E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfganistan’da iç savaş uyarısı---

Afganistan’da iç savaş uyarısı

Afganistan’da iç savaş uyarısı
05 Eylül 2021 - 13:44 borsagundem.com

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Afganistan’daki durumun iç savaşa dönüşebileceğini ifade ederek, oluşacak ortamda El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin de yeniden güç kazanabileceğini dile getirdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Afganistan'da bir iç savaş süreci yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Almanya'daki ABD üslerinden Ramstein'da Fox News televizyonuna röportaj veren Milley, "Taliban, iktidarını sağlamlaştırıp bir hükümet inşa edebilir mi, bilmiyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Benim askeri açıdan tahminim, durumun büyük olasılıkla bir iç savaşa dönüşeceği yönünde." Orgeneral Milley, oluşacak ortamda El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerle birlikte, diğer çok sayıdaki militan oluşumların da ülkede yeniden güç kazanabileceğini dile getirdi.

Milley ayrıca, önümüzdeki "12, 24 ya da 36 ay içinde bu bölgeden kaynaklanan terörizmin yeniden canlanabileceğini" belirtti.

Pencşir Vadisi'nde direniş
Başkent Kabil'in kuzeydoğusunda yer alan Pencşir Vadisi'nde Taliban ile liderliğini Ahmed Mesud'un yaptığı Afganistan Ulusal Direniş Cephesi (NRFA) arasındaki çatışmalar ise devam ediyor. Her iki tarafın, üstünlüğün kendilerinde olduğunu açıkladığı Pencşir Vadisi, büyük oranda Taciklerin yaşadığı bir bölge. Direnişçilerin lideri Ahmed Mesud'un babası Ahmed Şah Mesud 1980'li yıllarda Sovyet işgaline karşı mücadele etmiş ve bölgenin Sovyet hakimiyetine girmesine engel olan komutanlar arasında yer almıştı. Baba Mesud daha sonra, 1996-2001 yılları arasında da aynı bölgede Taliban ile savaşmış ve yine saldırıların püskürtülmesine büyük katkı sağlamıştı.

Afgan kadınlardan Taliban'a protesto

Afganistan Biden'ın siyasi geleceğini nasıl etkileyecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Agah var05 Eylül 2021 22:19

    Cehaletin sonucudur şu andaki afganistanın durumu

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Eylül 2021 19:34

    Zaten abd nin amacı da bu idi.müslümanı müslümana kırdırmak onlarda sazan gibi atladılar.bizde de bunu deniyorlar ama ulu önder ATATÜRK ün ordusu asla buna izin vermez bunları yapmaya kalkanların hepsini kazığa oturtur.

  • Mucize Reis : )05 Eylül 2021 14:31

    Millet olmayaı başaramıyorlar. Tek çaı altında ortak değerler ile aşiretleri birleşemiyor. Her aşiret yabancı bir ülkenin kuklası. Yabancı ulkeler kendi menfaatleri için, mille tolamayan, birbirini düşman gören müslüman grupları, aşiretleri, birbirleri ile savaştırıyor. Süt fabrikası olmayan, türk Askerinin tesitleri işettiği afganistan, bol bol silah ve cephaneyi alabiliyor. birbirlerine düşmanlaşmış, sadece kendisini müslüman karşıdakini kukla gören afgan insanları birbirini öldürüyor. Okullarda eğitimin engellendiği, eğitimsiz insanların ona buna bombalı asker, paralı canlı bomba oldugu saçma bir düzen.  Keşke eğitim alabilen, tek bayrak altında tek millet ulus olabilen bir afganistan olsa ve türkiye olarak yardımcı olsak. Onlarca aşiret var orda, hangisine yardım edecez ki? kendi kendilerine düşman olmuş bir millet var orada. Tarafsız izlemek, çocuklara, kadınlara sağlık alanında destek olabiliriz. Beslenme ve gıda. Fazlası olmaz.Devlet yok ki.

  • mezarci 05 Eylül 2021 13:54

    yazik birturlu ic savas cikmadi ,Allah,in Gazabi Islam/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun .Amiin