E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'den seçimlere ilişkin yeni açıklama---

Abdullah Gül'den seçimlere ilişkin yeni açıklama

Abdullah Gül'den seçimlere ilişkin yeni açıklama
12 Nisan 2019 - 23:38 borsagundem.com

Gül, "Türkiye'yi yönetenlerin önünde hem seçimsiz bir 4.5 yılları var. Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline getirmemek lazım" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 31 Mart yerel seçimleriyle değerlendirmede bulundu. Resmi internet sitesi "abdullahgul.gen.tr" üzerinden yazılı açıklama yapan Gül, hükümete çağrıda bulundu. Gül, "Türkiye'yi yönetenlerin önünde hem seçimsiz bir 4.5 yılları var. Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline getirmemek lazım" dedi.

TÜRKİYE'Yİ TARTIŞMALI HALE ASLA GETİRMEMEK GEREKİR

Gül açıklamasında, "Hukuki ve teknik bir mesele olan ve bu konuda yeterli bir geleneği olan seçim sonuçlarına itiraz ve bu itirazların incelenip sonuçlandırılması hızla bitirilmeli. Bu meselenin uzaması Türkiye'ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür. Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir" ifadelerine yer verdi.

GÜL'ÜN AÇIKLAMASININ TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:

“Türkiye'nin 1950'de çok partili sisteme geçmesinden bu yana neredeyse 70 yıldır seçimler hiç bir zaman tartışma konusu olmadı. Ancak üzülerek görüyoruz ki son zamanlarda seçimlerin yapılması ve sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu kaçınılmaz olarak hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin itibarını zedeliyor. Son yerel seçimlerde bu tartışmaların çok daha yoğunlaşmış olmasını görmek üzüntü verici.

İlki, seçilen bazı adayların tüm aday olma süreçlerinde hukuki gerekleri karşılayıp adaylıkları kabul edildikten ve seçildikten sonra düşürülmeleri, sayıları çok az da olsa, oldukça tartışılacak bir durum. İkincisi, İstanbul'da seçim sonuçlarının açıklanmaya başladıktan sonra o gece yaşananlar ve seçim sonuçlarının kesinleştirilmesinin bu kadar uzatılıp geciktirilmesi. İşin hukuki ve teknik kısmından ziyade politik söylemlere girilmesi. Bütün bunlar Türkiye'nin itibarına zarar verecek şeyler. Hukuki gerekçeler hızla tamamlandıktan sonra seçimin sonuçlarını açıklamak ve tartışmaları noktalamak gerekirdi. Aslen hukuki ve teknik bir mesele olan ve bu konuda yeterli bir geleneği olan seçim sonuçlarına itiraz ve bu itirazların incelenip sonuçlandırılması hızla bitirilmeli. Bu meselenin uzaması Türkiye'ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür. Türkiye'yi yönetenlerin önünde hem seçimsiz bir 4.5 yılları var hem de üzerinde çalışılması gereken ciddi meseleler var ve bu tip tartışmalardan uzak durup memleketin geleceğine konsantre olmaları çok önemli diye düşünüyorum. Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunus14 Nisan 2019 12:10

    Yorumları okudum ve gül hakkında atılıp tutulanlari anlayamıyorum siz akp kiler nasıl bir insan ldunuz böyle ya hak hukuk bilmez ve yola ciktiginiz dostlarinizibile satacak kadar adileztiniz ya

  • burada koç 13 Nisan 2019 23:45

    Karakteriniz gül sinsi adam

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ13 Nisan 2019 18:15

    Abdullah Gül de kimmiş.abdullah gül abdullah gül yapan ve kendini feda eden ve vitrine allayıp pullayıp çıkartan RTE dua etsin yoksa kimse ne tanır neden birşey olur sadece normal devlet memurluğundan emekli olur idi.RTE kıymetini bileceksin abdullah gül.

  • terbiyesiz.13 Nisan 2019 22:40

    Cumhurbaşkanı ünvanı olan birine böyle işkembeden terbiyesizce yazılır mı? Sen böyle yazarsan, elin gavuru, neler yazmaz devletimizin konumundaki ünvanlara.Ünvana saygı öncelikle.

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Nisan 2019 18:13

    ortalık toz duman olunca hep abdullah gül ortaya çıkıyor.daha önceleri nerede idin, maksatın nedir.bir sen eksik idin.ak parti ve mhp nin kafası çalışmıyor senin gibi.

  • seçmen13 Nisan 2019 16:38

    Sn. Gül devlet adamlığının gerektirdiği bir lisanla kaygılarını ifade etmiş, ancak  hali hazırda iktidarda olan ve bu lisanı anlayabilecek çapta devlet adamı yoktur. kabak tadı veren bu beyhude çırpınışlar ülkemize zarar vermektedi. toplumu germenin kimseye faydası yoktur.

  • KILIÇ13 Nisan 2019 13:44

    ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR İTANBUL VE ANKARA CHP YE GEÇTİGİ İÇİN SEVİNMİŞDİR.

  • DOĞRU13 Nisan 2019 13:22

    abdullah gül'e dil uzatan sözde ak partililer,sayın gül bu partinin kurucularındandır,aynı zamanda babacan ve gül ak partinin başarılı olduğu dönemde en büyük emeği geçen insan lardır,ne zaman tayıp erdoğanın etrafını rantcılar sardı memlekette kriz eksik olmadı,bu memlekettin abdullah gül gibi babacan gibi sesinin tonunu yükseltmiyen kavgacı uslup taşımayan bilge insanlara ihtiyacı var...

  • Nihat13 Nisan 2019 13:09

    İçi boş ve kuru laflar!  Sen eğer burnumuzun dibine kondurulmuş ypg itlerine yaltakçılık yapanları değil de  Türkiye Cumhuriyetine nasihat verir gibi çok bilmişlik yapıyorsan   Emperyal güçlerden çekiniyor hatta onlardan medet umuyorsun demektir.  Tıpkı 1960 da 71 de 80 de 28 şubatta  gezi olaylarında  duruma göre vaziyet vaziyete göre durum alanlar gibi!  JHer durumda gerçeği görmek devletinin yanında yer alması gereken bir siyasi bunun yerine elma kurdu gibi çalışması çok çirkin. Halkın bunu görmediğini sanma.

  • ergn13 Nisan 2019 09:23

    Partide olsaydınız böyle konuşamazdınız ya...Herkes mevcut  durumuna göre konuşuyor bu partide.

  • Koala13 Nisan 2019 08:37

    Doğru söze ne denir

  • gorev13 Nisan 2019 04:28

    Evet sağduyulu bir konuşma...olması gereken buydu..

  • erol g.13 Nisan 2019 01:21

    4,5 YIL SÜRMESİ SAYIN BAHÇELİNİN SABRINA BAĞLI KARŞILIKSIZ DESTEĞİNİ KESTİĞİ ANDA GENEL SEÇİMLERE GİDİLİR

  • mehmet yılmaz13 Nisan 2019 00:31

    yazıklar olsun .TÜRK MİLLETİ hainleri  münafıkları sevmez.

  • Felir13 Nisan 2019 13:16

    Seni sevmiyor zaten 😀

  • mehmet yılmaz13 Nisan 2019 00:11

     BAŞKAN ERDOOĞAN  seni CUMHURBAŞKANI  BAŞBAKAN yaptı sen kalkıp ayakçılık yapıyorsun yazıklar olsun.

  • Yusuf karabulut 13 Nisan 2019 00:11

    Rabbim Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi çalışkan, imanlı, zalimin yanında başı dik, mazluma karşı merhametli kişileri başımızdan eksik etmesin. Bize pasif ve tarafı belli olmayan, özellikle günümüz konjonktüründe içi dışı düşmanlarla çevrili olan ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ve karşılaştığı sıkıntılardan haberi olmayan bir yöneticiye ihtiyacımız yok.

  • Kukuriku13 Nisan 2019 10:25

    Ne içtiyseniz ben de istiyorum

  • nedim13 Nisan 2019 09:38

    Çok güzel yorum!  

  • özlemişim12 Nisan 2019 23:52

    böyle diplomatik yaklaşımı özlemişim.Aradığım ses tonu ve somur delillere dayalı bir açıklama.Tebrik ederim.Bende böyle sonucu tartışılan seçim görmedim. geçen seçimlerde ankara,kediler,elektrikler,odalara giren vekiller gördük ama, bukadar uzun süre beklemeye şahit olmadın. bir kişinin 1 günde sayacağı sandıkları onlarce kişi haftalardır sayamıyor.

  • JBT 12 Nisan 2019 23:49

    Durmuş bir saat bile günde bir kez doğruyu gösterirmiş

  • YY13 Nisan 2019 13:17

    İdare et bu tayfa okumaz, düşünmez, cahildir.

  • xx13 Nisan 2019 12:19

    2 kez...

  • Vatan Sever12 Nisan 2019 23:46

    allahına kurban gül parti kur sana tam destek bizden