E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfD'nin eş genel başkanları Chrupalla ve Weidel oldu ---

AfD'nin eş genel başkanları Chrupalla ve Weidel oldu

AfD'nin eş genel başkanları Chrupalla ve Weidel oldu
18 Haziran 2022 - 17:41 borsagundem.com

Almanya'da aşırı sağcı Alternatif (AfD) Partisinin eş genel başkanlığına Federal Meclis milletvekilleri olan Tino Chrupalla ve Alice Weidel seçildi

Almanya’da göçmen ve İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin eş genel başkanları Federal Meclis milletvekilleri Tino Chrupalla ve Alice Weidel oldu.

Saksonya’nın eyaletinin Riesa kentinde düzenlenen AfD’nin 13. Olağan Genel Kurulu'nda parti yönetimi seçimleri yapıldı.

Burada düzenlenen seçimde Chrupalla delegelerin yüzde 53,4’ünün oyunu olarak eş genel başbakan görevine yeniden seçildi.

Daha önce genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Weidel de oyların yüzde 67,3’ünü alarak diğer eş genel başkan oldu.

Almanya’da son dönemde bazı eyaletlerde düzenlenen eyalet meclisi seçimlerinde AfD’nin oy kaybetmesinden dolayı Chrupalla açık bir şekilde eleştirilmişti.

Öte yandan genel kurulun düzenlendiği Sachsenarena Salonu'nun önündeki park yerinde en az 300 kişiden oluşan aşırı sağ karşıtı bir grup AfD'yi protesto etti.

“AfD, Güle Güle” inisiyatifi tarafından düzenlenen gösteriye sendikaların yanı sıra Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Sol Parti’nin temsilcileri de destek verdiğini açıklamıştı.

Almanya'daki eyalet seçiminde aşırı sağcı AfD ikinci parti

Almanya seçimleri piyasaları nasıl etkileyecek?

Almanya'da milli SİHA Bayraktar TB2'ye övgü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)