E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'ye ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat---

ABD'ye ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat

ABD'ye ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat
12 Nisan 2023 - 06:10 borsagundem.com

Türkiye'nin ihracatı, Ocak-Mart 2023'te geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 artarak 61 milyar 588 milyon dolar olarak gerçekleşti. ABD, yılın 3 ayında Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı ikinci ülke oldu.


ABD'ye ihracat, yılın ilk 3 ayında 2 milyar 965 milyon 84 bin dolar olarak gerçekleşti. ABD'nin Türkiye'nin ihracatından aldığı pay ise yüzde 5,46 olarak belirlendi. ABD'ye bu dönemde en fazla kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı yapıldı. İlk çeyrekte ABD'ye 278,5 milyon dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri dış satımı gerçekleştirildi.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Nisan 2023 09:04

    kg larca mal... litrelerce tonlarca mal...  500 iphone al tamam :D  500 pc ... 10000 askeri oarça vb... tamam ne oldu ? madenler açtık atıyorum, madenler kazdık çıakrttık kamyonlarla taşıdık, gemilere yukledık, yüzbinelrce insan çalıştık. ihracat yaptık :D işlenmemiş mamuller, metalleri vb... adam bizlere  - 5 fabrikasında , şirketinde işlediklerini sattı :D gene cari açık ile ihracattan boyumuzun ölçüsünü aldık... eee ekonomi modeli nerede? ne değiştirdi? ekonomi modelimiz neyi farklılaştırdı ? ırgat gibi çalışıp tamyon ve gemilere metallari sarıp ihracat ediyoruz ???? Bu nasıl model ? 21 yıl geçti ne değişti ? adam yüzbin microsoft lisansı satıyor paramızı kapıyor :D bilgisayarlar, cep teller, boingler, f16 lar hatta f35 verse ertesi gün milyar usd vermeye razıyız :D f16 lara mılyar usd güncellemeler ve 4 . nesil uçaklar alıcaz hala.... :D ya bu nasıl model ? tamamen ülkenin vakit kaybı. bu rakamlara sevinen, bizim gübü düşünen beyinlere hakaret...