E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAğustosta da onlar kazandıracak! İşte güçlü hisseler---

Ağustosta da onlar kazandıracak! İşte güçlü hisseler

Ağustosta da onlar kazandıracak! İşte güçlü hisseler
04 Ağustos 2020 - 11:48 borsagundem.com

Teknoloji hisseleri arasında geçtiğimiz ayın en çok kazandıran hisseler yarı iletken çip üreticilerine ait. Uzmanlar bu şirketlere ilişkin beklentilerini yükseltiyor

BORSAGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temmuz ayının en güçlü performansını gösteren şirketler olan yarı iletken sektörü ağustos ayına da hızlı bir giriş yaptı. Pazartesi günü S&P 500’ün %6 oranındaki yükselişine rağmen Qualcomm, Whirlpool ve AMD gibi çip üreticileri iki haneli oranlarda yükselişler yakaladılar. Borsa analistlerine göreyse sektör hisselerindeki yükseliş gelecek döneme de taşabilir.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı firması Laffer Tengler’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler, çip üreticisi Qualcomm’un ralliye devam etme olanağı en yüksek şirket olduğunu belirtiyor.

Tengler CNBC’ye verdiği röportajında Qualcomm hisselerine ilişkin, “Bizim gördüğümüz kadarıyla bu yarı iletken birden fazla yıldır süren ralliye yetişmeye çalışmıyor. İyi bir çeyrek geçirdiler. Beklentileri aşıp aynı zamanda yükselttiler. Huawei ile anlaşma sağladılar. 5G cihazlar üretiyorlar. Bunların dışında bizim için önemli kısmı ise değerlemeleri halen cazip görünmesi” dedi.

Yarı iletkenler endeksi geçtiğimiz altı yıl içerisinde %220’lik bir ralliye ulaşırken Qualcomm hisseleri %67 değer kazandı. Tengler’a göre şirketin temettü kâr payı ve fiyat kazanç oranı bir potansiyel oluşturduğunu gösteriyor. Qualcomm %2,5 temettü geliri verirken yarı iletkenler endeksinin ortalama temettü geliri %1,3 oranında.

Yatırım bankacılığı şirketi Piper Sandler’ın Baş Piyasa Teknisyeni Craig Johnson ise aynı grup içerisinde başka bir hisseyi öneriyor.

Johnson CNCB’deki röportajında, “Biz Whirlpool’u beğeniyoruz. Bu hisse 2017 yılındaki en yüksek seviyesinden geri dönüş trendini tersine çevirdi. 2019 yılında ise rotasını yükselişe doğru kırdı. Bizim beklentilerimize göre %16 ile belki de %24 arasında bir yükselişe 188 dolar ile 200 dolar destek seviyeleri arasında yükselebilir” ifadelerine yer verdi.

 

Borsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı

 

Almanya'da otomotiv sanayi umut verdi

 

İmalat PMI Endeksi 9 yılın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kahraman05 Ağustos 2020 22:23

    Neden türk hisselerini söylesinler yabancı hayranlığı çok ondan söylemezler varsa yoksa amarika bırakın bu amerika sevdasını bize türkiyeden bahsedin kardesim

  • Nurcan 05 Ağustos 2020 12:00

    Türk hisseleri konu neden olmuyor

  • NUSRET SAFKAN05 Ağustos 2020 07:33

    Bizdede bu çipleri üretebilen firmalardan Aselsan var ama nedense hiç konuşulmuyor..

  • Y y04 Ağustos 2020 22:35

    Amerika amerika biraz daha türk hisselerinden bahsederseniz çok iyi olur 6 ayda kazandığımızı 3 günde kaybettik niye böyle oluyor dünya devi şirketler beş para etmiyor ne anlamı var dünya devi olmanın yabancılar 6 aydır bilhassa bankalarda 13 milyar dolarlık hisse sattılar niye bunu konuşalım uzmanlar hiç bu konuları irdelemiyor bir tane ekonomi kanalı var varsa yoksa amerika borsaya 10 dakika ayırıyorlar onlarda ezberlemişler burayı kırarsa böyle kırmassa şöyle şirketlerimizi konuşun tavsiyelerde bulunun endeksten bana ne endeks düşer çıkar

  • M D04 Ağustos 2020 23:28

    Çok haklısınız tespitinz çok doğru türk şirketlerinden daha çok bahsetmek lazım

  • Necati04 Ağustos 2020 20:47

    Bu borsa şans işi

  • Selahattin BALKAŞ 05 Ağustos 2020 22:50

    Evet doğru küçük katılımcının işi şansa kalmış kurumsal ve küreselciler istedikleri yöne estiriyor rüzgarı küçük katılımcı o rüzgara denk gelirse şanslı haklısınız

  • TAMİZ KARTALGÖZ04 Ağustos 2020 15:14

    ben zannetmiyorum tüm hisse senetleri şişti ve gerçekleri yansıtmıyor.