E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanlığında devir teslim---

Adalet Bakanlığında devir teslim

Adalet Bakanlığında devir teslim
29 Ocak 2022 - 15:06 borsagundem.com

Yeni Adalet Bakanı Bozdağ görevi Abdulhamit Gül'den teslim aldı.

"Her makam geçici. Aslolan milletimizin kalbinde yer etmek" diyen Abdulhamit Gül şunları açıkladı:

Çok değerli bir siyasetçimiz, büyüğümüz. En başarılı şekilde görevi ifa edeceğine inancımız tamdır. Görevden affımıza ilişkin takdirleri ile bizlere süreçte destekleri için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız arz ediyorum. Her makam geçici. Aslolan milletimizin kalbinde yer etmek. Bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Reformlar ortaya koyduk. Tüm bu çalışmalarla da bireyin daha özgür olması, daha demokratik olması, daha güçlü toplum için çalışmalar ortaya koyduk. En büyük hakem milletimiz ve Allah'ın takdiridir, hükmüdür. Tüm bakanlık çalışanlarına, yargı çalışanlarına, personellerimize teşekkür ediyorum.

"BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ"

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ ise şunları kaydetti:

Çok kıymetli bakanım, değerli milletvekili arkadaşlarım, bakanlığımızın kıymetli çalışanları ve kıymetli misafirler ben de sözlerimin başında hepinizi selamlıyorum. Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz. Ben daha önce görevimi Gül Bakanımıza gururla emanet etmiştim, şimdi değerli bakanım emaneti bize devretmektedir. Öncelikle adalet gibi yüce bir değere hizmet etme, milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı sunduğu için şükrediyorum. Cumhurbaşkanımıza şahsım, ailem adına hassaten şükranlarımı sunuyorum. Bu bir bayrak değişimi. İstişare ile, Cumhurbaşkanımızla, kabinemizle, parlamentomuzla, paydaşlarımızla aklımızı aklımıza ilave ederek daha iyisini milletimiz için bularak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Bakanımızın bıraktığı yerden yolumuza devam edeceğiz. Rehberimiz hukuk olacaktır. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz. Azami derecede ve olumlu biçimde cevap için gayret içinde olacağız.

Kalın’dan Bakan Bozdağ'a tebrik mesajı

Kabinede değişiklik! Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alper30 Ocak 2022 02:32

    Siyasi hayatındaki üçüncü Adalet Bakanlığı sayın Bozdağ'a hayırlı olsun. Adalet Bakanlığı makamı sayın Bozdağ'dan, sayın Bozdağ Adalet Bakanlığı makamından uzak kalamıyor. 2021 yılını Hukuka Güven Endeksinde eksi manada Rusya'nın hemen ardından ikincilikle kapattık. AİHM Başkanı'nın 2021 yılı sonuç toplantısında verdiği bilgiye göre Rusya ve Ukrayna'nın ardından en fazla ihlal kararı verilen üçüncü ülke olduk. Bakalım sayın Bozdağ'ın bu konudaki başarısı nasıl olacak. Ayrıca, mütemadiyen Galatasaray'ın başına geçirilen Fatih Terim'i sayı konusunda da geçeceğine eminim. Aralarında tatlı bir rekabetin olduğunu düşünmekteyim. 5 sene sonra da 5'inci Adalet Bakanlığı kutlama mesajımı yazarım.

  • mustafa29 Ocak 2022 18:06

    bu yeni değil ki.bunların yaptığı al takke ver küllah.