E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAçık açık tehdit ettiler: Nükleer silah kullanabiliriz!---

Açık açık tehdit ettiler: Nükleer silah kullanabiliriz!

Açık açık tehdit ettiler: Nükleer silah kullanabiliriz!
22 Eylül 2022 - 15:45 borsagundem.com

Rusya'ya ait kabul edilen topraklar için nükleer silah kullanabilecekleri mesajını veren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, "Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir" diye konuştu.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkede kısmi seferberlik ilan ederken, "Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız" ifadelerini kullanması, üstü kapalı bir şekilde nükleer tehdit olarak dünyada yankılandı. Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise bugün net bir ifade kullanarak 'nükleer silah' açıklaması yaptı. Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah saatlerinde ülkede kısmi seferberlik ilan ederken dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Batı'nın nihai amacının Rusya'yı bölmek ve yok etmek olduğunun altını çizen Putin, "Hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız. Batı'ya söylüyorum, yanıt verecek çok sayıda silahımız var. Bu blöf değil" sözleriyle Batı'ya uyarıda bulundu.

Putin'in 'Her türlü silahı kullanırız' ifadesi dünyayı yeniden nükleer endişeye sürükledi.

"NÜKLEER DAHİL HER SİLAH KULLANILABİLİR"

Bugün ise Putin’in 21 yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını değerlendiren Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' ifadelerini kullandı.

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya bir kez daha gözdağı verdi.

'NÜKLEER BALTIK' UYARISINDA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz dönemde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları durumunda Moskova'nın bu tehditlere karşı önlem alması gerekeceğini belirten Medvedev, Rusya’nın bölgeye İskender füzeleri, hipersonik silahlar ve nükleer bombalara ev sahipliği gemiler sevk edebileceğini ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

'İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz.'

TOPYEKÛN SALDIRI TEHDİDİ

Medvedev ayrıca Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova'nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda uyarılara imza atmıştı.

'Mahşerin atlıları yola çıktı' diyen Medvedev Ukrayna'ya gönderilen füzelerin Rusya'yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Baba Vanga'dan korkutan 2023 kehanetleri: Nükleer felaket!

 

NATO: Putin nükleer savaşı kazanamaz

 

Kremlin'den Biden'a 'nükleer' yanıtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)