E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbe önce Trump'la sonra Putin'le görüştü---

Abe önce Trump'la sonra Putin'le görüştü

Abe önce Trump'la sonra Putin'le görüştü
20 Kasım 2016 - 13:13 borsagundem.com

Japonya başbakanı Şinzo Abe, iki gün önce Donald Trump'la New York'ta gerçekleştirdiği görüşmenin ardından şimdi de Peru'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le biraraya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Peru’nun başkenti Lima’nın ev sahipliği yaptığı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında bir araya geldi. Abe iki gün önce de New York'ta ABD'nin yeni başkanı Donal Trump ile görüşmüştü. Abe, Trump ile yüz yüze görüşen ilk ülke lideri olmuştu.

Görüşmede Moskova ile Tokyo arasındaki ilişkilerin ileriye gidildiğini söyleyen Putin şu ifadeleri kullandı: “İşbirliği konusunda Dışişleri, Savunma Bakanlıkları ve Güvenlik Konseyleri bazındaki görüşmelerimiz gibi bazı işbirliği vasıtalarını faaliyete geçirdik, tüm bunlar ilişkilerde ileriye doğru gitmemize olanak veriyor. Ticari-ekonomik alandaki işbirliğini de yoğunlaştırmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bugün iki ülkenin tüm bu alanlarda her türlü görüş alışverişi yapma imkânı var.” Abe ise iki ülke arasındaki siyasi diyaloğun son zamanlarda daha da yoğunlaştığını belirterek “Japonya’ya yapacağın ziyaret öncesinde, aramızda iki ülke arasında geniş kapsamda yoğun temaslar gerçekleştireceğimizi düşünüyorum, bu alanda hazırlık çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin’in 15-16 Aralık tarihlerinde Japonya’ya gideceğini belirtmiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da görüşmede bu ziyaretin ele alındığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)