E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'ün zor kararı---

Abdullah Gül'ün zor kararı

Abdullah Gül'ün zor kararı
21 Nisan 2018 - 09:21 borsagundem.com

Abdullah Gül aday olacak mı sorusu gündemden düşmüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında sessizliğini koruyan Gül ile ilgili son gelişmeleri aktardı

Abdullah Gül aday olacak mı tartışmaları sürüyor. Saadet Partisi'nin ikna çabaları sürerken Gül cephesinden gelen sinyaller aday olmayacağı yönünde. Peki Gül hangi şartlarda aday olabilir? Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Gül'e yakın isimlerle temas halinde olan kaynağıyla konuştu, aldığı bilgileri köşesine taşıdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

SİNYAL DAHİ VERMEMİŞ

"Kaynağıma, “Gül Cumhurbaşkanlığı adaylığına olumlu bakıyor mu” sorusunu yöneltince net bir yanıt alamadım, çünkü o da Gül’den net yanıt alamamıştı. Hatta yanıtı bir kenara bırakın Gül, sinyal dahi vermemişti.

Kaynağım sadece şu yorumu yapabildi:
“Seçim tarihi açıklanmadan önce görüşüyorduk, o da çok temkinli davranıyordu. Erken çıkış yapmak da geç kalmak da istemiyordu. Ancak artık tarih açıklandı ve bir hafta 10 gün içinde karar vermek zorunda. Nasıl bir tavır sergileyeceğini bilmiyoruz. Aday olur mu bilmem ama geçmişte çok duyduğumuz ‘Tayyip Bey’e rakip olmaz’ inancının artık zemini kalmamış. Doğru formül bulunursa aday olabilir.”

"PARTİLER ÜSTÜ BAĞIMSIZ ADAY OLMAK İSTER" İDDİASI

Peki doğru formül ne olabilir? Gül’ün hassasiyet gösterdiği konular neler? Gül’le zaman zaman görüşen kaynağım, “Eski dava arkadaşlarının çok tepkisini çekmemek, oradan ‘hain’ damgasını yememek için CHP’nin adayı olmaz. Hatta başka partilerin de adayı olmayıp ‘partiler üstü’ bağımsız bir aday olmak ister” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemalettin ünlü22 Nisan 2018 11:31

    adam cumhurbaşkanlığına ne var diyor nede yok diyor.demekki gönlü var. yazıklar olsun bu siyasetcilere.demekki menfaat dünyası.seni sen yapan sen değilsin partin idi.partine neden ihanet ediyorsun.bin tane oyun olsan yine buna vermem.

  • Kardesmi yoksa sirtindan vuran hain mi gör21 Nisan 2018 23:50

    Erdogan cumhurbaskani aday gosteririken abdullah gul kardesimdir dedi

  • sinyorabi21 Nisan 2018 23:24

    abdullah gul aday olursa %65 oy alir. akp liler tir tir titriyor.

  • Numan Ertokuş21 Nisan 2018 23:12

    Sayın Abdullah Gül Aday olabilir ama bu ak partinin ikiye bölünmesi demektir.Böyle bir tehlike oluşur.parti içinde muhalefet gibi olur.Yani demek istediğim Bir koltukta iki karpuz taşınmaz.Yani Ak parti iki lideri taşıyamaz ama eski sistem olsa biri başbakan diğeri cumhur eskiden de öyle oldu yani.Sayın Abdullah Gülün Aday olacağını düşünmüyorum.

  • İhlas a kayyum21 Nisan 2018 16:21

    Nazlanma milleti kurtar

  • Hasanby21 Nisan 2018 15:59

    Pırıl pırıl gençlerimiz var, nur yağdırırlar vallahi

  • Okie Dokie21 Nisan 2018 15:11

    Okie Dokie cumhurbaşkanı olmalı. Borsamızı uçuşa geçirir.

  • ahmetk21 Nisan 2018 19:02

    borsada buyuk paralar mı kaybettın yoksa yararılısından mı bilmem ama acilen psikolog yada psikiyatra gorunmelisin... Durumun ve yorumların çok vahim...

  • diploması olduğu belli21 Nisan 2018 15:10

    Sayın Abdullah Gül ün diploması olduğu tartışılmaz kesin lakin diğer adaylardan birinin diploma sorunu olduğu kesin isim vermeyeyim herkes biliyor diplomasızı

  • ahmetk21 Nisan 2018 19:05

    Ülkeyi yönetme becerisi diplomadan gelmez, vatanını ne kadar sevdiğinden ve kendini ne kadar geliştirme isteğin olduğundan gelir. Bu tür saçma eleştirileriniz en azından kendinizi geliştiremediğinizi gösteriyor mesela...

  • Ali cengiz 21 Nisan 2018 14:01

    Al birini vur ötekine.Tayyipten kurtulmak isterken millet kankasını mı başa geçirecek.Bunların hepsi aynı,müslüman geçinip müslümanlıkla alakası olmayan üç kağıtçı tipler bunlar.Bunların kökünü kurutmak lazım.

  • POLAT ALEMDAR21 Nisan 2018 11:43

    abdullah gül ü abdullah gül yapan recep tayyip erdoğan dır.yoksa bir özelliği yoktur.rezil hüsran olur aday olur ise.

  • HESMEN21 Nisan 2018 11:43

    eğer abdullah gül cumhurbaşkanlığına aday olur ise yazıklar olsun derim.

  • Şan21 Nisan 2018 11:09

    Memleket bu adama mı kaldı ? Sanki ekonominin, ilmin teslası ? Halkın yadırgamadığı, bildiği adı yolsuzluğa karışmayan Büyükerşen, Abdüllatif şener gibi adaylar olabilir.

  • Mustafa21 Nisan 2018 10:36

    Aadayların en zayıf halkası olur.

  • Ahmet Özbir21 Nisan 2018 10:12

    KOMÜNİSTLERİN, PKK'NIN, DHKP-C'NİN, KAOSÇULARIN adayı olacak kadar VATANA PLAN yapan değil, vatana ve bayrağa sevdalı, REİS'ine bağlı bir değerdir! Gül'ümüz ZAMA ZİNGOLARIN OYUNUNA GELMEZ!..

  • ahmetk21 Nisan 2018 19:10

    siz sacma, taraflı yorumlarınızla trol olmuyorsunuz da, bu adammı oluyor!? Hepiniz ekonomi battı, açız triplerindesiniz ama bakıyorum borsa sitesindesiniz. ac adam bilmem kac liralık teliyle borsa sitelerinde gezmez. Din düşmanliğınıza başka kılıfkar arayın yada açık olun, içinizdekileri söyleyin..

  • 😎 Ya ahmet21 Nisan 2018 14:26

    Ahmet özbir trol olarak seni tayin ettiler galiba.Nasil gelirin yüksek mi.Senin için sıkıntı yok anlaşılan.

  • misafir21 Nisan 2018 11:21

    hangi kara delikten çıkıp geldiysen ne olur geri git, sitedeki her haberin içine ediyorsun. trol maaşın ne kadarsa söyle aramızda toplarız

  • Reşad21 Nisan 2018 11:11

    Sloganları bırak partili olduğun belli, ekonomiden haber ver tabi halktan yediğin yada gozyumdugun kendi ekonomini sormuyorum

  • Nihat21 Nisan 2018 10:57

    Geçmişe takılıp kalmış eleman hala! pkk ile istihbaratçılarımızın masaya oturması bir geri çekilme ve silah bırakma anlaşmasıydı! Bunu açığa çıkaran fetonun p... leri hepsini Avrupayı ve Amerka yı tek bir güç yönetiyor o dönemlerde 30 bin savcı hakim vali emniyet müdürü, kaymakam görevden alındı! Yani bu plan işletilemedi! Tabi ki eleştirin haksız değil ancak de fakto durum çok açık! Anlamazdan gelirsen vebali de sana aittir.

  • Ali21 Nisan 2018 10:40

    Pkk ile masaya oturan kim. Abd nin türkiyeyi parçalama planı olan bop un eşbaşkanı kim.