E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor Adana Demirspor: 1 - Beşiktaş: 1 ---

Adana Demirspor: 1 - Beşiktaş: 1

 Adana Demirspor: 1 - Beşiktaş: 1
14 Şubat 2022 - 20:01 borsagundem.com

Süper Lig'de 25. haftanın kapanış maçında Adana Demirspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen mücadele 1-1 sona erdi. Adana Demirspor’un 2 golü iptal edildi.

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Adana Demirspor'la karşı karşıya geldi.

Brezilyalı yıldızı Alex Teixeira'nın golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, 90+2'de gelen gole engel olamadı. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Adana Demirspor'a 1 puan getiren golü ise 90+2'de Samet Akaydın kaydetti. Samet Akaydın Süper Lig'deki ilk golünü de atmış oldu.

Adana Demirspor’un 42. dakikada Balotelli ve 90+4'te Samet ile bulduğu goller, VAR’a takıldı, iptal edildi. Karşılamayı hakem Ali Şansalan yönetti.

Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 41’e, Beşiktaş ta 38 puana yükseltti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Ali Şansalan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Adana Demirspor başlıyor.

3. dakika Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

7. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yunus Akgün'ün ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Michy Batshuayi topıu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

9. dakika Kerem Kalafat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Michy Batshuayi'nin vuruşu yandan auta gidiyor.

11. dakika Beşiktaş Rıdvan Yılmaz ile gole yaklaşıyor. Sol kanatta topla buluşan Cyle Larin'in pasında Rachid Ghezzal bekletmeden sol taraftan oşu yapan Rıdvan Yılmaz'a arapasını atıyor. Ceza sahası sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Rıdvan Yılmaz dar açıdan yaptığı vuruş az farkla yandan auta gidiyor.

12. dakika Rıdvan Yılmaz'ın defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Michy Batshuayi için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

15. dakika Beşiktaş Alex Teixeira ile gole yaklaşıyor. Rachid Ghezzal'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında kaleci Arijanet Muric ile Samet Akaydin arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu havalanan top top bir anda Alex Teixeira'nın önünde kalıyor. Alex Teixeira istediği gibi etkili bir vole vuruşu yapamayınca top kaleci Arijanet Muric'te kalıyor.

18. dakika Adana Demirspor Birkir Bjarnason ile gole yaklaşıyor. Sol kanatta topla ilerleyen Matias Vargas'ın ara pasında Birkir Bjarnason ceza sahası sol çaprzda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Birkir Bjarnason'un sol ayağıyla yerrden şutunda son anda Domagoj Vida kayarak yaptığı müdahale ile topun kaleye gitmesini engelliyor.

21. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Alex Teixeira için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

25. dakika Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terk eden Arijanet Muric topa sahip olmayı başarıyor.

31. dakika GOOLL!! Beşiktaş Alex Teixeira'nın attığı gol ile Adana Demirspor karşısında 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta Rachid Ghezzal'in katığı top sonrası Atiba Hutchinson topu sağ kanattaki Kerem Kalafat'a aktarıyor. Kerem Kalafat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Alex Teixeira altıpasta yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderiyor.

36. dakika Adana Demirspor Yunus Akgün ile gole çok yaklaşıyor. Mario Balotelli'nin orta sahadan gönderdiği yerden uzun ara pasında Domagoj Vida'nın topa mğdahale edmeemsi sonrası Yunus Akgün bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Yunus Akgün'ün sağ taraftan ceza sahasına girer girmez yaptığı plase vuruş kaleci Ersin Destanoğlu'nda kalıyor.

43. dakika Mario Balotelli'nin golü VAR'a takılıyor. VAR incelemesinin ardından Matias Vargas'ın Rachid Ghezzal'e faul yaptığı gerekçesi ile Ali Şansalan golü iptal ediyor.

44. dakika Yoğun itirazları nedeniyle Matias Vargas ve Michy Batshuayi hakem Ali Şansalan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Yedek kulubüsinde yoğun itirazları nedeniyle Younes Belhanda da hakem Ali Şansalan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45. dakika Orta sahada yaşanan hava topu mücadele sırasında Mario Balotelli, Welinton'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Şansalan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45+4. dakika Matias Vargas'ın sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Mario Balotelli'nin kafa vuruşunda top yandan auta gidiyor.

45+6. dakika Hakem Ali Şansalan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Ali Şansalan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip Beşiktaş başlıyor.

47. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Matias Vargas için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

50. dakika Michy Batshuayi'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top yanından üstünden auta çıkıyor.

54. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Rachid Ghezzal'ın ortasında Benjamin Stambouli'den seken topta Mario Balotelli topu uzaklaştırıyor.

59. dakika Yunus Akgün'ün ceza sahası sağ çaprazdan sol ayağı ile yaptığı plase vuruşta top az farkla dışarı çıkıyor.

62. dakika Beşiktaş'ta iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alex Teixeira oyundan çıkarken, Emirhan İlkhan yerine giren isim oluyor. Rıdvan Yılmaz oyuna devam edemezken, Umut Meraş yerine giren isim oluyor.

64. dakika Kaan Kanak'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Necip Uysal topu uzaklaştırıyor.

66. dakika Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği zorunlu olarak gerçekleşiyor. Kerem Kalafat'ın yerine oyuna Mehmet Topal giriyor.

68. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Mario Balotelli topu karşılayıp uzaklaştırıyor.

73. dakika Sağ kanattan korneri kullanan Matias Vargas'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Tayyip Talha Sanuç etkili bir kafa vuruşu yapamıyor. Sol kanata giden topta Kaan Kanak'ın ortasında kaleci Ersin Destanoğlu topun sahibi oluyor.

77. dakika Adana Demirspor'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kaan Kanak oyundan çıkarken, Alper Uludağ yerine giren isim oluyor.

79. dakika Matias Vargas'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Mario Balotelli'nin gelişine vole vuruşu farklı bir biçimde üstten auta gidiyor.

84. dakika Adana Demirspor'da dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Matias Vargas oyundan çıkarken, Britt Assombalonga yerine giren isim oluyor.

87. dakika Emirhan İlkhan'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Tayyip Talha Sanuç topu uzaklaştırmayı başarıyor.

89. dakika Rachid Ghezzal'in ceza sahası sağ çaprtazdan yaptığı vuruş yandan auta gidiyor.

90. dakika Mario Balotelli'nin sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasındaDomagoj Vida topu uzaklaştırıyor.

90+2. dakika GOOLL!! Adana Demirspor Samet Akaydin'ın attığı gol ile Beşiktaş'a karşşı 1-1'lik beraberliği yakalıyor. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Younes Belhanda'nın ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Tayyip Talha Sanuç kafa ile indirdiği topta Samet Akaydin altıpasta kafa vuruşu ile topu ağlara gönderiyor.

90+6. dakika Samet Akaydin'ın attığpı golde Mario Balotelli aktif alanda kalecinin görüş alanını kapadığı için gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmıyor.

90+7. dakika Hakem Ali Şansalan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Adana Demirspor evinde Beşiktaş ile 1-1 berabere kalıyor. Adana Demirspor 41 puana, Beşiktaş 38 puana yükseliyor.

İŞTE İLK 11'LER

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Samet, Tayyip, Kaan, Gökhan, Stabouli, Yunus, Bjarnasson, Vargas, Balotelli.

Beşiktaş: Ersin, Kerem, Welinton, Vida, Rıdvan, Necip, Atiba, Ghezzal, Alex Teixeira, Larin, Batshuayi.

MAÇ NOTLARI

Siyah-Beyazlı ekip, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları alamadı. Dış sahada 12 maça çıkan Beşiktaş, bunların sadece ikisini kazanabildi. Antalyaspor’u deplasmanda 3-2 yenen Kartal, Fatih Karagümrük’e ise dış sahada 1-0 üstünlük sağladı. Beşiktaş, dış sahadaki 12 maçta beşer beraberlik ve yenilgi sonunda 11 puan elde edebildi. Deplasmanda 13 gol atan Siyah- Beyazlılar, kalesinde ise 17 gol gördü.

Bu sezon evinde oynadığı son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Adana Demirspor, 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Demirspor, bu karşılaşmaların beşinde kalesini gole kapattı ve sadece Kayserispor kaşısında bir gol yedi. Öte yandan Demirspor, İstanbul takımlarına rakip olduğu son üç Süper Lig maçında puan kaybetmedi.

Yayın ihalesi için teklif süresi doldu

Beşiktaşlı yönetici Adnan Dalgakıran'a para cezası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,54
En Yüksek: 20,54
En Düşük: 20,54
Değişim -71,63 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,24
İşlem Hacmi 61.700.661
Toplam Adet: 3.003.927
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)