E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAFM'den ayrılma hakkı bedeli---

AFM'den ayrılma hakkı bedeli

AFM'den ayrılma hakkı bedeli
17 Aralık 2013 - 08:34 borsagundem.com

AFM Film, birleşme süreci ve birleşme işlemi ile birlikte ödenecek olan ayrılma hakkı bedelini açıkladı

AFM Uluslararası Film A.Ş.'nin Mars Sinema çatısı altında birleşilmesine ilişkin olarak SPK’ya başvuruda bulunuldu. Uzman kuruluşa hazırlatılan raporda Şirket ortakları için ayrılma hakkı 14,32 TL olarak takdir edildi.

AFM tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:
AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin 11/11/2013 tarih ve 2013/074 sayılı ve Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş'nin 11/11/2013 tarih ve 2013/128 sayılı Yönetim Kurulu kararlarında; AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin halihazırda ortağı bulunan ve İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu'na 223390 sicil numarası ile kayıtlı Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş.'ne tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde devredilmesi ve devir suretiyle Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş'nin çatısı altında birleşerek AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin tasfiyesiz infisahı hususunda karar alınmıştır. 

Bu kapsamda, 30.09.2013 tarihli mali tablolar esas alınarak gerçekleştirilmesi planlanan birleşme işlemine istinaden 11.12.2013 tarihli yeni bir Uzman Kuruluş Raporu temin edilmiş ve 16.12.2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmuştur. 

Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan söz konusu başvuruda yer aldığı üzere ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına tabi olarak Şirket Yönetim Kurulu birleşme işleminin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun getirmiş olduğu "Ayrılma Akçesi" düzenlemesi yoluyla yapılmasına karar vermiştir. Birleşme işlemi ile devrolan şirketin halka açık pay sahiplerinin hisseleri karşılığında bu pay sahiplerine sadece TTK'nın 141/2. maddesi uyarınca; Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği Anonim Şirketi hisselerinin gerçek değerine denk gelen bir ayrılma akçesi ödenmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda ayrılma akçesi tutarı, Uzman Kuruluşun birleşmeye ilişkin hazırladığı 11.12.2013 tarihli Uzman Kuruluş Raporuna göre Birleşmiş Yeni Şirket'in %2,696 payına isabet eden 2.835.012 adet hissenin toplam değeri olan 13.226.532,04 TL olacaktır. Birleşme öncesi Şirketimizin % 6,848763 orandaki 92.392.297 adet halka açık hissesinin ayrılma akçesi üzerinden belirlenen 1 lot fiyatı 14,316 TL'ye denk gelmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının alınması durumunda Şirketimizin birleşmeye ilişkin Genel Kurul kararını takiben, söz konusu ayrılma akçesi tutarının, Şirketimizin birleşmeye ilişkin Genel Kurul kararının Ticaret Siciline tescilini takip eden 3 iş günü içinde Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş. tarafından nakit ödenmek suretiyle Takasbank'a tevdi edilmesi, hisselerin Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş.'ne verilmesi öngörülmektedir. Pay sahiplerinin -tevdiden itibaren- bizzat veya aracı kuruluşlar vasıtasıyla Takasbank'a başvurarak ayrılma akçesi tutarlarını nakit olarak alabilmeleri planlanmaktadır.  

Birleşme işlemine ilişkin yukarıda yer verilen süreç, halihazırda Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde incelenmekte olup süreçte ve/veya birleşme oranı, değiştirme oranı, ayrılma akçesinin tutarı gibi herhangi bir veride değişiklik olması halinde kamuoyu bir özel durum açıklaması ile derhal bilgilendirilecektir.  

Birleşme sözleşmesi, uzman kuruluş raporu ve mevzuatın belirlediği diğer belgeler birleşme sözleşmesinin onaylanacağı genel kurul toplantısından en az 30 gün önce pay sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Şirketimiz merkezinde ve internet sitemizde incelemeye açık bulundurulacaktır.

Bu işlem sonrasında, Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş. tarafından kotasyon başvurusu yapılmaması ve Borsa İstanbul A.Ş ("BİAŞ")'nin onay vermesi halinde hisselerin devir sonrası Borsada işlem görmemesi planlanmaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)