E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğlayan emekliye jet yardım---

Ağlayan emekliye jet yardım

Ağlayan emekliye jet yardım
09 Temmuz 2015 - 06:12 borsagundem.com

Yunanistan'da maaşını çekemediği için banka önünde ağlayan yaşlı emekliye Avustralya'daki eski okul arkadaşının oğlundan jet yardım geldi

Yunanistan’da kriz nedeniyle sınırlı miktarda para çekildiği için bir bankanın önünde oturarak ağlayan ve bir anlamda krizin tüm dünyada “simgesi” haline gelen yaşlı emekliye, Avustralya’dan jet yardım geldi. Times gazetesinin haberine göre Selanikli Yorgos Çatzifotiadis adlı 77 yaşındaki emekliye, Avustralya’daki, eski okul arkadaşının oğlundan yardım geldi. Yunan asıllı Avustralyalı James Kufas, fotoğraflarını gördüğü, emekli madenci atzifotiadis’in, ölen babasının arkadaşı olduğunu öğrendi ve Facebook üzerinden ona ulaştı. Yunan emeklinin maaşını süresiz ödemeyi teklif eden finans şirketi sahibi Kufas, “Haftada 170 euro mu? Biz 250 euro vereceğiz. Gururlu, çalışkan bir Yunan vatandaşının açlık çekmesine asla izin vermeyeceğim” ifadesini kullanırken, hafta sonunda Yunanistan’a giderek bizzat kendisiyle görüşmeyi planladığını bildirdi.
Çatzifotiadis, “Ekmek alabilmek için dilenen arkadaşlarımı gördüm. İntihar edenlerin sayısı artıyor. Ben hassas bir insanım. Ülkemi bu halde görmeye dayanamıyorum” diyerek yerde ağlamış, iki polis memurunun yardımıyla ayağa kaldırılma görüntüleri krizin simgelerinden biri haline gelmişti.

Maaşını bağışladı

Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaşayan 88 yaşındaki Onoufrios Michaelides de, emekli maaşını ülkeye destek için Yunan Başbakanı Çipras’a yolladı. Michaelides, emeklilerin banka kuyruklarındaki görüntülerinden çok etkilendiğini de belirterek, parayla birlikte bir de mektup yolladı ve Başbakana “Yoldaş Alexis” diye hitap etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle09 Temmuz 2015 14:38

    delidumrul doğru, salladım bizim emeklilerimiz daha kötü durumda adamlar bir ay parasız kaldı hemen kendilerini yerden yere vuruyorlar çünkü yokluk görmemişler bizim emeklimize bir sene para vermesen yine yunanlı kadar kendini paralamaz yunanlı emeklinin durumu samimi söylüyorum bizden daha iyi

  • delidumrul09 Temmuz 2015 09:22

    doğru söyle sallamışsın

  • doğru söyle09 Temmuz 2015 08:00

    Türkiye dede emeklinin hali pek bundan aşağı kalmaz ama ağlamasını bilemiyorlar