E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğıralioğlu: CHP'nin, HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz---

Ağıralioğlu: CHP'nin, HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz

Ağıralioğlu: CHP'nin, HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz
21 Eylül 2019 - 19:41 borsagundem.com

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “CHP'ye, HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz diyoruz. CHP, HDP ile kurumsal olarak devam edeceğim diyebilir, tercihidir ama biz bu bileşen içinde olmayız” dedi.

CHP ile İYİ Parti’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde oluşturduğu Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceği konuşulurken, İYİ Parti’den CHP’ye yönelik eleştiriler artmaya başladı. 

Gazete Duvar’ın Nergis Demirkaya imzalı haberine göre, CHP’yi HDP’yle yakınlaşmakla eleştiren Ağıralioğlu, “Kırmızı çizgimizi muhafaza ediyoruz. Biz ne yaparsak yapalım İYİ Parti bizimle beraberdir gibi bir algı oluşmasın. Biz ilkelerle beraber oluruz” dedi.

'CHP'NİN HER POLİTİKASINI BEĞENSEK CHP'Lİ OLURUZ'

CHP ile İYİ Parti’nin iki ayrı parti olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, “Millet İttifakı ile bir güç birliği yaptık. Bu beraberliği millet de seçim sonuçlarıyla takdir etti. Biz de bunun omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu taşıyoruz. Ama bu bizim Millet İttifakına Katolik nikahı ile bağlı olduğumuz anlamına gelmiyor. Biz CHP’nin her politikasını beğensek CHP’li oluruz” diye konuştu.

'AK PARTİ VE MHP İÇİNDE KUVVET KOPARACAĞIZ'

Ağıralioğlu şunları söyledi: “Biz memleketin düştüğü darboğazdan çıkması için kurulmuş bir siyasi partiyiz. Bir Türkiye vizyonu ortaya koymuşuz. Acaba Millet İttifakı ne olur? Satranç bu. Tayyip Erdoğan’ın 2023 denklemi varsa, bu denklemde Cumhur İttifakı bileşenlerinin yetmediğini görüyor olması lazım. İYİ Parti’yi ya da daha fazla kopartılacak parça varsa, bunları Millet İttifakı bünyesinden koparmak, orayı zayıflatmak isteyecektir. Biz de kendi vizyonumuz çerçevesinde bileşenleri arttıracağımız alanda İyi Parti olarak AK Parti ve MHP’nin içinden koparabileceğimiz kadar kuvvet koparacağız. Satranç oynuyoruz” 

'CHP'NİN HER YAPTIĞIA 'EVET' DİYEREK SAVUNMUYORUZ'

Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı gibi olmayacağını belirten Ağıralioğlu, “Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP keskin muhalefetten sonra keskin limitsiz krediler açtığı iktidarla beraber. AK Parti-MHP beraberliğinin nasıl olması gerektiğini biz söyleyemeyiz ama biz olsak CHP’de yaptığımız gibi yaparız. CHP’nin her yaptığına ‘evet’ diyerek, savunmuyoruz. HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz diyoruz. Bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz. Sonuç olarak biz İYİ Parti olarak toptan ‘evet’ veya ‘ret’ cephesi değiliz. Bunu Meclis’teki siyasi performansımızla gösterdik. Hükümetin getirdiği ve doğru bulduğumuz pek çok kanunu destekledik. Biz iktidardan ne gelirse gelsin karşı grubu değiliz” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK22 Eylül 2019 16:08

    Tek hedeflerı RTE yi devirip, ülkeyi zaafiyete sokmak olan proje partısı. Basında da ne kalitesi ne vizyonu olan bir kadın. İçinde de Nuh’un tayfası gibi hercesit farklı dusuncede adam. Agırlıgı sozde kendıne milliyetci diyen ama hdp ile aynı yolda ve birlikte hareket eden tipler. Ülkede milliyetcılık mhp altında, muhafazarlık Ve yenılıkcılık Ak partı altındadır. Diğerleri gunu gecmıs, ulkesıne yada dine muhalif cop partılerdir. Iyı partı de yakında dagılacaktır. Nokta.

  • Philadelphos22 Eylül 2019 15:00

    Aferin aynen siz böyle devam edin hiç birlik beraberlik olmasın bu güzel ülkede .Herkes birbirini yerken neoliberal ekonomik tetikçiler herşeyinizi donunuza kadar alıp sizi köle yapsın. Siyasetçi ülkenin sorunları varken çözmeyen devekuşu gibi kafasını kuma gömene mi denir acaba?

  • chp22 Eylül 2019 14:12

    chp size  desdek  verdi  15  mıllt vekılı  verdğı  gunlerı unutunz  chp 96 yıldır  ayakda  sizin partıler  bugun  yarın yok 

  • ersan22 Eylül 2019 11:05

    bırlıkten kuvet olur da .fakat yemegını yedıgın yere laf etmıceksın .chp.olmasaydı sizi kımtanırdı..arabanın tekerı patlarsa.UÇURUMA GIDERSINIZ :...….:MİLLET İÇİN HAREKET EDIN::::::

  • Gerçek 22 Eylül 2019 08:34

    Kürt kimliğini asimile etme Kürt siyasetini yok etmek için bütün partiler birbiriyle yarışıyor. Toplumunda bunun üzerinden yönetiyorlar. Ülkenin ekonomik sosyal hiç bir sorununu çözemezler. Terör üzerinden yarışıp kolayca pozisyon geliştirme yarışı. Tabi terörde bu anlayışın kaynağıdır !!

  • Nihat22 Eylül 2019 16:18

    İki de bir Kürt kimliği Laz kimliği zırvalayıp durma!  Teröre ya karşısındır ya yanındasın dır.  Ne yaptılar sana Kürtsün diye hapise attılar Üniversiteyi kazandın da mı almadılar?  Yalnız şurası var ki çok şımardınız!  Türkiye Cumhuriyeti sen ve senin gibi zavallı bir çok cahili bünyesinde barındırıp  sonradan başka yollara sapan  nankör soytarılara yeteri kadar sabırlı davranmıştır.   Kimlik üzerinden siyaset yapmaya kalman zaten bölücü olduğunu gösteriyor.

  • ekrem22 Eylül 2019 10:40

    sence hdp chp iyi parti kürt kümliğini asimile etmek için mi birleşti yoksa toplumdaki birliği beraberliği düzeni bozmak için mi? ülkeyi zayıf idarelere mecbur bırakmak için mi? darbeyle  başaramadıklarını seçimle başarabilmek için mi?

  • abdullah 1122 Eylül 2019 10:36

    terörün tek çıkış yeri ve kaynağını dış güçlerin menfaatlerini 3-5 kurş elde etmek için devletini milletini satanlar oluşturur. kullanılamayan insanlar terörle değil çalışarak çabalayarak bir yerlere gelirler. bu ülkede muhafazakarlar ülke kuruldu kurulalı darbeler işkenceler gördü ama teröre bulaşmadılar çalıştı çabaladı ülkelerine sahip çıktılar hiçbir zaman devletlerini satmadılar ab ye abd ye şikayet etmediler. hainler mandacılar istemesede bu ülkenin idaresini ele geçirdiler ve halka millete hizmet ediyorlar. kürt türk laz demeden 

  • Ozan 22 Eylül 2019 08:31

    İYİ parti ülke problemlerini çözecek bir iyi parti değil asla. Bütün yapısıyla MHP den farkları yok. Tek farkları Akp ile birlikteliğe karşıtlık

  • Okan22 Eylül 2019 08:29

    CHP cesur olursa bütün demokratik çağdaş değerleri net ortaya koyarak ve bunları savunarak demokratik güçlerle birliktelik yaparsa ancak büyük. Ülke bütünlüğü içinde kürtler kimliksel haklarınıza nasıl çözeceğini ve ülkedeki çatışmaları terörü nasıl bitireceğini de netleştirmeli

  • Cego 22 Eylül 2019 07:28

    Bırakın bu goygoyculuku en iyi kullanmayı akp yaptı. Hendeğe izin verdi. Silahlanmaya verdi. Kobani için bir asker göndermediği kaldı. Bu işleri geçin.

  • abdullah 5322 Eylül 2019 10:25

    akp hendeğe izin vermedi hendekçilere gelin beraber olalım birlik içinde yaşayalım fırsatı verdi yani onlarsa hendek kazarak verilen fırsatı teptiler. insanlara kendilerine gelmeleri için herzaman fırsat tanımak lazım çünkü insanlar geçmişte ki adil olmayan yönetimlerden dolayı zülüm görmüşler kendilerini dışlanmış hissettiklerinden hak arama adına yanlış adımlar atma yoluna girmiş olabilirler içlerindeki kini soğutmak adına akp bir çok adım attı olmayınca da onları hendeklerine gömdü.

  • abdullah22 Eylül 2019 06:51

    ne diyor anladınız değil mi akp ve mhp den kuvvet koparacağız ne demek hükümeti zayıflatacak ülkeyi böldüreceğiz. iyi partinin kuruluş amacı bu chp hdp ye destek veriyorsun da hükümete neden destek vermiyorsun. ülkeyi büyüten geliştiren ülke menfaatine icraat yapanlara hayır diyor. ülkeyi bölmeye çalışanlara evet nasıl bir anlayış nasıl bir  milliyetçilik.

  • mezarci 22 Eylül 2019 00:55

    sifirsiniz......tarihin karanlik sayfalarina gomulmeye mahkumsunuz,....

  • KILIÇ21 Eylül 2019 21:25

     SİYASETİNDE BİR DERECESİ OLMALI SÖZ KONUSU VATANSA SİYASET OLAMAZ HDP İLE BİRLİK OLDUNUZ ORMAN YAKAN PKK LIYA DAHİ SESİNİZ ÇIKMADI SEÇİMDE MEHMETCİGE KURŞUN SIKAN HAYİNLERİ DESTEKLER OLDUNUZ KILIÇTAROGLUNUN KUKLASI OLDUNUZ SİZİ İYİ KULLANIP ATTI.ŞİMDİMİ AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ.

  • PARDUS21 Eylül 2019 20:28

    Yeni partiler kurulunca en büyük payı iyi partiden alacaklar.. bu partide tıpkı saadet partisi gibi dibe gidecek..

  • Ffff21 Eylül 2019 19:59

    Günaydın.. Yeni aklınıza geldi? İttifak yaparken bunlar aklınıza gelmedi mi? CHP sizi iyi kullandı. Ne güzel de çırak çıkardılar sizi.. Ne meclisde gıkınızı çıkarabiliyorsunız ne de belediyelerde hayır diyebiliyorsunuz, hem ağlarım hem giderim diyen yeni gelin misali CHP ve hdp ne derse yapıyorsunuz..

  • Mrt21 Eylül 2019 22:54

    Adı sözde türkoğlutürk olan çakma vatandaşsın malesefffff

  • Türkoğlutürk 21 Eylül 2019 21:18

    Terörist ise niye devlet yardımı aldı, niye kapatılmıyor.