E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAbdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibi hakkında suç duyurusu---

Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibi hakkında suç duyurusu

Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibi hakkında suç duyurusu
23 Aralık 2021 - 21:21 borsagundem.com

SPK, aralarında Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibinde bulunan toplam 30 isim hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Saray Matbaacılık (#SAMAT) hisselerinde 20 Ekim 2020 - 17 Aralık 2020 döneminde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunan, aralarında Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibinde olduğu bilinen isimlerin de yer aldığı toplam 30 kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Yusuf Teker'in eski eşi Pembe Yörür de SPK'nın radarına takılanlardan.

Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, söz konusu dönemde SAMAT hisselerinde gerçekleştirdikleri işlemleri nedeniyle Abdurrahman Yıldırım, Ahmet Semih Yıldırım, Ali Murat Küçükel, Ali Yıldırım, Aslıhan Havare, Aysun Ustaoğlu, Bedi Uğur Havare, Bedireddin Yıldız, Bedrettin Sefa Yıldırım, Büşra Kurtulmuş, Cem Dursun, Eser Yıldırım, Ferhat Dursun, Hakan Yıldız, Haldun Ergun, Kemal Ak, Kenan Ak, Mitat Kaya, Muhammet Furkan Turgut, Mustafa Turgut, Nevzat Yıldırım, Pembe Yörür, Sabahattin Reha Şen, Seher Dursun, Sena Yıldırım, Süleyman Al, Süleyman Tarakçı, Yaşar Öz, Yusuf Pehlivan ve Yusuf Kürşad Uzal hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

Kurul ayrıca, hakkında suç duyurusunda bulunan 30 kişi ile "Aka Diamond Mücevherat Değerli Madenler Dış Ticaret Limited Şirketi", "Aka Investment Ltd.", "Ares Yenilenebilir Enerji Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi" ve "Kayalıoğlu Orman Ürünleri Tic. Paz. Nakl. Hafr. Taah. Ltd." unvanlı şirketlere borsalarda 2 yıl işlem yasağı getirilmesine karar verdi.

SPK'dan 55 internet sitesine yasak kararı

Prizma'da Yusuf Teker ve ekibine ceza

SPK'dan İsmail Düz ve Mehmet Bedir'e ceza

Borsa İstanbul'da 2 hisse daha tedbir kapsamına alındı

Reuters: Kamu bankaları yüklü miktarda dolar sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 50,10
En Yüksek: 51,10
En Düşük: 48,10
Değişim 0,80 %
FK: 0,00
PD / DD: 48,95
İşlem Hacmi 19.207.462
Toplam Adet: 386.650
Ağırlıklı Ort.: 49,46
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Aralık 2021 10:52

    bunlarlar ve başkaları yıllardır yapıyor yinede kanunların yetersiz olmasından dolayı hiç bir şey olmuyor.daha da palazlanıp büyüyüp bu sefer diğer hisse senetlerinde de bir kanserin yayıldığı gibi hisselere yayılıyorlar.bu kanunlar ile bunları durdurmak mümkün değil.gelen cezalarda bir yemek parası kadar.yakaladım mı.abd deki gibi trilyonlara yakın ve 50 sene hapis cezası verilsin yakalanılan hisselerde hazineye devir edilsin bakın kimse yapabiliyormu.

  • metin24 Aralık 2021 20:39

    Hangi Abdurrahman bu ! TV de Finans programlarına çıkan mı

  • emrah tekerlek24 Aralık 2021 12:55

    Yasef mitrani yeni bir hisse baslamis orhan abi bu yesef biryazz gine millleti

  • baturayersin24 Aralık 2021 10:37

    cezası varmı bu işlerin ön kapıdan giren arka kapıdan çıkar 

  • izzet baş23 Aralık 2021 21:48

    bu yusuf tekerlek gine pembe ablayı ve eniştesi ve ak kardeşler ceteee