E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAğzını açması yetiyor---

Ağzını açması yetiyor

Ağzını açması yetiyor
24 Temmuz 2013 - 01:13 borsagundem.com

FED Başkanı Ben Bernanke'nin her söylediğini piyasalar üzerinde büyük etki yaratıyor.

Son 2 aydır Bernanke'nin yaptığı konuşmalar piyasalarda dalgalanmalara neden oluyor. Yatırımcılar, Bernanke'nin Amerikan Merkez Bankasının her ay yaptığı 85 milyar dolarlık tahvil alımının ne zaman bitireceğine dair her kelimesini ince eleyip sık dokuyorlar ve işlemlerini buna göre gerçekleştiriyorlar.
 CNBC mikrofonuna konuşan Fed Yöneticisi Randall Keoszner  merkez bankalarının devlet tahvili alım satımlarını referans göstererek 'ağız açma' operasyonunun açık piyasalarda çok etkili olduğunu ifade etti ve Fed Başkanı piyasayı 'ağzını açma' operasyonuyla yönetiyor ve açık piyasalarda bu çok etkili oluyor'' dedi.
 Krosner ''Ne olduğuna bir bakın. Bernanke sadece konuştu açık piyasa işlemleri veya tahvil alım programıyla ilgili hiç bir değişiklik yapmadı. Sadece bir şeyler yapabiliriz dedi ve piyasalar hemen harekete geçti.'' şeklinde konuştu.
 Bernanke'nin Mayıs ayında tahvil alımını bitirebileceklerini açıklaması ABD tahvil faizlerini rekor yüksek seviyeye taşımıştı. Geçtiğimiz hafta ise, tahvil alımının devam edebileceğini söylemesiyle piyasalardaki gerginliği azalttı.
 Kroszner, eğer Ağustos ve Eylül ayında gelen veriler 175.000 ile 200.000 arasında yeni istihdam sağlandığını gösterirse Fed'in parasal genişlemeye son verebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hep kaybeden borsacı24 Temmuz 2013 10:11

    ky için geçerlidir. dinlemiyorum da ilgilenmiyorum da . aldım hisselerimi beklemedeyim. kaya çilingiroğlunun dediği gibi yapıyorum. bernanke konuştuğunda arsamı satmayacağıma göre hissemide satmıyorum