E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'den işsizliğe vurgu---

Abdullah Gül'den işsizliğe vurgu

Abdullah Gül'den işsizliğe vurgu
13 Nisan 2018 - 14:30 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun süre sonra ilk kez konuştu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen '21. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 'Cumhurbaşkanları Oturumu'nda konuştu.

Konuşmasında, işsizlik uyarısı yapan Gül şunları söyledi:

"Teknoloji… Öyle bir ortam oluştu ki özellikle enformasyon teknolojisi IT dediğimiz şey her şeyi şeffaf yaptı. Hiç kimse artık kafasını kuma gömmüş olamaz. Herkes her şeyi takip edebilir hale geldi. Dolayısıyla dünyanın her köşesinden başka köşesini takip ediyorlar. Böyle olunca fakirler zenginliği, zenginler fakirliği görüyor, her gün acı çekenleri görüyor ve bunun neticesinde ortaya güzel şeyler, örnekler, güzellikleri örnek alan davranışlar çıkarken, bir taraftan da öfke, hınç, radikal akımlar da ortaya çıkıyor. İkinci bir şey, teknoloji ilk ortaya çıkıp da makinaların uygulanmaya başlaması, emek yoğundan makine yoğuna geçince zaten büyük işsizlikler o zaman oldu ama onlar kaçınılmazdı. Makinadan robota, robottan bilgisayarlara oradan şimdi yapay zekanın yönettiği fabrikalara geçilmeye başlanırsa o zaman ortaya iki şey çıkacak; biri işsizlik. Bu istihdam meselesi müthiş bir şey. Devletleri yönetenler, geleceği, problemleri görerek tedbir alması gerekir. Büyük istihdam problemleri ortaya çıkacak, büyük işsizlik çıkacak."

Gül, 'trol'lere de konuşmasında yer verdi:

"Trol merkezlerinin kurulduğunu, binlerce insanın buralarda nasıl çalıştığını ve nasıl mesajlarla bütün dünyayı boğduğunu, seçimlere nasıl müdahale edildiğini, radikal akımların nasıl desteklenip, ülkelerin nasıl zayıflatıldığını yaşıyoruz. Pozitif gündemde mi negatif gündemde mi ülkeler ilerleyecek?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent KOCATÜRK14 Nisan 2018 12:28

    EYT nin sorunlarını çözmek işsizliğin azaltılması konusunda büyük faktör olacaktır. Teşekkürler

  • ataman13 Nisan 2018 18:19

    sayın gül bir vatandaş olarak ne yaptıgınızı nasıl bir politika izlediginizi anlıyamadım ne ciger yansın ne kebap gibi bi durummu var bu şekilde olmuyor ben bu duruma üzlüyorum tarafsızlık bile tarafdır liderin arkadaşıliderinin yanında olur saygılarımla sizi seviyoruz

  • Misafir13 Nisan 2018 17:42

    Akıl verme sn.abdullah gül madem işsizlik var çözüm bul masaya yatır kargaşa yaratma

  • Baturayersin13 Nisan 2018 17:05

    TÜRKİYENİN SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ HER KİŞİ 5 YIL VEYA 10 YIL DAN FAZLA DEVLET BAŞKANI VEYE CUMHURBAŞKANI MİLETVEKİİLİGİ YAPMASIN SÜREKLİ DEĞİŞMELİ BUNLAR DEVLETİ PAYLAŞAMIYOR KAVGA ÇIKIYOR DEVLETE SİSTEM OLMALI GELEN GİDENİ DENETİM YAPMALI YOKSA HERKES KENDİ ÇIKARLARI İÇİN GÖREV YAPIYOR VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK

  • Ahmet alan 13 Nisan 2018 16:57

    Cumhurbaşkanı görmek isteriz güleç yüzüyle

  • KARTALAĞABEYLİ13 Nisan 2018 14:59

    işszlik dediğiniz nedir?işsizlerin birikimi var mal mülk zengini iş neyimize ki çalışalım..

  • özgür13 Nisan 2018 14:51

    kriz geliyor koltuktan kalkma vakti geldi

  • eleştirme13 Nisan 2018 14:37

    eğer eliştirirsen ya fetocü olursun yada terorist

  • ne oldu13 Nisan 2018 14:34

    AAAA konuşmuş. Bu adam gölgesinden bile korkar oysa