E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğabey Cevahir'e şiddet suçlaması---

Ağabey Cevahir'e şiddet suçlaması

Ağabey Cevahir'e şiddet suçlaması
19 Şubat 2016 - 05:54 borsagundem.com

Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek ağabeyi Yusuf Cevahir tarafından tehdit ve şiddet gördüğünü iddia etti

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir’in Eylül 2015’de hayatını kaybetmesinin ardından çocukları arasında miras gerginliği yaşanmaya başlandı. Ayşegül Usta'nın Hürriyet'teki haberine göre Cevahir’in kızı Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek babasından kalan mirastan hakkını istediği için ağabeyi Yusuf Cevahir tarafından tehdit edildiğini ve şiddet gördüğünü iddia etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Aysun Cevahir Greenall, 17 Şubat 2016 tarihli suç duyurusu dilekçesinde, babasının ölümünün ardından şirketteki hisselerini istediğini ağabeyi Yusuf Cevahir’in de kendisine yönelik olarak “Sana bir kuruş vermeyeceğim. Bütün paralar benim kontrolümde, hisselerini de kimseye aldırtmayacağım” dediğini iddia etti. 

Greenall, “Tehdit ve şiddetle bütün kanuni hakkımı gasp ediyor. Hakkımı vermiyor. Şikayetçiyim” dedi. Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında müşteki olarak verdiği ifadesinde ise şunları söyledi: “Şüpheli benim ağabeyim olur. Babam öldükten sonra Yusuf Cevahir isimli ağabeyimle babamdan kalan şirketlerin yönetimi konusunda aramızda ihtilaf çıktı. Ağabeyim tüm şirketlerde bana ait olan hisseleri vermeyeceğini söylüyor. Benim hisselerimle ilgili olarak benden habersiz yatırımlar yapıyor. 

Dün 15.00 sıralarında Çağlayan’daki şirket ofisine gittim. Orada ağabeyimden evrakları istedim. Ben sekreterin yanında otururken yanımdan geçti. Kolumdan tutup beni odasına doğru fırlattı. Odanın kapısını arkadan kilitledi ve odanın içerisinde beni yumrukla dövmek istedi. Suratıma tükürdü. Odanın içerisinde beni hırpaladı. Pınar isimli sekreter bu olayı görmüştür. Hakkımı vermiyor. Can güvenliğim tehlikededir. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’daki tedbirlerin uygulanmasını istiyorum. Şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.” Aysun Cevahir Greenall, “Darp-cebir raporunu savcılıktaki dosyama sundum” dedi.

Yusuf Cevahir: Suçlamalar asılsız

AYSUN Cevahir Greenall’un suç duyurusunun ardından Cevahir Holding’ten yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir’e yönelttiği suçlamaların tamen asılsız olduğu öne sürülerek, “Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Cevahir Holding’in ve Cevahir Ailesi’nin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır. Cevahir Ailesi; Türkiye Cumhuriyeti anayasınına uygun olarak miras paylaşım sürecini devam ettirmektedir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika19 Şubat 2016 06:25

    Cevahir Holding'in yaptığı açıklama hiç inandırıcı gelmedi. Kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır denmesi komik olmuş. İşin başındaki kardeş diğer kardeşlerine mirastan daha az vermeye çalışır.