E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAçılışta küresel piyasaların etkisi görülebilir---

Açılışta küresel piyasaların etkisi görülebilir

Açılışta küresel piyasaların etkisi görülebilir
05 Ocak 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içinde aralık ayı TÜFE rakamı aylık bazda %0,95 artış yönünde olan piyasa beklentilerinin üzerinde %1,25 oranında artış kaydetti. Böylece yıllık TÜFE %14,60 olarak gerçekleşti. Aşı kaynaklı iyimserlik risk iştahını destekleyen temel gelişme olurken, vaka sayılarında devam eden artış ve tedbirlerdeki sıkılaşma risk unsurları olarak izleniyor. Senato’daki çoğunluğu belirleyecek olan ve bugün gerçekleşecek Georgia seçimleri yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:55 Almanya – İşsizlik Oranı Önem: Orta

• 18:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı gelişmelerden destek bulan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. İngiltere’nin yeniden karantina açıklaması, tedbirlerdeki sıkılaşma endişeleri ve Georgia seçimleri öncesinde ABD borsaları satıcılı seyretti. BIST100 Endeksi dün de tarihi zirvelerini yenilemeye devam ederek günü %1,27’lik yükselişle 1.495,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,40 – 7,42 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,42’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yeni yıla da hem gün içi hem kapanış bazlı rekor seviyelerle başlayan BIST 100 Endeksi gün içinde en yüksek 1.500 (eski rakamlarla 150.000) seviyesini gördü. Dün Borsa İstanbul kapandıktan sonra küresel ölçüde salgına yönelik artan endişeler, başta ABD endeksleri olmak üzere açık olan borsalarda satıcılı bir seyir getirdi. Bugün açılışta BIST 100’ün de bu endişeden etkilendiğini görebiliriz. Dün de ifade ettiğimiz gibi son dönemde sağlanan güçlü yükseliş aynı zamanda düzeltme beklentisini de artırsa da, yakalanan momentum dikkate alındığında önemli bir destek seviyesi kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak faydalı olabilir. Endekste aşağıda
1.470 ara destek noktası konumunda iken 1.450 izleyeceğimiz ilk güçlü destek konumunda olacak.

Küresel piyasalarda karışık seyir

Günün önemli şirket haberleri 05/01/2021

Yüksek risk iştahı korunuyor

Borsa, döviz kurlarından destek buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)