E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAçığa satışçılar borsadan kaçıyor---

Açığa satışçılar borsadan kaçıyor

Açığa satışçılar borsadan kaçıyor
24 Kasım 2020 - 10:39 borsagundem.com

Ekonomiye ilişkin olumsuz öngörülerde bulunan ve borsaların düşeceğini öngören açığa satış yatırımcıları son iki aylık süreçte yatırımlarını azalttı. Bu durumun sebebi olarak boğa piyasasının keskin yükselişi gösteriliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda boğa piyasasının güçlü yükselişiyle birlikte açığa satış yapan ve ekonomik görünüme ilişkin daha kötümser olan yatırımcılar ortadan kaybolmaya başladı. Marketwatch yazarı Shawn Langlois ayı piyasası destekçilerini “Bugünlerde nesli tükenmekte olan bir tür” olarak tanımlıyor.

Borsaları etkileyen tüm iç karartıcı manşetlerden dolayı bu durum gözden kaçmış olabilir. Ancak Langlois güçlü bir boğa piyasası rallisinin gerçekleştiğinin ve hisse senetleri piyasalarına karşı hamle yapan yatırımcıların giderek daha acımasız bir biçimde esnetildiğinin altını çiziyor.

Ekim ayının sonunda S&P 500 Endeksi’ndeki orta seviye hisse senetlerinde sadece %1,6 oranında açığa satış ilgisi görünüyor. Bu olağanüstü oran Goldman Sachs verilerine göre 2004 yılından bu yana en düşük seviyeyi gösteriyor.

2020 yılı açığa satışçılar için güzel bir yıl olsa da kasım ayı bu tip yatırımcılar için bir felaket haline geldi. S3 Partners'ın haberine göre, S&P'nin bu ay düşeceğini öngören yatırımcılar çarşamba gününe kadar piyasada 163 milyar dolarlık zarar kaydettiler.

TIAA Bank’in Küresel Borsalar Birimi Başkanı Chris Gaffney şu anki ralliye ters yakalanmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı. Bloomberg’e verdiği demeçte Gaffney, “Kötü gelen Kovid haberlerine ve ekonomik kapanmalara rağmen FED’in (ABD Merkez Bankası) oluşturduğu ayı piyasası karşıtı düzen bizi ileriye itiyor” dedi.

S&P 500’ün 1980’lerdeki en güçlü Kasım ayı performansını takip ettiği göz önünde bulundurulduğunda borsaların ayı piyasası karşıtı bir ay geçirdiği gözlemlenebiliyor. Borsa rallisi bu sene Goldman Sachs’ın en fazla açığa satış yapılan hisse senetleri sepetini %27’ye taşıdı ve bu ay söz konusu oran %19’a indi. Bir diğer deyişle en nefret edilen hisse senetleri daha geniş piyasa göstergelerince hezimete uğradı.

Özellikle borsalardaki en çok açığa satış yapılan hisse olan Tesla, S&P 500 endeksine eklenmesiyle birlikte yeniden rekor seviyeye ulaşarak açığa satışçıları hayal kırıklığına uğrattı.

Aşı haberi yatırım araçları için ne anlama geliyor?

 

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Borsa İstanbul'da gündem yoğun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RİZE li mulivbjk24 Kasım 2020 23:34

    EKGYO lığında bugün ki A1 CAPİTALİN  işlemlerini denetleyecek bir babayiğit varmı , yosa o da mı Y.A.N.DAŞ....HAYDİ  millet bahçelerine lay lala lala...

  • Net man 24 Kasım 2020 20:52

    %20 geri gelmeli...

  • bal yemez24 Kasım 2020 18:47

    Borsayi yabanci yukseltiyor yerlilerde izliyor kisisel yorumum

  • Dolara 24 Kasım 2020 12:44

    Ne oluyor

  • KURT24 Kasım 2020 12:41

    arkadaşlar DENİZGYO ile bilgisi olan yazarsa sevinirim borsa cok yükseldi bu yerinde sayıyor hissenin sahibi BAE FAKAT ZERRE KADAR CIKMIYOR SEBEBİNİ BİLEN VARMI

  • Sabahattin kalem24 Kasım 2020 21:15

    Demekki insanlar Türkiye düşmanı olanların hihhelerini girmiyorlar

  • Fuat24 Kasım 2020 11:25

    Açığa satış cilar değil , kumarbazlar demek daha doğrusu olur ;)

  • Sabahattin kalem24 Kasım 2020 21:18

    Para hırsıyla bu açığa satış yapıp küçük yatırımcıyı silkeleyenler paranın dövize kaçmasını sağlayıp vatana ihanet ediyorlar.