E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriActus ve İstanbul Portföy, Rekabet'e başvurdu---

Actus ve İstanbul Portföy, Rekabet'e başvurdu

Actus ve İstanbul Portföy, Rekabet'e başvurdu
09 Ocak 2020 - 17:50 borsagundem.com

İki bağımsız portföy yönetim şirketinin birleşmesi için resmi kurumlara başvuru yapıldı. Onay süreci tamamlandığında kurulacak yeni fonlarla yurt dışından yeni yatırımcı çekmek için kollar sıvanacak.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Türkiye'nin iki bağımsız portföy yönetim şirketi Actus ile İstanbul Portföy'ün birleşmesi için resmi kurumlara başvuru yapıldı. 3 milyar TL'nin üzerinde bir büyüklüğe ulaşan iki şirketin birleşmesi için Rekabet Kurumu'na başvuruldu. Onay süreci tamamlandığında iki şirket, kurulacak yeni fonlarla yurtdışından yeni yatırımcı çekmek için kolları sıvayacak. Birleşme ile yeni şirket, sorunlu kredi fonlarına da yönelecek. Böylece Türkiye'de ilk kez bir portföy yönetim şirketi bu alana girmiş olacak.

EN BÜYÜK OLDU

Türkiye'nin en büyük yerli sermayeye sahip bağımsız portföy yönetim şirketinin ortaklık yapısına bakıldığında Actus Portföy Yönetimi ortakları yüzde 33.25 pay sahibi olurken Global Yatırım Holding'in ise şirketin yüzde 40 hissesini almak üzere opsiyonu bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)