E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAda ülkesinde ilk kez korona virüs vakasına rastlandı---

Ada ülkesinde ilk kez korona virüs vakasına rastlandı

Ada ülkesinde ilk kez korona virüs vakasına rastlandı
06 Aralık 2021 - 10:37 borsagundem.com

Cook Adaları, korona virüs pandemisinin başlamasından yaklaşık iki yıl sonra ülke turistler için yeniden açılmaya hazırlanırken ilk Kovid-19 vakasını kaydetti.

Cook Adaları Başbakanı Mark Brown yaptığı açıklamada, ada ülkesinde ilk enfeksiyonun yakın zamanda 176 kişiyle birlikte ülkesine geri dönüş uçuşuyla dönen ve karantinada olan 10 yaşındaki bir erkek çocukta tespit edildiğini ve ülkede güçlü kontrollerin yürürlükte olduğunu sözlerine ekledi.

Uçaktaki diğer yolcuların Kovid-19 testi negatif çıktı. Brown, "Sınırlarımızı yeniden açacağımız zamana kendimizi hazırlıyorduk. Test sistemlerimiz söz konusu vakayı sınırda yakalayarak bu hazırlığın değerini gösterdi" dedi.

NZ Herald'ın haberine göre Brown şunları ekledi: "Aylardır sınırın yeniden açılmasını ve olası korona virüs tehditleriyle nasıl başa çıkacağımızı planladığımızı yinelemek istiyorum, ayrıca ciddi hastalıklara ve olası ölümlere karşı bize ek bir koruma katmanı sağlaması için nüfusumuzun tüm uygun üyelerinin aşılanmasının önemini tekrarlıyorum."

Çocuğun Yeni Zelanda'dan döndüğü düşünülüyor. Cook Adaları'nın ekonomisinin bel bağladığı endüstri turizmin yeniden başlaması niyetiyle ülke yakında Yeni Zelanda'ya sınırlarını açacaktı.

Yeni Zelanda, yeni Kovid uyarı sistemine geçiyor

 

Japonya'dan 'Omikron' varyantına karşı takviye doz önlemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)