E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdnan Menderes’in idam görüntülerine soruşturma---

Adnan Menderes’in idam görüntülerine soruşturma

Adnan Menderes’in idam görüntülerine soruşturma
24 Mart 2020 - 12:45 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde eski Başbakan Adnan Menderes'in idamını konu alan animasyonun ortaokul öğrencilerine izletilmesi ile ilgili soruşturma başlattı

Uzaktan eğitimin ilk gününde EBA TV üzerinden ortaokul öğrencilerine, Adnan Menderes’in idam sehpasına götürülmesi ve idamına ilişkin görüntülerinden oluşan animasyon izletildi.

ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ekibiyle büyük bir gayret göstererek çalıştıklarını, söz konusu etkinlik görüntülerini güvendiği için denetleme ihtiyacı duymadığı ekibin hazırladığını belirtti.

Selçuk, “Etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz” dedi.

Bakan Selçuk, yaptığı bu açıklamanın yanı sıra, animasyonun hazırlanmasında ve yayınlanmasında sorumluluğu olan görevliler hakkında soruşturma başlatılması talimatını verdi. Bunun üzerine söz konusu içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ayrıca, uzaktan eğitim ders içeriklerinin kontrol sürecinde bundan sonra daha hassas inceleme yapılması yönünde tedbirler alındığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazıklar olsun24 Mart 2020 17:01

    Bakanlık sahipsiz ve istismarcıların elinde. Bakanın hiç bir hükmü yok ortalıkta dolaşıyor

  • bu dünyadan biri24 Mart 2020 14:37

    laf olsun diye açılan soruşturmadır. eğitim bu kafalara emanet işte. kin ve nefretten besleniyorlar. insanlar ne kadar birbirinden nefret ederse o kadar oy alıyorlar.

  • Hc24 Mart 2020 14:19

    60 darbesinini kutsayan solcular var. Eski chp başkanı Altan Öymen gibi onlar bu görüntülerden rahatsızlar çünkü gençlerin o darbecilerin ne halt yediğini bilmesini istemiyor. Yoksa o görüntüler Tv de sürekli gösterildi. Bi de çocuklar neler izliyor

  • fahri24 Mart 2020 13:52

    Bu görüntüleri milyonlarca öğrenciye gösteren öğretmenler acaba sınıfta ne yaparlar?Bu öğretmenler,cesur mu ,cahil mi,terbiyesiz mi?O kadar cesaretlendiler ki ülkeye nasıl zara vereceklerini şaşırdılar.İnsanlar bilim ve tekniğe koşarken,bunlar neyle uğraşıyorlar,bunlardan bu ülkeye hayır gelir mi?Umarım bu öğretmenler terfi etmezler.

  • ERDİ24 Mart 2020 13:14

    Daha ilk günden böyle fiyasko olursa,işimiz zor.

  • şakamısın24 Mart 2020 14:43

    ne bekliyorsun ki ? ülke gençlerinin ne halde olduğunu görmüyormusun ?bu eğitim sisteminde eğitim verenler ve bakanları senden benden fazla cahil....

  • Zwd24 Mart 2020 12:58

    Ulen sabah akşam televizyonda asmalı kesmeli diziler var. Onları millet çocuğuyla izliyor. Onlara laf yok. 

  • fafa24 Mart 2020 13:55

    Zvf,galiba öğretmen değilsin,çünkü ne öğrenciyi tanıyorsun,ne de o yaştaki olan öğrenciyi.Bu görüntüyü değerlendirmek için öğretmen olmak şart mı diyeceksin?Şaşırmam.