bağımsızlık ülküsü etrafında mutlak anlamda buluşan ve birleşen aziz milletin, örneğine az rastlanır bir irade ve cesaretle zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaş'nın neticesi olduğunu bildirdi. 
"Özgürlüğün, kardeşliğin garantisi cumhuriyetin ruhunda saklı"
Cumhuriyetin dinamizme, katılıma, sürekli gelişmeye ve güvene dayanan, dün, bugün ve gelecek ölçeğinde uyum ve dengeyi sağlayan bir yönetim modeli olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Bahçeli mesajında, "Hiç kuşkusuz ki eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı cumhuriyetin mesaj ve ruhunda saklıdır. Bu yüzden, cumhuriyet dışında macera arayanlar, ham ve kuru hayallerin peşinden koşarak cumhuriyet'in başına numara iliştirmeye çalışanlar, Cumhuriyet yanlısı görünüp de en üst düzeyde karşı hareket içinde bulunanlar yanlış ve yozlaşma içinde kıvrananlardan başkası değildir. Şurası da açık bir gerçektir ki, Türk milletinin 29 Ekim 1923 tarihinde verdiği son ve kesin kararını çatışma, çekişme ve husumet konusu yapan çevreler, her şeyden önce Cumhuriyet'in anlam ve saygınlığıyla problemi olanlardır" değerlendirmesini yaptı.  
Bahçeli, mesajında "Türkiye Cumhuriyeti ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyet üzerinden geçinen istismarcılar ile Cumhuriyet karşısında mevzilenen inkârcılar Türk milletinin yüksek erdemi sayesinde emellerine inşallah muvaffak olamayacaklardır" ifadesine de yer verdi.
Ahmet Kaya'ya verilen ödülü eleştirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ahmet Kaya'ya Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesini eleştirdi29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mesajında Ahmet Kaya'ya ödül verilmesiyle ilgili sert eleştiriler yöneltti. Ahmet Kaya'yı  "bölücülükten, terör örgütü yandaşlığından sicil almış ve sabıka yemiş bir PKK'lıya" şeklinde tanımlayan Bahçeli, şarkıcıya ödül verilmesini "nankörlük" olarak yorumladı.
Bahçeli, devletin tepe noktasında bulunanların, cumhuriyeti yıkma emelinde olanlarla aynı kareye girmelerinin kendi isimlerini lekeleyeceğini ve saygınlıklarına gölge düşüreceğini savunduğu mesajında, Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan20 Kasım 2014 12:13

    ahmet kaya gıbı turkıyeye adam gelmedı gelmıyecekte benım kendı fıkrım bu bazı ınsanlar kendını bı bok zannedip gıybet yada suçlamalar yapmasın

  • dağğ29 Ekim 2013 10:33

    hata noksan payı kimbilir kaç seçim kazandıracak bunlara

  • ahmet29 Ekim 2013 10:24

    yalakalık diz boyu sanki bu ülkede sadece kürt var

  • mali29 Ekim 2013 07:24

    TC. sınırlaı içerisinde yaşayan azınlıkta kalan bir Türk olarak üzülüyorum.

  • ozgur29 Ekim 2013 02:08

    adamın dediğine gelindi ne demişti Ahmet kaya ben kürtçe şarkı yapacam ve bunu yayınlayacak yürekli tv olduğunu biliyorum....eeeeeee ne oldu şimdi devlet eliyle kurulan trt 6 ne oluyor......

  • Borsacı28 Ekim 2013 21:33

    Bence çok byütmemek lazım. Birilerine şirin gözükmek için ödül vermişler. Ben de Ahmet Kaya'nın bazı şarkılarını dinliyorum. Özay Gönlüm'e bir hediye veren çıkmadı ona yanarım.