E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAhıska Türkleri'nde vatandaşlık sevinci---

Ahıska Türkleri'nde vatandaşlık sevinci

Ahıska Türkleri'nde vatandaşlık sevinci
13 Temmuz 2016 - 19:19 borsagundem.com

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kendilerine vatandaşlık verilmesi için çalışmalar başlatıldığı açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan Erzincan'a getirilerek, kente 17 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesindeki TOKİ Konutlarına yerleştirilen 1234 kişiden oluşan 302 aile, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Ahıska Türklerine vatandaşlık hakkı verilmesi için çalışmalar başlatıldığı açıklamasının ardından büyük coşku yaşadı. Türk bayrakları açan küçük, büyük, genç yaşlı, kadın, erkek çok sayıda Ahıskalı evlerinin önünde çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Bayram havası yaşayan Ahıskalılar saatlerce halay çekip, müzik eşliğinde oynadı. Ahıskalılar "Yıllar sonra Türk vatandaşlığını kazanacağız. Mutluluğumuzu anlatamıyoruz. Burada düğün yapıyoruz. 7'den 70'e herkes sevinç içindedir. Bizler zaten Türküz. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştular.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

BİTLİS, AHLAT...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de benzer görüntüler vardı. Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı 'vatandaşlığa alınacaklar' açıklamasını sevinçle karşıladı.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Ahıskalı Muhammed İlyasoğlu, vatandaşlık için çok sevindiklerini belirterek, “Allah razı olsun. Hele bizi buraya getirdiklerinden çok memnun olduk. Şimdi daha da mutluyuz. Vatandaşlık verileceği haberlerini aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve hükümet yetkililerinden Allah razı olsun. Bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Mansur Baytaroğlu ise, “Tüm Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Herkesi Allah bizim gibi sevindirsin. Allah’a şükür 72 yıl dışarıda gezdik. Sonuçta Türkiye’ye geldik. Şimdide vatandaşlık verilmesi haberlerini aldık. Çok sevinçli ve heyecanlıyız. Sevinçten ne diyeceğimizi bilemiyorum. Bu işleri yürütenlerin hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Ateş14 Temmuz 2016 00:06

    onları buraya getirip yerleştiren zaten ak parti. bir sıkıntıları da yok . hala belden aşağı vuranlar siyasi kindarlar..

  • İsmail13 Temmuz 2016 19:25

    Günaydın AKP. Esas vatandaşlığı hak eden bu insanlardı ama siz oyalıyordunuz. Ne zaman muhalefet sizi uyardı o zaman bu insanlar aklınıza geldi. Suriyelilerden önce bu insanlara vatandaşlığı aylar öncesinden vermeniz gerekiyordu.