E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAdel Kalemcilik’ten 2013’te yüzde 103 kar---

Adel Kalemcilik’ten 2013’te yüzde 103 kar

Adel Kalemcilik’ten 2013’te yüzde 103 kar
08 Mayıs 2014 - 16:04 borsagundem.com

45. yılını kutlayan Adel Kalemcilik %17 büyüdü, ciro iki kat arttı. Genel Müdür Evrim Hizaler, Borsa Gündem’in sorularını yanıtladı

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Adel Kalemcilik'in, 2013 yılında yüzde 17 oranında büyüdüğü açıklandı. Yüzde 22,60 oranında halka açık olan Adel Kalemcilik pay değerinin de son beş yılda 15 kat artarak yatırımcısına kazandırmaya devam ettiğini söyleyen Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “Türkiye’nin en büyük gruplarından Anadolu Grubu’nun yüzde 57 ortaklığı olan Adel Kalemcilik’in bu yıl 45. kuruluş yılını kutluyoruz. 45 yıldır bu ülkenin çocuklarına, gençlerine, yetişkinlerine kalemlerimizle, eğitim araçlarımızla dokunuyoruz. Yazı hayattır ve aslında o kadar çok insanın hayatına dokunuyoruz ki, bu da bizim başarı kriterlerimizin başında yer alıyor” dedi.

Adel Kalemcilik’in konusunda uzman ve tecrübeli, güvenilir bir şirket olduğunu söyleyen Hizaler, dünya kalem devi 253 yıllık Faber-Castell’le olan ortaklığın da bunun bir sonucu olduğunu kaydetti. Adel Kalemcilik’in 2013 yılında net karının yüzde 103 oranında arttığına dikkat çeken Hizaler, rakamsal verilere ilişkin şu bilgileri verdi: “Şirket olarak geçen yıl satışlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artışla 186 milyon TL’ye çıkardık. Finansal tablolarımıza baktığımızda istikrarlı bir büyüme içinde olduğumuz görülüyor. Adel Kalemcilik olarak ciromuzu son 5 yılda iki kattan fazla artırdık. Yüzde 22,60’lıkhalka açıklık oranımızla şirketimizin pay değeri de yatırımcısına kazandırmayı sürdürüyor. Pay değerimiz son 5 yılda 15 kat artarak iyi bir performans sergiledi. Öte yandan şirket olarak düzenli temettü ödüyoruz. Son 10 yıldır düzenli temettü ödeyen ilk 25 şirketten biriyiz. Başarı grafiğimiz her yıl artıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.  Gelecekte de bu başarılarımızı devam ettirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” 

Adel Kalemcilik olarak 2013 yılı net karından 20 milyon TL brüt kar payı dağıtılması için genel kuruldan karar alındığını da kaydeden Hizaler, ödemelerin 30 Mayıs 2014 itibariyle ödenmeye başlanacağını söyledi.
 
BORSA GÜNDEM’İN SORULARINA YANIT
Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler Borsagundem.com’un, “Borsadaki performansınızı nasıl buluyorsunuz? Beklentinizi yansıtıyor mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Evet, memnunuz. Sonuçta baktığınız zaman son beş yılda 15 kat artmış durumda. dolayısıyla bu bizi mutlu ediyor ve başarılı işler yaptığımızı gösteriyor. Dağıttığımız düzenli temettünün de etkisi olduğunu düşünüyoruz. Borsa 2013’ün başlarındaki seviyelerde gitse değerimizin çok daha yüksek olacağına da eminim."
 
Evrim Hizaler “Borsadaki yüzde 22,6 olan payınızı artırmayı düşünüyor musunuz?” sorumuza karşılık,  “Şu anda öyle bir düşüncemiz yok” diye konuştu.
 
2015’TE YENİ FABRİKA İLE ÇAYIROVA’DA ÜRETİME DEVAM
Adel Kalemcilik olarak 45 yıldır, Kartal’daki fabrikada üretimi aralıksız sürdürdüklerini belirten Hizaler, Çayırova’da geçen yıl temeli atılan fabrikanın 2014’te tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti. Hizaler, şunları ekledi: “Çayırova’daki yeni üretim tesisimiz yaklaşık 36.000 m2’lik bir alana kuruluyor. Çayırova’daki fabrika için yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Fabrika bitiminde ise yatırım miktarımız 50 milyon TL civarında olacak.”

Adel Kalemcilik olarak 3500 çeşit ürünle dünyadaki sayılı kırtasiye şirketlerinden biri olduklarını vurgulayan Hizaler, 2013 yılında 278 milyon parçalık üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2013 yılında üretilen ürünlerin yan yana konması halinde dünyanın çevresini dönecek uzunluğa erişildiğini söyledi.  

58 ÜLKEYE, 5,3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT 
Adel Kalemcilik’in 2013 yılında 58 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğinin altını çizen Hizaler, yaklaşık 5,3 milyon dolarlık ihracat geliri elde edildiğini belirtti. “İhracatta Rusya ilk sırada” diyen Hizaler ihracat pazarlarına ilişkin değerlendirmeyi yaparken, “Ürün gamımızı 58 ülkeye bayilerimiz aracılığıyla ihraç ediyoruz. İhracat yaptığımız ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda özel ürünleri de pazara sunabiliyoruz. Her ülkede tek yetkili distribütörle çalışıyoruz. Bu sayede de etkin bir dağıtım ağımız bulunuyor. İhracatımızı Rusya başta olmak üzere, Güney Afrika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine yapıyoruz. Ayrıca Güney Kore, Namibya ve Peru da ihracat yaptığımız pazarlar arasında yer alıyor. 2014’te de Etiyopya, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Zimbabwe gibi ülkelere de ihracat yapmaya başladık” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 657,50
En Yüksek: 666,50
En Düşük: 636,50
Değişim 2,33 %
FK: 35,63
PD / DD: 13,98
İşlem Hacmi 166.497.800
Toplam Adet: 254.630
Ağırlıklı Ort.: 653,87
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)