E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfgan gazeteci hakkında harekete geçildi---

Afgan gazeteci hakkında harekete geçildi

Afgan gazeteci hakkında harekete geçildi
09 Ağustos 2021 - 23:30 borsagundem.com

Türk kadınlarına hakaret eden Afgan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada yayınladığı bir videoda Türk kadınlarına ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Kendini gazeteci olarak tanıtarak sosyal medya ve Youtube'da videolar çeken Sunatullah Saadat isimli bir Afganın, Türk kadınlarına ve son dönemde mültecilerle ilgili çıkışlarıyla gündeme oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ağır hakaretler ettiği video büyük tepki çekti.

"GOOGLE'A YAZ, NE ÇIKIYOR? ÇIPLAK KADINLAR ÇIKIYOR"

Paylaştığı videoda Türklere yönelik "Göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak kadınlar çıkıyor. Sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" ifadelerini kullanan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a da ağır hakaretlerde bulunan Saadat, sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerin hedefi oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu sözlerin infial yaratmasının ardından özür dileyen Afgan gazeteci hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı.

"SUÇ UNSURU İÇERDİĞİ KANAATİNE VARILMIŞTIR"

Başsavcılık açıklamasında, "Bazı haber ve sosyal medya sitelerinde yabancı uyruklu bir gazeteciye ait olduğu tespit edilen paylaşımlardaki ifadelerin suç ve suç unsuru içerdiği kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

TBMM Başkanı Şentop'tan Afgan göçmen açıklaması

 

Biden'ın Afganistan planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hepimiz Tanju Özcanız10 Ağustos 2021 10:47

    Bu ülkenin en yiğit ismi Bolu Belediye başkanıdır. Halkın hislerine tercuman oldu . Her yer Suriyeli, Afganlı ve diğer ülkelerden gelen başıboş ne idiğü belirsiz kontrolsuz göçmen dolu ve aşırı üreyerek toplum üzerinde önemli baskı uyguluyorlar. Dünyada hiç bir ülke bu duruma kayıtsız kalamaz bir tek AKP elitleri ve saray bunu destekliyor. Tabanı bile değil Heleki milliyetçi v e Türkçü olduğunu iddia eden ve herşeyiyle bu sistemi destekleyen MHP ye ve başındaki Bahçeliye ne demeli hiç sesleri çıkmıyor. Oysa sistemin ortağı bunlar. Çok yazık ülke hızla elden gidiyor.

  • vatandaş10 Ağustos 2021 09:35

    bunu halen bu ülkede tutan ikdidar hiç sorumlu değilmi ,bu hallere düşürüldüğümüzden

  • yorum10 Ağustos 2021 07:43

    bunun anası da altınlarını bozmuş mu dur dersiniz işte afgan işte afganlı hepsinin zihniyet aynı 

  • KARA10 Ağustos 2021 03:53

    bu hadsizin cezasi bir an once verilmeli Asil Turk yapilan bu hakaret affedilemez

  • Ahmet 10 Ağustos 2021 02:41

    Bu ip ne burada yaşamıyor umarım....

  • kahveci 10 Ağustos 2021 01:11

    Bunlara ne derler açköpeğin mabadının tavan yapmış olması demektir

  • Bir yorum10 Ağustos 2021 01:04

    Ulan yobaz köpek senin ülken senin gibi yobazların yüzünden bu hale geldi. Bu ülkeyi beğenmeyen yabancı, mülteci ya da yerli defolup gitsin! 

  • Atakan10 Ağustos 2021 00:08

    Tez 100 kırbaç atın sonrasında sınırdışı edin bir daha Türkiye'yi rüyasında dahi görmeyi yasak edin şeref yoksunu insan müsveddesi kansız