E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAdel Kalemcilik beş yılda iki kat büyüdü---

Adel Kalemcilik beş yılda iki kat büyüdü

Adel Kalemcilik beş yılda iki kat büyüdü
11 Mayıs 2016 - 13:43 borsagundem.com

Son beş yılda kaydettiği iki kat büyüme ile 2015 yılında 251,6 milyon TL net ciroya ulaşan Adel Kalemcilik, temettü verimliliğinde ilk 15 şirket arasında bulunuyor.

Kırtasiye sektörünün güvenilir firması Adel Kalemcilik, 2015’i bir önceki yıla göre %14 büyüme ile kapattı. Son 5 yılda ciro ve piyasa değeri ile pay değerini yaklaşık 2 kat büyüten Adel Kalemcilik’te 2016’da da bir önceki yıla paralel bir büyüme öngörülüyor. Toplam hisselerinin %27,7’sı Borsa İstanbul’da işlem gören Adel Kalemcilik, pay değeriyle yatırımcısına kazandırırken BİST 100 endeksinde yer alan şirketler arasında temettü verimi olarak 15. sırada yer alıyor. 

Yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapan Adel Kalemcilik, 2015 yılında toplam cirosunun %95’ini iç pazar, %5’ini dış pazar kaynaklı gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönem hedeflerinin yeni piyasaları araştırırken mevcut güçlü pazarlarda derinleşmek olduğunu belirten Adel Kalemcilik Genel Müdür Evrim Hizaler, “İhracatta 2015 yılına göre dolar bazında tek haneli bir büyüme öngörüyoruz. Bu esnada Ortadoğu ve yakın coğrafyamızdaki ülkelerdeki fırsatları ve gelişme potansiyellerini yakından takip ediyoruz” dedi. 

Yeni tesisimizle yakaladığımız ivmeyi 2016’da sürdüreceğiz

2016 yılı stratejik iş planı çerçevesinde satış gelirlerinde bir önceki yıl seviyesine yakın bir büyüme öngördüklerini söyleyen Evrim Hizaler, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda varlığını artırıcı pazarlama ve satış aktiviteleri ile satışları geliştirmeyi, verimlilik projeleri ile tedarik zincirinde iyileştirmeler yapmayı, ilişkili iş kollarındaki fırsatları değerlendirmeyi hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
“Ciromuzu son 5 yıl içinde yaklaşık 2 kat artırdık. Bu ivmemizi 2016 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız araştırmalar, Türkiye’de kişi başına düşen kırtasiye harcamasının geçtiğimiz yıla göre %24 arttığını ve önümüzdeki yıllarda bu ihtiyacın devam edeceğini gösteriyor. 2015 yılı Ekim ayında 36 bin metrekarelik alana kurulu Çayırova Üretim Tesisimizde faaliyete başladık. Kırtasiye sektöründe Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretim gücüne sahip olan ve 77 milyon TL yatırımla kurulan yeni fabrikamız ile üretim kapasitemizde %30 artış sağladık. Bugün yeni tesisimizde 1.000’e yakın farklı çeşitte ürettiğimiz ürünler dahil, yaklaşık 4500 çeşit ürün satıyor ve 30 bin haneye istihdam sağlıyoruz. ‘Çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmayız’ prensibi ile çalışıyor, yılda 3 bin ürün güvenliği, 25 bin ürün kalitesi testi olmak üzere otuz bine yakın test yapıyoruz. Toplamda ürün güvenliğine yılda 1,5 milyon TL kaynak ayırıyoruz. Bünyemizdeki mühendislik ekibimizin yaptığı AR&GE çalışmaları ile sadece kırtasiye ürünleri değil, kendi patent başvurusunu yaptığımız pek çok sektöründe ilk makine geliştirmeleri de yapıyoruz.” 

“Türkiye’de kırtasiye ve oyuncak sektörünün kurumsallaşmasında öncü olacağız”

Adel Kalemcilik, perakende alanında sahip olduğu yarım asra yaklaşan tecrübe ve paydaşlarından aldığı güç ile 2015 yılında kendi yarattığı Adeland markası dışında 4 marka ile oyuncak sektörüne girdi. Adel, 2016 yılı başında ise dünyaca ünlü yepyeni markaları da portföyüne ekledi ve yeni iş birliklerine imza attı. Oyuncak pazarına girdiklerinden bu yana hızlı bir büyüme kaydettiklerini belirten Hizaler, oyuncak sektöründe ilk 5 firma arasına girmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

“Türkiye’de ilk ve tek olarak kendi karakterleri ve hikaye dünyasıyla yarattığımız kırtasiye ve oyuncak markamız Adeland, 2013’ten bu yana çocuklar arasında bilinirliğini %49’a çıkararak çok kısa zamanda sevildi. Bundan sonraki hedefimiz ise, markamızın oyuncak kategorisinde de bilinirlik ve kullanımını hızla artırmak, müşterilerimiz için en doğru ürünleri doğru kanallarda pazara sunarak onlara ulaştırmak olacak. Kırtasiye sektöründe yarım asırdır yaptığımız gibi oyuncak sektöründe de sağlıklı, güvenilir ve eğitici ürünleri pazara sunma konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Kırtasiye de, oyuncak da çocukların kendilerini ifade etmek için kullandıkları ürünler, çocuklara dokunan ortak alanlar. Oyuncak sektörüne 47 yıllık sektör deneyimimiz ve iş ortaklarımızdan aldığımız güçle girdik. 2 yıl araştırma yaptık, titizlikle çalıştık. Bugün çocuklarımızı AB standartlarına sahip sağlıklı oyuncaklarla eğlendirirken, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. 

Hizaler konuşmasında “Büyük çoğunluğu ithalat ağırlıklı olan kırtasiye ve oyuncak sektöründe, Adel gibi yerli üretim yapan firma sayısı yok denecek kadar az. Her iki sektörde de çok sayıda kaynağı belirsiz ürün var. Bu nedenle bu sektörler ölçülemiyor. Biz sektörde uluslararası araştırma şirketleriyle düzenli olarak araştırma yaptıran, müşterilerimizin ve nihai tüketicilerimizin nabzını sürekli ölçen bir firmayız. Hedefimiz hem kırtasiye, hem de oyuncak sektörünün kurumsallaşmasında öncü olmak ve bu süreci hızlandırmak. “ dedi. 

Adel'den temettü tarihi

“Gelecek nesillere daha iyi bir gelecek borçluyuz”

Türkiye’nin %100 marka bilinirliği ile en çok tercih edilen kırtasiye markası Faber-Castell 2012 yılından bu yana "Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin" seminerleri gerçekleştirerek öğretmenlere çocuklarda yaratıcılığın önemini ve nasıl geliştirebileceklerini anlatıyor. Hizaler, “Tamamen çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeye odaklanan seminerlerimizi, geçtiğimiz yıldan bu yana ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) ile sürdürüyoruz. Vakfın da desteğiyle, devlet ve özel okullardaki anasınıfı, sınıf ve resim öğretmenlerinin ‘çocukların gözünden bakabilmesini’ hedefliyor, çocuklarımıza pedagojik açıdan yaklaşma ve yaratıcılıklarını harekete geçirmek üzere çalışıyoruz. 4 yılda 6 ilde toplam 3.000 öğretmene ulaştık.2016 sonunda 2.000 öğretmene daha ulaşmayı hedefliyoruz, çünkü gelecek nesillere daha iyi bir gelecek borçlu olduğumuzu biliyoruz” dedi. 

Türkiye’de kalem ve kırtasiye denilince ilk akla gelen Adel Kalemcilik sürdürülebilir büyüme, yüksek performans kültürü, yenilikçilik ve insana yatırım gibi kurumsal değerlere öncülük ediyor. 47 yıldan beri çocuklara, gençlere ve yetişkinlere dokunan Adel Kalemcilik’ in en büyük gücü insan kaynağı ve ortak akıl ile yürütülen başarılı çalışmalarıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 657,00
En Yüksek: 666,50
En Düşük: 636,50
Değişim 2,26 %
FK: 35,60
PD / DD: 13,97
İşlem Hacmi 100.017.116
Toplam Adet: 153.593
Ağırlıklı Ort.: 651,12
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)