E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAfrika'nın elması Türkiye'de kesilecek---

Afrika'nın elması Türkiye'de kesilecek

Afrika'nın elması Türkiye'de kesilecek
14 Mart 2015 - 05:31 borsagundem.com

Güney Afrika'daki Kimberley Elmas Madeni'nden çıkarılan elmasların kesim ve cilalama işlemi İstanbul'da yapılacak

Güney Afrika’nın Northern Cape Eyaletindeki Kimberley Elmas Madeni’nden çıkarılan elmaslar, İstanbul’da açılacak elmas kesim ve cilalama atölyelerinde işlenecek. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler’in daha önce açıkladığı atölyeler için imzalar dün atıldı.

İstanbul Mücevher Fuarı’nda (İstanbul Jewelry Show) Güney Afrika’nın Norhern Cape Eyaleti’nin Maliye, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Bakanı John Block ve Norayr İşler tarafından imzalanan işbirliğiyle Northern Cape Eyaletinde bulunan Kimberley Elmas Madeni’nden çıkarılan elmaslar, İstanbul’da açılacak elmas kesim ve cilalama atölyelerinde işlenecek.

Torba yasayla ÖTV’den kurtulan sektörün bu anlaşmayla önemli bir gelişme yaşayacağını belirten İşler, şunları söyledi:
“Türkiye’nin sahip olduğu ve yüzyıllardır süregelen mücevher imalat yöntemleriyle Kimberley şehrinin elmas kesme ve parlatma konusundaki bilgi ve tecrübeleri, eğitim ve teknoloji yöntemleriyle  birbirlerine transfer edilecek. İstihdama da önemli katkı sağlayacak bu anlaşmayla İstanbul’da açılacak atölyelerde yaklaşık 100 bin kişi çalışacak.” (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)